27 Şubat 2015 Cuma

Portakal Soslu Peynir Kremalı Kek Tart


Kek tart yapmayı seviyorum..
Hazırlaması pratik ve değişik bir çok şekilde yapılabilir olması güzel .
Kremasını, kekini ve sosunu çok farklı tariflerde kullanabileceğiniz gibi bu kek tartı değişik meyvelerle süsleyerek değişik versiyonlarını da hazırlayabilirsiniz.
Ben bunu uzun süre önce misafirliğe giderken götürmek için hazırlamıştım.. 

Malzemeler

Kek Tart için
2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Peynir Kreması için
200 gr. Labne peyniri(1 paket)
 200 gr. Süt kreması(1 kutu)
1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri ( Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
 1 paket vanilya
Portakal Sosu için
2 su bardağı taze portakal suyu
1 çay bardağı şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
2 çay bardağı su
2, 5 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı
Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.Sırasıyla yağını ve yoğurdu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .
Ununu da eleyerek ilave edip mikserleyelim yağlanmış tart kalıbına (Kalıbı tam doldurmayacak şekilde) dökelim.
Hamuru kalıba fazla dökerseniz taşabilir onuda göz önüne alın.
180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim.
Kek pişince biraz soğusun kalıbından ters olarak çıkaralım.
Kremamızı hazırlayalım Süt kremasını derince bir karıştırma kabına alalım ve mikserle yüksek devirde katılaşana kadar çırpalım.
Labne,vanilya  ve pudra şekerini de ilave edip çırpmaya devam edelim. 
Hazırladığımız peynir kremamızı buzdolabında 15dakika kadar dinlendirelim.

Soğumuş olan kek tartımızı ters çevirmiştik üzerini 1 çay bardağı portakal suyu ile ıslatalım..
Üzerine de buzdolabındaki peynir kremamızı kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra sürelim.   

Portakal sosu için tüm sos malzemelerini tencereye alıp karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim..
 Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve
 üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak ılımasını sağlayalım.
 Sosumuz ılıkken kekimizin üzerine dökebiliriz.

Ben aralıklı daire şeklinde döktüm ve sonrasında kürdanla içten dışa doğru 
çizgiler çizerek şekil verdim..
Süsleme kısmı zevkinize kalmış.
  

Soğuduktan sonra tartımız servise hazırdır.

*Kremayı kekin üzerine dökmeden önce keki sütle veya portakal suyu ile hafifçe ıslata bilirsiniz. Özellikle kenar kısımalarını sütle hafifçe ıslatırsanız, bekleme aşamasında kenarları kurumaz.
*Kek tartın kalıbınızdan sorunsuz çıkması için kalıbı yumuşak tereyağı ile yağlayıp 
un serpin ve unun fazlasını alın.Kek harcızını sonra dökün. 
Bu şekilde kekiniz kalıptan sorunsuz çıkacaktır..

...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...