İlk resim Hatay'a ait bir lezzet olan Humus ...
Humuz nohut'un ezilmiş ve tahin ,limon ve zeytinyağı ve bir kaç baharat ile harmanlanmış hali ...
Yeşillikler ve turşu ile özellikle salatalık turşusu ile servis ediliyor .... Attun arapça zeytin demekmiş ...
Hatay da arapça çok yaygın insanlar anadilleri gibi konuşuyor ..
Çocukların bakır kalaylanması işlemide çok ilgilerini çekti ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..