İlgimizi çeken bir başka şeyde bu kasaplar oldu .Neden mi? Anlatıyım hemen ...
İnsanlar Domates, soğan ve yeşil bibererlerini alıp kasaba gidiyorlar .Kasaba veriyorlar kasap seçilen etle beraber bunları harmanlayıp tepsi kebabı hazırlayıp müşteriye geri veriyor .
Müşteride kasabın yakınındaki fırına götürüp pişirtiyor beş dakika da yemek hazır yani...
Hatay da Kasap ve fırın enflasyonu var .Bunun sebebi de insanların ete ve et yemeklerine olan düşkünlükleri olsa gerek .....
Ben üstteki resimde görülen şeyleri ilk
gördüğümde tarhana zannetmiştim ama yanılmışım adı SÜRK
gördüğümde tarhana zannetmiştim ama yanılmışım adı SÜRK
Hataylılar bunu kahvaltıda tüketiyorlar bir çeşit peynir türü denilebilir .
Benim ağız tadıma uymadı ama Hataylılar çok severek yiyorlar.
Bunlarda kocaman simitler görünüş ilginç geldiği için yayınladım sadece....
canım merhaba benimde eşim Adana'lı kayınvalidem Antakya'lı SÜRK dediğine çökelek diyorlar ve sık tüketir hep getirir memleketten, bz şuan Antalya'da yani benim memleketimde yaşıyoruz:)
YanıtlaSilSen nerde yaşıyorsun sanki Adana gibi ??
Allah oğullarını size bağışlasın
sevgiler
Merhaba canım benim ;
YanıtlaSilBen Adanalı değilim tam tersi Giresunluyum ama değişik tadlara açık olunca görüntü bu şekilde oluyor ..
Ben İstanbulda yaşıyorum ...
Bloğumu yeni açtığım içinde Mesajın benim için çok değerli teşekkür ediyorum ..
seni listeme ekledim sende eklersen sevinirim ....
Ben de Hataylıyım bizim oralar çarşımız kebaplarımız künefe ve diğerleri içli köfte(oruk)vs hariadır iyi etmişsiniz gitmekle.
YanıtlaSil