Tartlar bana büyük ebattaki kurabiyeler gibi geliyor..
Çayın ya da sıcak sütün yanında enfes bir eşlikçi olacaktır..
Tart içinde genelde elma rendesi kullanılıyor ,evde olmayınca da ben gibi armutlar değerlendiriliyor..
Çayın ya da sıcak sütün yanında enfes bir eşlikçi olacaktır..
Tart içinde genelde elma rendesi kullanılıyor ,evde olmayınca da ben gibi armutlar değerlendiriliyor..
Malzemeler
125 gr tereyağı(yumuşak)
4 su bardağına yakın un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı pudraşekeri
İç malzemesi için
4 orta boy armut
1 çay bardağı kırık ceviz
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 dolu yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
İç malzememizi öncelikle hazırlayalım.
Bunun için armutların kabuklarını soymadan minik küpler halinde doğrayalım.
Doğradığımız armutları kavurmak için tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ve tarçını da ilave ederek yumuşayana ve saldığı suyu çekene kadar kavuralım.
Kavrulunca ceviz içini de ilave ederek soğumaya bırakalım.
Hamur için yumuşak tereyağını yoğurma kabına alalım.
Yumurtaları, tereyağ ile karıştıralım ve kalan diğer malzemeleri de ilave edelim.
Yoğurarak kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu elde edelim.
Hamurumuzun 3/1 ini üzeri için ayıralım.
Kalan hamur için tart kalıbımızı yağlayıp biraz unlayalım.
Hamurumuzu eşit kalınlıkta kalıba kenarlarına çıkacak şekilde yerleştirelim.
Üzerine iç harcımızı yayalım ve ayırdığımız hamurumuzu rendenin kalın tarafı ile rendeleyerek hamurun üzerini kapatalım.
(Hamuru rendeleme yerine kafes şeklinde de yerleştirebilirsiniz)
190 derecede ısıtılmış fırında tartımız beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Tartımız soğuyunca da üzerine pudraşekeri serpiştirerek servis yapalım.
..............Afiyet Olsun..............
125 gr tereyağı(yumuşak)
4 su bardağına yakın un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı pudraşekeri
İç malzemesi için
4 orta boy armut
1 çay bardağı kırık ceviz
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 dolu yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
İç malzememizi öncelikle hazırlayalım.
Bunun için armutların kabuklarını soymadan minik küpler halinde doğrayalım.
Doğradığımız armutları kavurmak için tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ve tarçını da ilave ederek yumuşayana ve saldığı suyu çekene kadar kavuralım.
Kavrulunca ceviz içini de ilave ederek soğumaya bırakalım.
Hamur için yumuşak tereyağını yoğurma kabına alalım.
Yumurtaları, tereyağ ile karıştıralım ve kalan diğer malzemeleri de ilave edelim.
Yoğurarak kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu elde edelim.
Hamurumuzun 3/1 ini üzeri için ayıralım.
Kalan hamur için tart kalıbımızı yağlayıp biraz unlayalım.
Hamurumuzu eşit kalınlıkta kalıba kenarlarına çıkacak şekilde yerleştirelim.
Üzerine iç harcımızı yayalım ve ayırdığımız hamurumuzu rendenin kalın tarafı ile rendeleyerek hamurun üzerini kapatalım.
(Hamuru rendeleme yerine kafes şeklinde de yerleştirebilirsiniz)
190 derecede ısıtılmış fırında tartımız beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Tartımız soğuyunca da üzerine pudraşekeri serpiştirerek servis yapalım.
..............Afiyet Olsun..............
İYİ FİKİR ARMUT,ÇOK SEVERİM .ELİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgi ablacım nefis gözüküyor. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim :)
YanıtlaSilarmutla hiç denemedim ama elma olmayınca iyi fikir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık. ben de elma ve havuçla yapıyordum. ama armut da iyi fikirmiş. yalnız armut fazla sulu olmuyor mu tart için?
YanıtlaSilTartı zaten çok severim armutta en sevdiğim meyvedir..
YanıtlaSilİkisi birarada nefissss olmuştur.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
ayy nefis görünüyor. tam armut zamanı denemek lazım. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..