Hayırlı hafta sonları ,gerçi bugün son günü ama olsun..
Kızartmayı sevmeyenimiz yoktur sanırım..
Yağlı oluşundan dolayı herzaman yapamasamda ,arada sırada tadmadan olmuyor.
Benim yaptığım kızartmadaki fark üzerine kızartarak eklediğim halka soğanlardan geliyor..
Üniversite yıllarımda Denizli'li bir ev arkadaşımdan öğrenmiştim bu ilaveyi..
Malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet kabak
8-9 adet sivri biber
2 iri soğan(Halka halka doğranmış)
Sos için
2 iri domates
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 iri diş sarmısak
Karabiber, tuz
Yapılışı
Soğan hariç tüm malzemeyi istediğiniz boyutlarda dilimleyerek kızartın.
Sonra iri halkalar şeklinde doğradığınız soğanlarıda kızartın.
Kızartırken soğanı çatal yardımı ile halka halka ayırın.
Kızartığınız malzemeleri servis kabına alırken altına birkaç kat kağıt havlu koyarsak ,
fazla yağ havluda kalacaktır.
Kızarttığınız malzemelerin üzerine halka soğanlarıda yerleştirelim.
Üzerine koyacağımız sos için domateslerimizi rendeleyelim (hazır sosunuz varsa onuda kullanabilirsiniz)
Domates salçamızı, tuz ,karabiber ve sarmısak rendemizi de ekleyerek bir kaç dakika kaynayana kadar karıştıralım.
Soğan sevmeyeniniz vardır belki ama kızarmış soğan tadı çok farklı, bu şekilde belki de hoşunuza gidecek.
Karışık kızartmalarda patates ilave etmeyi çok sevmiyorum çünkü diğer malzemelerle bir araya gelince patates yumuşuyor bu da hoş olmuyor..
***
Bugün akraba günümüzün bir başkası var ve bendeniz sabah sabah düştüm bile yollara.
Azıcık hasta gibiyim ama hastalık bile engel değil..
İnşallah yarın fırsat bulursam yeni yeni görüntülerle sizlerleyim..
.......................Afiyet Olsun......................
1 adet patlıcan
1 adet kabak
8-9 adet sivri biber
2 iri soğan(Halka halka doğranmış)
Sos için
2 iri domates
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 iri diş sarmısak
Karabiber, tuz
Yapılışı
Soğan hariç tüm malzemeyi istediğiniz boyutlarda dilimleyerek kızartın.
Sonra iri halkalar şeklinde doğradığınız soğanlarıda kızartın.
Kızartırken soğanı çatal yardımı ile halka halka ayırın.
Kızartığınız malzemeleri servis kabına alırken altına birkaç kat kağıt havlu koyarsak ,
fazla yağ havluda kalacaktır.
Kızarttığınız malzemelerin üzerine halka soğanlarıda yerleştirelim.
Üzerine koyacağımız sos için domateslerimizi rendeleyelim (hazır sosunuz varsa onuda kullanabilirsiniz)
Domates salçamızı, tuz ,karabiber ve sarmısak rendemizi de ekleyerek bir kaç dakika kaynayana kadar karıştıralım.
Soğan sevmeyeniniz vardır belki ama kızarmış soğan tadı çok farklı, bu şekilde belki de hoşunuza gidecek.
Karışık kızartmalarda patates ilave etmeyi çok sevmiyorum çünkü diğer malzemelerle bir araya gelince patates yumuşuyor bu da hoş olmuyor..
***
Bugün akraba günümüzün bir başkası var ve bendeniz sabah sabah düştüm bile yollara.
Azıcık hasta gibiyim ama hastalık bile engel değil..
İnşallah yarın fırsat bulursam yeni yeni görüntülerle sizlerleyim..
.......................Afiyet Olsun......................
Mımm nefis kızarmış soğanla birlikte harike lezzet ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilHer şeklini çok seviyorum.Nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilkızartmayı kim sevmezki enfes görünüyor birdahakine bende soğanla deneyeceğim
YanıtlaSilSelamlar:)Harika dolu dolu bir bloğunuz var:)Gezmekten çok keyif aldım..Kızartmayı sık yapmama rağmen..görüntü cok cezbedici:):)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Sevgiler..Mutlu pazarlar..
Soğanlı olması güzel, değişik tat olmalı, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgicim benimde akşama kızartma yapmaktı niyetim.soğanı bir deneyeyim bari.ellerine sağlık
YanıtlaSilNe tesadüf,bu sabah bende kizartacaktim,hersey hazirdi,ama hastalandim,cok kötü oldum,yapamadim! Ama hala canim istiyor,bakalim,simdi daha iyiym ama yinede gözüm almiyor...
