Salatalar özellikle de sıcak günlerde masalarımızın vazgeçilmez lezzetleri..
Bizimse akraba günlerimizin vazgeçilmezi..
Bu yüzden çoğu zaman salataları çeşitlendirmek de gerekiyor..
Akraba günümüz dolayısı ile hatırı sayılır bir salata arşivimizde oluşmuş bulunmakta..
Tamı tamına 48 adet salata tarifimiz olmuş devamı da geliyor inşallah..
Bugünkü salatamız hem doyurucu hemde besleyici bir salata.
Tamı tamına 48 adet salata tarifimiz olmuş devamı da geliyor inşallah..
Bugünkü salatamız hem doyurucu hemde besleyici bir salata.
Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı mısır konservesi
2 adet kırmızı biber(közlenmiş)
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Kornişon salatalık turşusu
Tuz, zeytinyağı
İki adet limonun suyu
Yapılışı
Buğdayı ayıklayıp, yıkayalım.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip dağılmayacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
Tüm yeşillikleri temizleyip yıkayalım ve incecik doğrayalım.
Közlediğimiz kırmızı biberi ve kornişon turşuyu doğrayalım.
Mısırın birazını içine ilave edelim bir kısmını da dışını süsleme amaçlı ayıralım ..
Tüm malzemeye tuzunu, yağını ve limon suyunu da ilave ettikten sonra
karıştıralım ve servis tabağına alalım.
*Bu salataya nar ekşisi de ilave etmiştik ama nar ekşisi buğdayların rengini koyulaştırdığı için çokta hoşuma gitmemişti..
Görüntü değil lezzet önemli diyenlerdenseniz nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
........Afiyet Olsun........
1 su bardağı mısır konservesi
2 adet kırmızı biber(közlenmiş)
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Kornişon salatalık turşusu
Tuz, zeytinyağı
İki adet limonun suyu
Yapılışı
Buğdayı ayıklayıp, yıkayalım.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip dağılmayacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
Tüm yeşillikleri temizleyip yıkayalım ve incecik doğrayalım.
Közlediğimiz kırmızı biberi ve kornişon turşuyu doğrayalım.
Mısırın birazını içine ilave edelim bir kısmını da dışını süsleme amaçlı ayıralım ..
Tüm malzemeye tuzunu, yağını ve limon suyunu da ilave ettikten sonra
karıştıralım ve servis tabağına alalım.
*Bu salataya nar ekşisi de ilave etmiştik ama nar ekşisi buğdayların rengini koyulaştırdığı için çokta hoşuma gitmemişti..
Görüntü değil lezzet önemli diyenlerdenseniz nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
........Afiyet Olsun........
tok tutan bır salata olmus elınıze sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilgörüntü muhteşem :)
ellerine sağlık renk renk bahar salatası olmuş
YanıtlaSil