6 Temmuz 2015 Pazartesi

Kozalak Mantı Tarifi

 Koza mantı 
Yufka mantısı 
Hazır yufkadan koza mantısı 
Kolay mantı tarifi 
Sosyete mantısı 



Bugün sizlere özellikle misafir sofralarınızda sunumu çok şık olacak lezzetli bir tarif vereceğim.
Ramazanda ya da sonrasında lezzetli değişik bir şey yapmak isterseniz 
bu lezzeti kaçırmayın derim..

Bu sıralar özellikle İnstagram ve bloglar arasında femomen oldu bu yemek.

Tarifi blogger arkadaşım Mutfak ve tatlar dan öğrendim.

Takipcilerim bu lezzetten geri kalsın istemem  aynı zamanda da

Sevgiden Esintiler arşivinde de bulunsun istedim ve sizler için hazırlayıp fotoğrafladım.

Sarması biraz zaman alsa da aslında pratik bir tarif..
Buyurun tarife koza mantı nasıl yapılıyormuş görelim.

Malzemeler
3 adet hazır yufka
250 kıyma
1 kuru soğan
8-9 dal maydanoz
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak

Kızartmak için sıvı yağ
ve
Pipet

Yapılışı
Yufkayı önce 4 eşit parçaya bölelim..
Her bir parçayı 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
Böylece her bir yufkadan 32  toplamda da 96 adet uzun üçgenimiz olacak.
Her bir üçgen yufkayı altta gördüğünüz gibi bir pipet yardımı ile saralım..
Yufkaların uçlarını açılmamaları için suya batıralım.

Sarma işi çok zaman almıyor ..
Bu işlemi ben çocuklarla beraber yaptım size de tavsiye ederim.
Mini mantılarımızın boyutunu altta görüyorsunuz.. 
Neredeyse parmak boyutunda oluyorlar.



Kıymalı harcını hazırlayalım..
Kuru soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda  kavuralım..
Kıymayı tuzunu , kara ve kırmızı toz biberini ilave edip 
kıyma pişene kadar kavurmaya devam edelim..
Kavururken isterseniz salça ilave edebilirsiniz. 
İç harcımız hazırdır..

Hazırladığımız mini koza mantılarımızı bol yağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.


Servis tabağına kızarttığımız mantıları alalım..
Kıymalı harcı ortasına dökelim.
Son olarak da (servise yakın) hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirip servis edebiliriz.


*Yoğurdunu servis sırasında dökerseniz yufkalar yumuşamaz ve çıtırlığını kaybetmez. 


*Mantılarınızı önceden sarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
İhtiyaç duyduğunuzda da elinizin altında hazır olmuş olur.
*Bu mantıyı içli olarak da yapabilirsiniz. 
Yani çiğ kıymalı iç malzemesini yufkaların içine koyup sarıp da kızartırsınız... 

.....Afiyet Olsun....

4 yorum:

  1. Sevgili arkadaşım eline sağlık çok hoş görünüyor. dediğiniz gibi bir çok blogda sıklıkla şu sıralar yayınlanan bir tarif. Bir Kayserili olarak bildiğim mantının dışına çıkmam demiyorum zira göze hoş görünen her tarifi farklı versiyonuyla denerim, bu akşam bizde de iftara bu çeşidi var dünden hazırlamıştım, fakat ben yağlanmış tepsiye dizip fırında pişirmeyi hedefledim. kızlar artık nasıl isterse o yöntemi tercih ederiz.. kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran Hanım kozalak mantı Kayseri mantısının yerini tabiiki tutamaz.. Değişik lezzetlere açık olmak gerektiğini düşünüyorum ve bu yönde de paylaşımlarda bulunuyorum.. Fırında pişirmek de daha sağlıklı olacağından tercih edilebilir tabiiki.. Sevgiler benden yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...