10 Ekim 2015 Cumartesi

Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır?(Taş Kadayıf)

Taş kadayıf nasıl yapılır?
Arap kadayıfı


Yassı kadayıfları Ramazan ayı içerisinde yapmıştım..
Tarifini sizlerle paylaşmak ancak nasip oldu.

Yapımı gayet kolay olan bu tatlı biraz el oyalasa da lezzeti buna değer cinstendi..
Yassı kadayıfları hazır olacağınız gibi altta vereceğim tarifle evde kendinizde kolayca hazırlayabilirsiniz..
Özellikle sıcak sıcak servisi bir harika ;kesinlikle denemenizi tavsiye ederim..
Bu tatlının hamurlarını yufkacılarda hazır olarak da bulabilirsiniz.
Ama benim tercihim öncelikle ev yapımı olması.

MALZEMELER
Hamuru için 
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

 İçi için
2 su bardağı ceviz içi


Şerbeti için 
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu


Bulamak için 
2 adet yumurta


 Kızartmak için
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencereye alalım, karıştırarak kaynatalım..
Şerbet kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edelim. 5 dakika daha kaynatıp
 soğuması için kenara alalım.

Yassı kadayıfın hamuru için tüm hamur malzemelerini bir çırpma kabında karıştıralım.
Elde ettiğimiz bu harç krep harcına yakın kıvamda olacak.
5 dakika mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletelim.
Krep tavasına hamurdan birer kepçe yuvarlak olarak dökelim ve düzeltelim.
Hamurların üzerlerinde altta gördüğünüz gibi hava kabarcıkları 
oluşmaya başlayınca tavadan alalım. 

Sadece bir yüzleri pişecek.


Tek yüzünü pişirdiğimiz yassı kadayıflara tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına
cevizleri yerleştirelim ve poğaça gibi yarım ay şeklinde kapatalım.


Yassı kadayıfların kenarlarına çatalla bastırarak kapatalım ki kızartırken açılmasınlar.


Hazır olan yassı kadayıfları kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartalım..


Kızaran yassı kadayıfları yağını süzerek tek tek soğuttuğumuz şerbetin içine atalım
 ve şerbeti çekmesini sağlayalım.
Şerbeti iyice çekince içinden çıkarıp servis edin.

*Bu tatlıyı içerisine ceviz yerleştirip kapattıktan sonra bu haliyle dondurucuda muhafaza edebilir ihtiyacınız olduğunda daha sonra kızartabilirsiniz..
*Kızartmadan önce yumurtaya bulayıp da kızartabilirsiniz ama ben bulamadım.
*İç harç olarak değişik malzemeler kullanılabilinir..
Cevizli, fıstıklı, ağızlı, peynirli ve kaymaklı harçlar konularak birbirinden güzel tatlılar hazırlanabilir. 

....Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. bunun tarifine tvde çok denk geldim ama yemek yada denemek nasip olmadı ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Meltem Hanım. Deneyin beğeneceksiniz..

      Sil
  2. Çok güzel bir tatlıya benziyor ellerine sağlık. Tarif için teşekkürler

    YanıtlayınSil
  3. Merhabalar, yassı kadayıfınız çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlayınSil
  4. Çok sevdiğim bir tatlıdır. Tarsus'luyum. Bizdeki diğer adı taş kadayıftır. Ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim tarifinizi.

    YanıtlayınSil
  5. Yöreden yöreye isim değişebiliyor sizinde dediğiniz gibi..

    YanıtlayınSil
  6. Harika bir tarif, kolayca hazırlayabiliriz. Teşekkürler :)

    YanıtlayınSil
  7. MAŞALLAH...
    Ellerinize sağlık ...Bereketli Olsun sofralarınız.

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...