22 Ocak 2014 Çarşamba

Çikolata Kaplı Gül Kekler



Bugünkü tarif akraba günümüzün en şık görünümlü lezzetiydi..
Bu çikolata kaplı kekçiklerin yapımı çok kolay aynı zamanda da sunumu çok şık..
Görür görmez bu kekler hediyelik çok güzel olur diye aklımdan geçirmedim de değil hani..
*
Çocuklarımızın doğum günü için çok güzel bir seçenek olabilir mesela..
Bayramda bile zevkle misafirlerinize ikram edebilirsiniz.. 
Bebek görmeye ya da ev ziyaretlerinde, mevlütler de hatta kız istemede bile pek ala yapılabilir..
Şekil olarak kalıbınızın şekline bağlı olarak sınır tanımadan kalplisi yıldızlısı yapılabilir mesela.
Çikolatalısı, çileklisi yapılabilir.. 




 Çikolatalı gül keklerin hazırlanması için gerekli olan kalıp aşağıda gördüğünüz gibi silikon bir kalıp..
Bu tarz kalıpları pasta malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı un
160 gr beyaz çikolata 

Yapılışı

3 yumurtayı karıştırma kabımıza kıralım..
Şekeri de ilave edip krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edelim..
Unu kabartma tozu ile karıştırıp eleyelim ve kek harcımıza yavaş yavaş ilave edelim..
Son aşamada çırpma işlemi mikserle değil elle çırparsanız daha çok kabarmasını sağlayabilirisiniz.
Üstte gördüğünüz gibi silikon bir kalıba harcımızı çok dolu olmayacak şekilde paylaştıralım..
170 derecede ısıttığımız fırında keklerimiz kabarıncaya kadar pişirelim.

Keklerimiz pişince tamamen soğuması için bekletelim ve kalıptan çıkaralım..
Kalıbımızı temizleyip kurutalım.
Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve kalıbımızın her bir bölümüne tabanını tamamen kapatacak şekilde tatlı kaşığı ile ilave edelim..(aşağı yukarı bir tatlı kaşığı kadar)
  Eritilmiş çikolataların üzerine ise kekçiklerimizi bastırarak yerleştirelim..
Bu şekilde tüm gülleri yerleştirdikten sonra kalıbı buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
Sonrasında da kalıptan dikkatlice çıkaralım..


*Siz istediğiniz bir kek harcıyla da bu keki yapabilirsiniz..
Bizim ev sahibemiz işin daha da kolayını yapmış kekleri de hazır kullanmış..
Bu tarz hazır mini kekler varmış..
Sadece çikolatatı eritip kekleri üzerine bastırmış işlem tamam.. 
Ben hazırdan yana olmadığım için evde yapmanızı öneririm..
*Çikolatalı gül kekleri hazırladıktan sonra alta kısımlarına ince çubuklardan takıp
gül buketi gibi de sunabilirsiniz..

......Afiyet Olsun.....

17 yorum:

  1. cok guzeller beyaz cikolota ile daha bi guzel gorunuyorlar bende bitterle yapmistim cidden sunumu cok hos zaten sizin bu gunleriniz beni mahfediyor donup donup bakiyorum her seye:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mavicim bende bitterle yapılanı görmüştüm o haliyle de çok hoş.. Akraba günümüzü bizde çok severek yapıyoruz.9. senemize bir takım değişiklikler yaparak devam edeceğiz bakalım hayırlısı..

      Sil
  2. Cok slk görünüyor anlamsdigim once keki gul kaliplarina koyup pisiriyoruz ardindan gul olmus keki tekrer erimis cikolatati gul kaliba koyup tekrar gul seklinimi aliyor tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pişiriyoruz, pişmiş olan keki kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz. Kalıbın tabanına erittiğimiz çikolatadan koyuyoruz pişirdiğimiz keki bu çikolatanın üzerine bastırarak yerleştiriyoruz. Kalıp sayesinde çikolata ile kek birleşiyor ve bu şekilde haırlamış oluyoruz..

      Sil
  3. çok güzel olmuşlar elıne saglık canım sevgılıler gunu ıcın alternatıf sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Çok şıklar gerçekten. Çok da güzel anlatmışsınız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık çok güzel şık ve kolay sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ben mevlit kandilinde yaptım gerçekteh mükemmel oluyor

    YanıtlaSil
  7. sevgi hanım pek çok tarifinizi denedim güllerinizde çok şık görünüyor ellerinize sağlık .domates soslu kışlık karışık kızartma tarifinizi de yazdan yapmıştım çok güzel oldu yiyenler çok beğenip tarifini istediler sizin sitenin adresini herkese veriyorum güllerinizi de denemek istiyorum fakat tarifte bitter çikolata yazıyor sanırım o beyaz çikolata olacak beyaz çikolatanın markasının adını verebilir misiniz çünkü o normal çikolata gibi kolay erimiyor ayrıca kekjlni sanırım çikolata donmadan koymamız gerekiyor bütünleşebilmesi için. ayrıac da ev sahibenizi tebrik ediyorum çok yaratıcı imiş. bihter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bihter Hanım beğeniniz, güzel düşünceleriniz ve gönüllü tanıtımınız için çok teşekkür ederim eksik olmayın..
      Evet uyarınız içinde teşekkürler ,beyaz çikolata olacak tabi ki..
      Beyaz çikolata yazıp bitteri düşünürsem olacağı budur tabii :))

      Ev sahibemiz çikolatayı kahve dünyasından aldığını söylemişti.. Tabi ki çikolata donmadan kalıba konulmalı ki kekle bütünleşip tam anlamı ile şekil almış olsun..

      Sil
  8. cevabınız ve tarifiniz içln çok teşekkür ederim keklerim sayenizde çok beğenildi. Bihter

    YanıtlaSil
  9. BU KEKLERİ BİR ÇOK SİTEDE YİYECEK BUKETİ OLARAK ÇOK UÇ FİYATLARA SATIYORLAR ONLARA BAKARKEN SAYFA AÇTIKÇA SİZİ BULDUM ÇOK MUTLU OLDUM HEMEN DENEYİP SEVDİĞİM BİRİNE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ YAPMAYI PLANLIYORUM :) SON OLARAK BU ÖLÇÜ TEK KALIPLIK YANİ 15 TANE İÇİN Mİ ACABA ?ONA GÖRE KALIPLARI DOLDURMAYI PLANLIYORUM DA KOLAY GELSİN TEŞEKKÜRLER :)

    YanıtlaSil
  10. Blogunuzun sıkı bir takipçisiyim. Size bir sorum olacaktı. Ben de sizden gördükten sonra bu kalıplardan ve kalp şeklinde olanlardan aldım. Fakat piştikten sonra kalıptan çıkarırken parçalandı. özellikle kalp şeklinde olanlar çok kötü oldu. Sizden bu silikon kalıplarının kullanımıyla ilgili bir püf noktası istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorun benden kaynaklanıyor kalıbı kullanamadım sanırım. teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Blogunuzun sıkı bir takipçisiyim. Size bir sorum olacaktı. Ben de sizden gördükten sonra bu kalıplardan ve kalp şeklinde olanlardan aldım. Fakat piştikten sonra kalıptan çıkarırken parçalandı. özellikle kalp şeklinde olanlar çok kötü oldu. Sizden bu silikon kalıplarının kullanımıyla ilgili bir püf noktası istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorun benden kaynaklanıyor kalıbı kullanamadım sanırım. teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Tarifi denedim.Un miktarı çok fazla sakız gibi ele yapışan bir karışım oluşuyor.1,5 bardak un uygundur.Bir de şeker miktarı biraz arttırılabilir.Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...