11 Nisan 2014 Cuma

30 Kişilik Fotoğraf Baskılı Doğum Günü Pastası Tarifi


Doğum günü pastamızın tarifini veriyorum..
Biraz fazla detaya girebilirim sabırla okursanız sizlerde çok faydalanacaksınız..
Pastamız 30 kişiliktir, dilimler küçük kesilirse 40 kişilik bile olabilir..

Doğum günü hazırlıkları aslında bir hayli zaman alıyor ,insanı yoruyor..
Bir çok kişi pastayı da hazır al önerisinde bulundu ama yorsa da emek verip kendim hazırlamak istedim..
Her geçen gün öğrendiğim gıdalardaki katkı maddeleri de cabası..

Uzatmadan geçelim pastamızın detaylı anlatımına..

Malzemeler
Kakaolu pandispanya için
4 yumurta(oda sıcaklığında)
4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı kakao  
1 adet kabartma tozu

Sade pandispanya için
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı  kaynar su
1 adet kabartma tozu

Ara kreması için
5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
1 adet vanilya
1 paket kakaolu kremşanti

Üst kaplaması için
2 paket sade kremşanti
Soğuk süt

Ara katına 
2 adet kivi
8-9 adet çilek 
ve
80 gr fıstıklı çikolata

Yapılışı
2 ayrı pandispanyamız var..Kakaolu olanı anlatıyorum diğerini de ona göre hazırlarsınız..

Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı sarıları ve beyazları olarak ayıralım..
Yumurta aklarımızanbir çimdik tuz ilave edelim ve mikserle çırpalım kremşanti kıvamını
 alıncaya kadar çırpmaya devam edelim..
Diğer yandan yumurta sarılarımıza şekerin yarısını ilave edelim yavaşça çırpmaya başlayalım
ara ara da kaynar suyumuzdan kaşıkla ilave edelim.
Çırptıkça şekerin kalanını da ilave edelim..
Şeker tamamen eriyip pütürler kalmayıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edelim, çırpalım.. 
Un,kakao ve vanilyayı eleyerek ilave edelim çırpalım..
Yumurta beyazlarımızı ilave edelim bu aşamadan sonra
spatula ya da tahta bir kaşıkla alttan üstte olacak şekilde karıştıralım..

Büyük fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim..
Pandispanya harcımızı tepsiye eşit şekilde dökelim ve tepsiyi yere vurarak bu şekilde harcın içinde kalan
 hava kabarcıklarının da çıkmasını sağlayalım..

180 derecede ki fırında kontrollü olarak pandispanyamız kabarıp 
içini çekene kadar pişirelim(Aşağı yukarı 30dk)

Sade olan pandispanyayı aynı şekilde hazırlayıp pişirelim..
Her iki pandispanyayı da soğuttuktan sonra kullanalım..

Krema için ;çikolata ve kremşanti hariç tüm malzemeyi tencerede karıştırarak pişirelim..
Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alalım ve sıcakken çikolatasını ilave edelim.. 
 Çikolata eriyene kadar karıştıralım sonrasında, kremşantiyi ilave edip mikserleyelim..

Meyveleri dilimleyelim  içine koyacağımız fıstıklı çikolatayı minik minik doğrayalım..


Kakaolu pandispanyayı 2 eşit parçaya ayıralım.. İlk parçayı çok az şekerli su ile ıslatalım..
Üzerine kremamızdan biraz sürelim..Üzerine çikolata parçacıklarını ve meyvelerden serpiştirelim..
Meyvelerin üzerine kremamızla biraz kapatalım ki üzerine koyacağımız
diğer pandispanya kaymadan durabilsin..
Üzerini sade pandispanyamızla kapatalım..
Onuda çok az şekerli su ile ıslatalım..


Yine kremayı yayıp meyveleri serpiştirelim..
Diğer pandispanya katları içinde aynı işlemleri gerçekleştirelim..
Pastamızın kenarları eğer bombeli duruyorsa keserek düzeltelim..
Bu şekliyle 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim..

Biz bu arada üzerine süreceğimiz şantiyi hazırlayalım o da sürülecek kıvama gelmesi için
buzdolabında beklesin biraz..

*
Dinlenmiş olan pastamızı sade kremşanti ile tamamen kaplayalım..


Fotoğraf baskımızı dikkatlice jelatininden ayırarak pasta üzerine yapıştıralım .
Süsleme işi zevkinize kalmıştır..
Ben tamamen şeker hamuru ile kaplanmış pastalardan çok hoşlanmadığım için kısmen çiçeklerle süsledim.. 


Bu da pastamız dan bir dilim..


Pastaya meraklı bir bakış ve paha biçilmez mutluluk..


Bu da arkadaşımın oğlu için hazırladığım Fotoğraf baskılı doğum günü pastası..


*Eğer vaktiniz varsa pandispanyaları hava almayacak şekilde streç film ile sarıp buz dolabında dinlendirebilir, ertesi gün kullanabilirsiniz..Ben öyle yaptım..

* Pandispanya için burada ki püf noktaları okumanız yararınızadır..
Tarif başta da belirttiğim gibi uzun ve detaylı oldu ama yararınızadır..Dikkatli okuyunuz..Anlamadığınız yerler olursa çekinmeyin sorabilirsiniz..

Hayırlı ,huzurlu nurlu cumalar dilerim..


19 yorum:

  1. çok güzel olmuş elllrien sağlık... Keşke benede bu şekilde güzel pastalar yapabilsem :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteyin araştırın sizde pek ala yapabilirsiniz..

