Eveet istenen, beklenen tatlı tarifini veriyorum efendiiim..
Bu tatlıyı önümüzdeki ramazan bayramı için çekinmeden yapabilirsiniz..
Tattım ,beğendim ben bayrama yapmayı düşünüyorum..
Bana biraz lezzet olarak ekmek kadayıfını hatırlatıyor..
Bana biraz lezzet olarak ekmek kadayıfını hatırlatıyor..
Bu tatlının özelliği bir gün önceden hazırlamanızdır..
Çünkü dinlenmiş ve şerbetini çekmiş olan tatlı ertesi güne harika bir lezzette oluyor..
Buyrun tarife..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Ara katı için
2 paket kremşanti(bir paketten çıkan iki toz kremşanti)
1,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı
Şerbetimizi hazırlayarak işe başlayabiliriz...
Şerbette kıvam koyu olmayacak sadece şekerin tamamen eriyip suyun bir kaç kere kaynaması yeterli..
Şerbetimizi hazırlayarak işe başlayabiliriz...
Şerbette kıvam koyu olmayacak sadece şekerin tamamen eriyip suyun bir kaç kere kaynaması yeterli..
Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına alalım toz şekeri de ilave ederek krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Elediğimiz unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim çırpmaya devam edelim.. (Bu aşamada çırpma işini tahta kaşıkla yavaşça yapmanız gerekiyor ki pandispanyada ki gibi puf bir görüntü ve kıvam elde edebilelim..
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza bu karışımı dökelim. (Biz yukarıda gördüğünüz gibi dikdörtgen bir cam fırın kabı kullandık)
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında aşağı yukarı 20 dakika kadar kekimizin üzeri hafif kızarıp içi tamamen çekene kadar pişirelim.
Soğuyunca kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdını yavaşca ayıralım.
Sonrasında, enine ortadan ikiye keselim..
Soğuyunca kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdını yavaşca ayıralım.
Sonrasında, enine ortadan ikiye keselim..
Toz kremşantiyi soğuk süt ile çırparak köpürtelim..
Ortadan ikiye kestiğimiz kekin alt kısmının üzerine her tarafı eşit olacak şekilde sürelim..
Kekin üst kısmını da yerleştirelim..
Bu şekilde 15-20 dakika kadar şantinin tamamen donması için buzdolabında bekletelim..
Tmamen soğumuş ve şantisi donmuş kekimizi dilimlere ayıralım ve üzerine soğumuş olan şerbetimizi kaşık kaşık eşit olacak şekilde dökelim.
Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpelim.
Servis yapıncaya kadar tatlımızın üzerini streç ile kaplayıp buzdolabında dinlendirelim..
Daha önce belirttiğim gibi bu tatlıyı şerbetledikten sonra 1 gün ya da en azından 5 saat kadar dinlendirmeniz lezzeti artıracaktır..
.............Afiyet Olsun.........
elıne sağlık cok lezzetlı duruyor tarıfı aldım
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel gözüküyor yanlız anlamadığım bişey var kremşanti arasındaykenmi şerbeti döküyoruz altaki keke kremşanti bozulmadan geçiyormu. sevgiler
SilMutfak sevgisi kekin kıvamı pandispanya gibi bir de şerbet dökmeden keki dilimlediğimiz için şerbet her tarafa ulaşıyor.. Kremşantiyi sürdükten sonra buzdolabında keki 15 dakika kadar donmasını bekledik bu yüzden, şerbet dolayısı ile hiç bir dağılma olmuyor..
Silçok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler...
Teşekkürler..
SilO kadar güzel görünüyor ki.. Bayıldım. Alıyorum tarifi en yakın zaman denemek istiyorum.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilGerçekten de güzeldi ama..
SilAlmanya da çok beğenerek yemiştim, denemek nasip olmamıştı..
YanıtlaSilEllerine sağlık, en kısa zamanda denenecekler arasında :)
Kolay gelsin size de o halde..
Silon numara bir görüntü. denenesi bir tarif olmuş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben bu tarife kremsantinin uzerine findik yerlestiriyorum, tadi ayni rafeollo sekerine benziyor o zaman denemenizi taviye ederim
YanıtlaSilFındıkta olur ben meyvelisini yapmayı da düşündüm o zaman tam pasta lezzetinde olur sanki..
Silellerıne sağlık güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilNasil bu renkte görünüyor peki yani sarı..
YanıtlaSilYumurtadan dolayı birde üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpince sarı renk daha bir ortaya çıktı...
SilAz once yaptim tarifi insallah guzel olur. suan dolapta serbetlenmeyi bekliyor ellerinize saglikk..
YanıtlaSilHer zaman tariflerinizi ölçüsü ölçüsüne yapıyorum ve çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu tarifinizide her zaman güvenle yapıyorum sonuç muhteşem oluyor. Teşekkürler.
YanıtlaSilMERHABA KREM ŞANTİ NORMALMİ YOKSA KAYMAK TADINDA OLANDANMI
YanıtlaSilmerhaba krem şanti normalmi kaymak tadındamı olsun hagisi güzel olur
YanıtlaSil