9 Ağustos 2010 Pazartesi

Sebzeli Dizme Köfte.......


Süpriiizzzz

Döndüm mü, henüz İstanbul'a dönmedim ama az kaldı..
Bu sene de Rabbime şükürler olsun, Ramazan hayırlısı yarın başlayacak inşallah..
Bizim şu an bulunduğumuz yer rakım olarak yüksekte olduğu için buralar serin dolayısı ile oruç tutmak insanları çok zorlamasa da İstanbul ve benzeri nemin ve sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde oruç tutacak olanlara Rabbim kolaylık versin inşallah.. 

**** 
Ramazan demek oruç demek ,Ramazan demek iftar demek ,
Ramazan demek iftar sofralarında misafir ağırlamak demek .....
İftar sofrası için yanında güzel bir pilav ,hatta cacık ile iyi gidecek bir tarif yazıp kaçıyorum ..

Malzemeler

Köfte malzemesi
500 gr Kıyma
1kuru soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
1 Yumurta
tuz, karabiber
 maydanoz
1 iri diş sarmısak rendesi

****
5 ortaboy patates
5 ortaboy patlıcan
5 ortaboy Domates
7 sivri biber
Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı su veya etsuyu

Yapılışı
Öncelikle köfteyi hazırlamak için soğanı rendeleyelim, maydanozu ince doğrayalım. Kıyma, galeta unu, tuz, karabiber ,1 yumurta, rendelediğimiz soğan, sarmısak rendesi ve maydanozu ekleyerek yoğuralım ve  köfteyi hazırlayalım.Köfteleri sebzeleri dilimleyeceğimiz boyutta yuvarlak şekillendirelim.
Fırın tepsisine dizip 180°C'lik fırında önlü arkalı hafifçe kızartalım.. Patlıcanları alacalı soyup bir cm kalınlığında halka halka doğrayalım ve tuzlu suda biraz bekletelim. Patatesleri, biberleri ve domatesleri yine aynı boyutta olmak şartı ile yuvarlak olarak doğrayalım. Patates, patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartalım.
 Bir fırın kabına bir köfte, bir patates, bir patlıcan, bir domates ve biber şeklinde dizelim.
Sosu hazırlamak için bir yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada eritelim. Unu ekleyip hafifçe kavuralım, unu kavurunca salçayı ekleyelim ve biraz daha kavuralım. 
Suyunu ilave edelim, tuz ve karabiberini ekleyerek sosun altını kapatalım..
Sosu dizdiğimiz köftelerin üzerine döküp 180°C'lik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.

***

Hayırlı Ramazanlar
..........................Afiyet olsun .........................

11 yorum:

  1. canım köftelerin harika görünüyor güzel bir öneri ramazan ayı için:)) ellerin dert görmesinn:))
    öpüyorum senii..

    YanıtlayınSil
  2. Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz bir görüntü.

    Saygılar.

    YanıtlayınSil
  3. Köftenin her şeklini çok severim ellerine sağlık.Mutlu haftalar...

    YanıtlayınSil
  4. çok severim ellerine sağlık,senin köftelerinde harika görünüyor

    YanıtlayınSil
  5. Bu lezzete kim hayır diyebilir!
    Enfes görünüyor..
    Şifa ve bereket ile

    YanıtlayınSil
  6. Bu lezzete kim hayır diyebilir!
    Enfes görünüyor..
    Şifa ve bereket ile

    YanıtlayınSil
  7. Çok sık yaptığım bir yemek ama,sunum süper,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlayınSil
  8. Sevgi'ciğim canım harıka görunuyor ellerıne sağlık.hayrılı ramazanlar dılıyorum.

    YanıtlayınSil
  9. harika görünüyor ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar

    YanıtlayınSil
  10. Cok guzel goruntu ne yapayim diye dusunenlere bir fikir ellerine saglik

    YanıtlayınSil
  11. bn naparsam yapıyım köfte hep çiğ gibi oluyo o kadar kızartıyorum sonra fırındada pişiyo ama çiğ gibi yine:(

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...