24 Ekim 2011 Pazartesi

Armutlu Tart

Tartlar bana büyük ebattaki kurabiyeler gibi geliyor..
Çayın ya da sıcak sütün yanında enfes bir eşlikçi olacaktır..
Tart içinde genelde elma rendesi kullanılıyor ,evde olmayınca da ben gibi armutlar değerlendiriliyor..

Malzemeler
125 gr tereyağı(yumuşak)
4 su bardağına yakın un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı pudraşekeri

İç malzemesi için
4 orta boy armut
1 çay bardağı kırık ceviz
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 dolu yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı
İç malzememizi öncelikle hazırlayalım.
Bunun için armutların kabuklarını soymadan minik küpler halinde doğrayalım.
Doğradığımız armutları kavurmak için tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ve tarçını da ilave ederek yumuşayana  ve saldığı suyu çekene kadar kavuralım.
 Kavrulunca ceviz içini de ilave ederek soğumaya bırakalım.
Hamur için yumuşak tereyağını yoğurma kabına alalım.
Yumurtaları, tereyağ ile karıştıralım ve kalan diğer malzemeleri de ilave edelim.
Yoğurarak kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu elde edelim.
Hamurumuzun 3/1 ini üzeri için ayıralım.
Kalan hamur için tart kalıbımızı yağlayıp biraz unlayalım.
Hamurumuzu eşit kalınlıkta kalıba kenarlarına çıkacak şekilde yerleştirelim.
Üzerine iç harcımızı yayalım ve ayırdığımız hamurumuzu rendenin kalın tarafı ile rendeleyerek hamurun üzerini kapatalım.
(Hamuru rendeleme yerine kafes şeklinde de yerleştirebilirsiniz)
190 derecede ısıtılmış fırında tartımız beyaz kalacak şekilde pişirelim.
 Tartımız soğuyunca da üzerine pudraşekeri serpiştirerek servis yapalım.

..............Afiyet Olsun..............

7 yorum:

  1. İYİ FİKİR ARMUT,ÇOK SEVERİM .ELİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Sevgi ablacım nefis gözüküyor. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. armutla hiç denemedim ama elma olmayınca iyi fikir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. ben de elma ve havuçla yapıyordum. ama armut da iyi fikirmiş. yalnız armut fazla sulu olmuyor mu tart için?

    YanıtlaSil
  6. Tartı zaten çok severim armutta en sevdiğim meyvedir..
    İkisi birarada nefissss olmuştur.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ayy nefis görünüyor. tam armut zamanı denemek lazım. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...