29 Nisan 2015 Çarşamba

Yalancı Dilber Dudağı Tatlısı


Uzun süredir arşivde paylaşılmayı bekleyen bir tatlı tarifini vereceğim..
Takip edenler bilir burada daha önce paylaşmıştım..
Lezzeti süper ötesi derler ya aynen öyle .
Adının başında yalancı geçtiğine bakmayın lezzeti tamamen gerçek..
Bir yiyen sonrasında ne kadar yediğini hatırlamıyor diyebilirim..
Biz burada ki bebek mevlidi için 4 ölçü yapmıştık..

Ben tarifi bir ölçü olarak vereceğim..
Özellikle bayram günleri için bereketli bir tariftir belirtmeden geçmeyeyim.

Malzemeler
250 gr tereyağı(eritilecek)
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
(cevizde olabilir)
Aldığı kadar un

İç malzeme
Ezilmiş hurma
tarçın karışımı

Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım.
Bunun için limon hariç şeker ilave ettiğimiz suyu 15-20 dakika kadar kaynatalım.
Limon suyunu ilave edip bir kaç dakika sonra ocağı kapatıp şerbeti soğuması için bekletelim.

Hamur malzemelerini un hariç yoğurma kabına alalım ve yoğuralım..
Unu yavaş yavaş ilave edelim ele yapışmayan kulak memesi kıvamında 
yumuşak bir hamur elde edelim..
Yumurta kadar bezeler yapalım..
Her bir bezeyi elimizle hafif açalım içine tarçınla karıştırdığımız hurmadan ilave edelim ve avuç içimizle bastırarak yukarıda gördüğünüz gibi bastırarak kapatalım.
190 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için bir süre bekletip sonra servis edelim.

*Tatlının hamurunda fındık içi olduğu için isterseniz iç
 harcı hiç kullanmadan şekillendirebilirsiniz de tercih size kalmış.

...Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Iyi gunler sevgi hanım ben boludan Elif.bu tatliyi iftar misafirlerim icin yapmak istiyorum ama bi sorum olacak hurmayi nasil eziyorsunuz catallami.ayrıca hurma nasil bi tat veriyor acaba daha once hic hurmalisini gormedim.ilk yapacagim icin tedirginim biraz...inşallah hemen cvp yazabilirsiniz....simdiden cok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  3. Elif hurmayı kolay ezilmesi için biraz suda bekletebilirsin. Sonra suyunu iyice süzüp çatalla ezebilirsin. Hurma yerine içine sadece cevizde kullanabilirsin😉

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...