Karadenizin vazgeçilmezlerindendir turşu kavurmaları.
Bu bazen lahana olur bazen fasulye..
Turşulu kavurma yine annemin çocukluğumda çok yaptığı bir yemekti..
Kavurma için daha çok lahana turşusu tercih ediyoruz..
Hazır evde lahana turşum varken nostalji yapmak geçti içimden ..
Bizce tüm öğünlerde yenecek bir lezzettir..
Malzemeler
4 iri patates (haşlanmış-ezilmiş)
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 kase kadar doğranmış lahana turşusu
Karabiber, tuz
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağ ve tereyağ karışımında pembeleşene kadar kavuralım..
Daha sonra 1 kase beyaz lahana turşumuzu ekleyelim yumuşayana kadar kavuralım..
Salçamızı ekleyelim .Biraz daha kavuralım.
Sonrasında da ezilmiş patatesleri ekleyelim kavurmaya devam edelim.
Tuz ve karabiberini ekleyelim.
Turşulu patates kavurmamız hazırdır, çayla da ayranla da güzel gidecek bir yemektir..
**
*
Eğer turşunuzun ekşiliği fazla ise salça eklemesenizde olur çünkü kavurmanız daha da ekşi olabilir..
..............................Afiyet olsun..........................
sevgicim ellerine sağlık.bizde çok yaparız bunu .babacım pek sever.sevgiler bitanem.mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum
YanıtlaSilturşu kavurmasını çok duydum ama hiç yemedim,çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgicim ellerine sağlık harika olmuş. patatesin her hali güzel olur bayılırım ben. sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık...
YanıtlaSilBende bir ödülün var, kabul edersen sevinirim.
sunum çok güzel çok severim.ellerine sağlık
YanıtlaSiliç ses..
canımın ekşi çektiği şu günlerde ımmm ağzımın suyu aktı şimdi bak
YanıtlaSilellerine sağlık
Turşuyu severimmmmm:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
che bel piatto invitante! complimenti!
YanıtlaSil