Haşhaşlı tatlıyı ilk sevgili tub@ nın blogunda gördüm ...Haşhaş ve tatlı nasıl olur diye merakımdan misafirlerimin geleceği bir gün hemen denedim veeee...
tam not aldı tatlımız çok beğenildi ...
tam not aldı tatlımız çok beğenildi ...
inanın ısrarla tavsiye ediyorum tek kelime ile muhteşem bir tad ...
Tat olarak revaniyi andırıyor ama yerken haşhaşın ağızda hissedilen çıtır çıtır sesi çok hoşş..
Yapılışını ve malzemelerini ben tekrar yazmayayım tuba burada çok güzel anlatmış isterseniz oradan da bakalirsiniz...
*****Son not olarak ben içine biraz kırılmış fındık ,servis esnasında da üzerine nar ilave ettim... (her yerde de nar kullanıyorum di mi )
Malzemeler
* 4 yumurta
* 1 su bar. şeker
* 1 su bar. sıvıyağ
* 1 su bar. haşhaş
* 1 su bar. irmik
* 1 su bar. un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbeti için;
* 2 su bar. su
* 1,5 su bar. şeker
Üzeri için;
* 1 paket krem şanti
* 1 su bar. süt
Yapılışı;
1. Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıyoruz, kaynayıp kıvamı gelince ocaktan kenara ılımaya alıyorum.
2. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyorum ve diğer tüm malzemeyi koyup(unu eleyerek) iyice karıştırıyorum, büyük boy borcama döküp 185 C fırında pişiriyorum.
3. Fırından çıktıktan sonra şerbetini döküyorum
4. Krem şantiyi paketin üzerindeki gibi sütle hazırlayıp spatulayla tatlımın üzerine sürüyorum.
5. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz..
Bu tarifi PDÇS-52 için LEZZET TRENİ'ne gönderiyorum...
Malzemeler
* 4 yumurta
* 1 su bar. şeker
* 1 su bar. sıvıyağ
* 1 su bar. haşhaş
* 1 su bar. irmik
* 1 su bar. un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbeti için;
* 2 su bar. su
* 1,5 su bar. şeker
Üzeri için;
* 1 paket krem şanti
* 1 su bar. süt
Yapılışı;
1. Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıyoruz, kaynayıp kıvamı gelince ocaktan kenara ılımaya alıyorum.
2. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyorum ve diğer tüm malzemeyi koyup(unu eleyerek) iyice karıştırıyorum, büyük boy borcama döküp 185 C fırında pişiriyorum.
3. Fırından çıktıktan sonra şerbetini döküyorum
4. Krem şantiyi paketin üzerindeki gibi sütle hazırlayıp spatulayla tatlımın üzerine sürüyorum.
5. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz..
Bu tarifi PDÇS-52 için LEZZET TRENİ'ne gönderiyorum...
çok güzel sevgiler..
YanıtlaSilche bella! chissà che buona!
YanıtlaSilaa birden görünce çok şaşırdımm :)
YanıtlaSildeneyip hele de beğenmene çok sevindim canım..
yiyenlere afiyet olsun, Rabbim senden de razı olsun..
sevgiler
canım benim olmazmı nefis olmuş aldım bir parça tatlından ellerine sağlık.sevgiler canım.gene beklerim.şimdi arkadaşa haber vericem senin için...
YanıtlaSilsevgiler
Yapmayı hiç denemedim; ama bu tatlıya bayılıyorum:)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Canım görüntüsü bile harika kimbilir yemesi nasıl güzeldir.Ağzım sulandı :))))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Ellerıne sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilSevgilerle...
tatlı enfes görünüyor ellerine sağlık arkadaşım..afiyet şifalar olsun..sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba. Çok şık görünüyor, ellerinize sağlık. Benim de denemek istediğim bir lezzet. Size afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine saglık
YanıtlaSilCanim tarifini yayinladim,ellerine saglik.Katildigin icin cok tesekkür ederim,yine beklerim.Sevgiler....
YanıtlaSilbir tatlı düşkünü olarak haşhaşlı buna benzer tatlıları çok kez görmüş olmama rağmen hiç denememiş olmamdan ötürü kendimi ayıpladım şimdi, nasıl cümle kurdum ama :)
YanıtlaSilben de yapmak istiyorum:) ama üstüne süt kreması kullanırım sanırım, nar da bence çok yakışmış, ben de heryerde kullanmak isterim hiçbir sakıncası yok :))
Karlarda da çok eğlenmişsiniz ne kadar güzel Allah keyfinizi arttırarak daim etsin...
ay kaç kere denedim bunu, meğer ilkinde tarifi eksik almışım.Şimdi iyi oldu bu hemen bi kontrol ediyim bendekini..
YanıtlaSilAyrıca hakkaten şahane bi tadı var.
Fakat bi öneri, üzerine antep fıstığı mükemmel oluyor...
ayyy çok güzel görünüyor sayfanı dolaştıkça yapılaacaklar istem kabarıyor :))))))
YanıtlaSil