      Sil
  2. eline sağlık, güzel gözüküyor :) peki fotoğraf baskısını nerde yaptırıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Baskıyı Eminönü nüansta yaptırdım..

      Sil
  3. Eline sağlık hersey cok güzel fotografta üzerine koyduktan sonra çatlama yasadinmi geçen gün başıma geldi bilgin varmı neden oluyo sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Ayşe Hanım.. Fotoğrafta her hangi bir çatlamayla karşılaşmadım.. Ama acaba baskı kalitesi ile alakalı olabilir mi?
    Benim bu son fotoğraf baskısı beni hiç zorlamadan jelatininden ayrıldı pasta üzerinde çok muntazam uyum sağladı..

    YanıtlaSil
  5. Ben nasil kacirmisim bu guzelligi dilim hali cok ama cok guzel misler gibi bir pasta ama tepsiye baktikca cok korkuyorum cok buyuk:)) 8 yada on yumurta kiricaktim bi tepsi icin sanirim yumurta kokusundan yenmezdi saol ablacim ben ikisinide sade yaparim alangirli seylere kalmismiyim simdi ama korkuyorum ogretmenide kiramadim oyle iste:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, tepsinin boyutlarını da yazabilir misiniz? Bir de, her iki pandispanyayı da 2 kata ayırmışsınız galiba, tariften anladığım kadarıyla ama dilim fotoğrafında bir sade bir kakaolu kek katı görünüyor. Keklerin kalınlığı ne kadar oldu? Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba adsız izleyicim.. Kullandığım tepsi büyük fırın tepsiydi.. İki ayrı pandispanya pişirdim..4 yumurta kullandığım ve tepsi büyük olduğu için pandispanyalar iki kata ayrılacak kadar kabarık olmuyor.. İki farklı renkte iki ayrı pansispanyadan oluşan kat oldu dolayısı ile.. Ara kreması ve üst sıvaması ile orta derecede kabarık bir pasta oluyor..

      Sil
  7. Tarifini uyguladım. Çok güzel tepkiler aldım.bende senin gibi kendim yapmak istedim.yoruldum ama değdi. Tarifini yayinladiğin için çok teşekkürler.emeğine sağlik.

    YanıtlaSil
  8. sevda hanım fırın tepsinizin ölçülerini yazarmısınız. kaça kaç acaba _gökçe

    YanıtlaSil

  9. Zubus
    Sevda hanim tarifiniz icin tesekkur ederim.Bugun komsumun kizinin dogum gunu icin yaptim hem hafif hem decok lezzetli oldu.Cok guzel yorumlar aldim.Bundan sonra hep bu tariften pastalarimi yapicam.

    YanıtlaSil
  10. İyi günler sevgi hanım pasta muhteşem. Bende denemek istiyorum ama pasta iki katlimi yoksa dort katli mi tarifinde dört katlı olarak anladim ama görüntü iki katli gözüküyor. Birde fotograf baskisini nasil temin ettiniz. Mümkünse hemen yanitlarsaniz sevinirim. ..simdiden çoook teşekkür ederim. Ben Elif Bolu dan...

    YanıtlaSil
  11. İyi günler Sevgi Hanım. Kusura bakmayın yogun bir temponun arasinda birde ben sizi rahatsiz ediyorum ben Bolu dan Elif size yazdığım yorumun cvb henüz gelmedi bende cmtsi pastayi yapmak istiyorum o nedenle acele ediyorum. Pasta iki katli mi yoksa 4 katli mı? yanlış yapipda ziyan etmek istemiyorum .görüntü 2 kat gözüküyor da emin olamadım. ..simdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim haklısın bu sıralar hayli yoğunum.. sende kusura bakma cevap geç oldu.
      Pastam iki ayrı pandispanyadan oluşuyor ama iki katlı. Kolay gelsin

      Sil
  12. İyi günler Sevgi hanım.Ben Elif Kusura bakmayın biraz fazla soru soruyom ama yanlış yapmak istemiyorum. Pandispanya pistikten sonra ortadan ikiye ayiralim diye yazmışsınız ben öyle anladim. Dolayısıyla 4 eşit parça oluyor. Acaba siz iki ayri pasta mi yaptiniz iki katlı olduğu için. Diğer iki parçayla da ayni şekilde bi pasta daha mi yaptiniz yoksa ikiye kesmeden pandispanyalari üst üste koydunuz. Biraz uzun yazdim inşallah anlatabilmisimdir. Yarın kızımın doğum günü inşallah yarina kadar cvp yazarsınız. İyi günler. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim ben pandispanyaları büyük fırın tepsisi ile yaptığım için çok kabarık olmadılar..O yüzden de pandispanyaları olduğu gibi ikiye ayırmadan kullandım.. Yani pandispanyayı daha dar daha küçük bir tepside pişirirsen daha kabarık olacakve iki kata ayırmak gerekecektir.. Katlara ayırırsan dolayısı ile de 4 kat olacaktır.. Benim ki kata ayırmadan tam geldi.

      Sil
  13. Merhaba ben 31 cm yuvarlak tepside pişirsem ama 3 katlı olsun istiyorum acaba 2 ölçü mü yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  14. Sevgi hanim gecen hafta kizima dogum gunu yaptim mutfakta fena sayilmam ama ilk defa pasta yapicaktim uzun suren arastirdm ve size rastladim bu tarifi yaptim harika bir pasta oldu resimli bir pasta yaptim resmi eminonunde on liraya cikarttim ve sizin tarifinizi birebir uyguladim herkes cok beyendi cok tesekkur ederim aslinda pastayi paylasicaktim ama beceremedim

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...