YanıtlaSilAfiyetler olsun,sogan ilaveside eminim cok nefis olmustur,bayiliriz biz sogana srimsaga:)
Iyi pazarlar sana...
Nasıl da lezzetlidir şimdi bu kızartma,soğanlı bol domatesli,yanında da cacık,daha ne olsun.Miss gibi ziyafet :) Afiyet,şifa olsun canım,ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilyutkundum yutkundumm ayy bir hoş oldumm o domatesler o soğanlar anaaamm amaaaannn:)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiciğim:)
Annem ve kardeşimin favori yemeklerindendir karışık kızartma ama ben patates haricindekileri nedense yiyemiyorum hiç :( Ellerine sağlık Sevgi ablacım:)
YanıtlaSilof of süpper olmuş ellerine saglık
YanıtlaSilSEVGİ HANIM ÖNCELİKLE BÖYLE BİR SAYFA AÇTIĞINIZ İÇİN DEĞERLİ DENEYİM BİLGİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
YanıtlaSilDOMATES ŞİŞELEME İŞLEMİNİ YAPMAYA BAŞLADIM BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM ŞİŞE KAPAMA VE ŞİŞE KAPAKLARINI BALIKESİRDEN TEDARİK EDİYORUM SORUM ŞÖYLE ŞİŞELERİN SIKI VE UYGUN ŞEKİLDE KAPATIYORUM ŞİŞE AĞIZLARINDA BOŞLUK VARMI KONTROL EDİYORUM SIKI OLDUKLARINDA EMİN OLDUKTAN SONRA TENCEREYE SOĞUK SU KOYUYORUM KAYNATMA İŞLEMİ İÇİN TAKİP EDİYORUM KAYNAMAYA BAŞLDIKTAN İKİ ÜÇ DAKİKA SONRA KAPATIYORUM ŞİŞELERİ ALIYORUM DIŞARIYA İLK DENEMEMDE İŞLEM BİTTİKTEN SONRA ŞİŞE KAPAKLARINDA HAVA VE BOŞLUK MEYDANA GELDİ ACABA SIKI KAPATMADIM MI DİYE TEKRAR YİNE O ŞİŞELER HARİCİNDE SOS HAZIRLADIM BUGÜN ŞİŞE AĞIZLARI SIKICA KAPANMIŞ HEPSİNİ ELLE KONTROL ETTİM BİR SORUN YOK KAYNATMA İŞLEMİNDE ŞİŞE AĞIZLARINDA KABARCIKLAR MEYDANA GELDİĞİNİ GÖRDÜM TABİKİ BUDA HAVA ALDIĞI MEYDANA GELMEKTEDİR AMA SİZİN YORUM CEVAPLARINIZDA ŞU DİKKATİMİ ÇEKTİ ONU DENEYECEĞİM SUYU KAYNATTIKTAN SONRA ŞİŞELERİ 5 DAKİKA SUYUN İÇİNE ATIP ÇIKARTIRUM DİYORSUNUZ DAHA MANTIKLI GELİYOR BANA HEMEN DENAMAK İSTİYORUM ACABA BEN DAHA ÖNCELERİ NEREDE YANLIŞ YAPTIM BİR DEĞERLENDİRME YAPARSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM ENGİN BİLGİ VE BECERİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM HAVA ALMAMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CEVABINIZI. BEKLİYORUM
Adını yazmayan İzleyicim diye hitap etmek durumundayım adınızı yazmamışsınız çünkü..
YanıtlaSilEğer soda şişeleriinizi düzgün kapatmışsanız ve kaynatmada da sorun yoksa bir sorunla karşılaşmamnız lazım..
Size tavsiyem şişelerinizi kaynatma işlemi yaptıktan sonra kaynar suyun içinde bekletir hemen çıkarmazsanız kapaklar daha sıkı kapanacaktır.. Kapaklarınız deforme olmamış kullanılmamış sağlam kapaklardır herhalde, birde şişeleri domates sosla doldurur doldurmaz bekletmeden kapatırsanız içine hava dolmamış olur inşallah yardımcı olabilmişimdir..
Sevgi hanım bloğunuz çok faydalı olmuş teşekkürler.benim sorularm olacak ama yeni kapakları soda şişeleri içinde kaynatmak gerekiyor mu?
YanıtlaSilMeyve suyu yapmak istiyorum soda şişelerinde şeftali ve eriği karışık kurnak istiyorum eriğin ekşiliğini şeftali dengelesin diye yapan var mı bu şekilde Birgül
Bu siselerin kaynatilmasinin sebebi sicak olmasi mi temiz olmasi mi? Sicak olmasi ise siseler kurutulurken sogumuyormu? Ayni sekilde kapaklarda öyle?
YanıtlaSil