2 Eylül 2015 Çarşamba

Kışlık Sirkeli Patlıcan Konservesi

 

Uzun bir aradan sonra tüm takipçilerime ,ziyaret edenlerime Selamün Aleyküm..
Ramazan sonrası bir baklava fotosu koyup ortadan kayboldum değil mi?
Arayıp, mail atıp nerelerdesin diye soran takipcilerime teşekkür ediyorum..
Ufak bir tatil ,memleket havası alıp geldik efendim.

Facebook ve İnstagram üzerinden paylaşımlar kısmen sürse de
blog için kısa bir tatil bu aylarda kaçınılmaz oluyor..

Eveet kışlık hazırlıklarda yine maşallahınız var..
Bloğumu yalnız bırakmıyor ziyaret ediyorsunuz istatiklerim bana söylüyor eksik olmayın.
Artık her mevsim her meyve ve sebzeyi bulabiliyorsak da mevsimindeki
gibi lezzetlisini bulmak mümkün olmuyor. 
 Ekonomik anlamda eve katkıda bulunmak ve zaman tasarrufu yapmak için kış hazırlıkları günümüzde daha da önemli bir çalışma…
Bunun için şu son bir ayı iyi değerlendirin derim.
Ben de her sene yapılan demirbaş hazırlıkların bir kısmını tamamladım..


Bir de önümüzdeki günlerde bu kışlık hazırlıklardan oluşan bir hediye çekilişi 
düşünüyorum takipte kalın derim..

Bugün yine bir kışlık tarif var..

MALZEMELER 
1 kilo patlıcan
1  kilo domates
Yarım kilo kırmızı biber
Yarım kilo yeşil biber(köy biberi olabilir)
      1  su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sirke
4 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı şeker
        Tuz ve karabiber           


YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayalım ve kabuklarını alaca bir şekilde soyalım :küp olarak doğrayalım.
Tuzzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletelim.
Tencereye sirkeyi ve sıvı yağımızı alalım kızdıralım..
Patlıcanları yıkayıp süzelim ve sıkarak sirkeli yağın içine atalım. 15 dakika kadar arada karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim.
 Yumuşamış olan patlıcanları sirkeli yağdan süzerek alalım..


Bu sefer tencerede kalan karışıma  doğradığımız biberleri  
 alalım 10 dakika kadar pişirelim tencereden onları da süzgeç yardımı ile çıkaralım.
Domatesleri ve sarmısakları kabuklarını soyup rendeleyelim  tenceredeki sirkeli yağa ilave edelim.
10 dakika kadar kaynatalım.
Kaynayan domates sosuna tuz ve şekerini ilave edelim.
Önceden pişirip çıkardığımız patlıcan ve biberleri de ilave edelim.
5 dakika da bu şekilde kaynatalım.

Temiz kavanozlarımıza bu sosu kaynar kaynar dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatıp 
kavanozları ters çevirelim.
Kavanozlar tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
Sonrasında düz çevirip kapaklar tamamen kapanmış mı kontrol edelim. 

Güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz..

*Domatesleri rendeledikten sonra biraz delikleri ince bir süzgeçte bekletirseniz suyunu süzdürmüş olursunuz.Bu şekilde de suyunu çektirmek için uzun süre kaynatmamış olursunuz..
*Siz isteğinize göre malzeme listesini orantılı olarak artırabilirsiniz..


Sizlerin de yaptığı kış hazırlıklarınız varsa paylaşımlarınızı beklerim. 
Özellikle lezzetli salça ve sos tariflerinizi benimle ve sayfa takipçileriyle paylaşmanızdan memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim. 
Kaliteli olarak fotoğraflarsanız  sizin isminizle paylaşabilirim. 
Tariflerinizi ve fotoğraflarınızı alttaki e-posta adresimden de bana iletebilirsiniz.
tekinalpsevgi@gmail.com

8 yorum:

  1. Sevgili Sevgi Hanım cım ..
    Uzun süre dir yapdıklarınızı keyif ve gıbda ile takip etmekdeyim.
    Üç çocuk , eş , ev işleri MAŞALLAH size..
    Bu sene de kış hazırlıklarınız tam hızı ile devam ediyor anlaşılan.
    Sizden en çok şey öğrendim bir bilseniz..
    Hakkınızı helal edin..

    Bu sirkeli patlıcanı hiç duymamışdım ..
    Lezzetli oldugu aşikar..
    Ellerine sağlık..Afiyetle..
    Sofranızdan bereket hiçeksik olmasın dileklerimle .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil hanım hakkım helal olsun bir faydam dokunuyorsa ne mutlu bana.. Neredeyse gelen bu tarz yorumların hepsınde 3 çocukla nasıl yapıyorsunuz maşallah diyorlar.. Çocuklar küçükkken daha kolay yapıyormuşum bunu bu sıralar çok daha iyi idrak ediyorum.,
      Zira hızım düştü yetişemiyorum imdaat bile diyebilirim..
      Şaka bir yana bir şekilde oluyor Rabbim sıhhat versin hepimize..

      Sevgiler benden..

      Sil
  2. cnm ig de gordum hosuma gitti malzemelerim olculu degil ama deniycem ellerine saglik hamarat hatun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve ziyaret için teşekkür ederim becerikli hatun .KOLAY GELSİN

      Sevgiler

      Sil
  3. bügün malzemeleri aldım deneyecem, paylaştoğınız için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.Sofranızdan bereket ve paylaşan sevdikleriniz eksik olmasın.Bende kış hazırlıklarını abartıyorum galiba üstelik sebzelerimi bahçemde kendi ellerimle yetiştiriyorum.Blogunuzdaki tarifleri beğeniyle uygulayıp zevkle sunuyorumAdakahvesiBlogspot.com blog adresim tariflerimi deneyip paylaşmanız dileğiyle.Kolay gelsin. NURCAN ÖZKAN

    YanıtlaSil
  5. Harika tarif tekrar teşekkürler blogumda paylaştım Yazda Yagmur

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...