1 Mart 2014 Cumartesi

Kuruyemişli Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye



Lezzetini çok beğeneceğiniz tuzlu kurabiyeler bunlar..
İçindeki kuruyemişlerden dolayı protein, lif, doymamış yağ ve önemli vitamin-mineralleri içeriyor.
Özellikle piştikten bir iki saat sonra lezzeti daha bir oturuyor ki yemelere doyamıyorsunuz..

*
Ben aynı hamurdan iki farklı şekil hazırladım..
İster ince ince kalıpla keserek şekillendirin isterseniz de tep atımlık minik minik yuvarlayın.


Lafı fazla uzatmadan malzemeleri vereyim yapılışını da arkasından yazayım değil mi?  

Malzemeler
125 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı ay çekirdek içi
1 yumurta (sarısı dışı için)
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
2,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı
Karıştırma kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağımızı,sıvı yağ ,sirke, süt,yumurta beyazı, tuz ve şekeri alalım karıştırarak şeker ve tuzun erimesini tereyağının daha da yumuşamasını sağlayalım.. 
 Mahlep ve kabartma tozunu da ilave edelim. 1 er çay bardağı kuru yemişleri de ilave edelim.
Hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar unu da yavaş yavaş ilave edelim.

Sonrası şekillendirme aşamasıdır ki keyfinize kalmış ister yuvarlayın ister bir parmak kalınlığında açıp kalıplarla keserek şekil verin..



Yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine gördüğünüz gibi yumurta sarısını sürdüm..
Diğer şekliyle kalıpla keserek yaparsanız yumurta sarısını harca ilave edebilirsiniz.

180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimizi hafifçe pembeleşene kadar pişirelim.
Kıyır kıyır tuzlu kurabiyelerimiz servise hazırdır..
İsterseniz hemen de servis edebilirsiniz ama tavsiyem bir saat bekletip gerçek tadına varmanızdır.. 

Lezzet olarak pastahane de satılan çatala benzettim ama daha kıyır kıyır daha lezzetlisi..
....Afiyet Olsun.....

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor kurabiyeler..
    mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Denizcim siz de inşallah..

      Sil
  2. Oyle tarif etmissin ki tadini burdan aldim.ellerine saglik sevgicigimm:))

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...