Şekerli ve de cevizli börek yediniz mi hiç??
Eğer denemedinizse ısrarla tavsiye ediyorum deneyin .Gerçekten çok hoşunuza gidecek bir lezzet..Giresun da elde açma yufka ile ya da kışlık yapılan kuru yufkalarla yapılır bu börek ,ki o zaman çok daha lezzetli oluyor..
Malzemeler
4yufka
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı böreklerin üstü için kullanılacak)
2 bardak süt
1su bardağı sıvı yağ
2 bardak az çekilmiş ceviz
Cevizin içine konmak üzere yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Böreklerin üstü için haşhaş veya susam ve/veya çörek otu
Hazırlanması
Her bir yufkayı eşit 6 parça olacak şekilde üçgen biçiminde kestik.
Harcı için sütü, sıvıyağı ,1 yumurtanın tamamını ve diğer yumurtanın sadece beyazını iyica çırparak karıştırdık.
Ceviz içleri ile şekeri karıştıralım.
Hazırladığınız sütlü karışımdan 1/2 su bardağı böreğin üstü için ayırdık ve kalan harcı üçgen şeklinde kesilmiş her bir yufka parçasının üzerine eşit olarak dağıtarak sürdük
Yufkaların geniş taraflarına gelecek şekilde şekerli cevizimizi bölüştürdük ve her bir yufkayı sigara böreği sarar gibi sardık.
Daha sonra bu böreklere resimdeki gibi gül böreği şekli vererek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine yerleştirdik. Daha önce ayırdığınız 1/2 bardak harc ile böreklerin üzerini ıslattık, ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürdük.
En son olarakta böreklerin üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serperek, 200 C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirdik.
*******
****
**
*
Fırından çıkan böreklerinizin üzerine çok hafif nemli bezle örterek 5 dakika dinlendirin. Böylelikle börekleriniz daha da yumuşak olacaktır.
AFİYET OLSUN
4yufka
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı böreklerin üstü için kullanılacak)
2 bardak süt
1su bardağı sıvı yağ
2 bardak az çekilmiş ceviz
Cevizin içine konmak üzere yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Böreklerin üstü için haşhaş veya susam ve/veya çörek otu
Hazırlanması
Her bir yufkayı eşit 6 parça olacak şekilde üçgen biçiminde kestik.
Harcı için sütü, sıvıyağı ,1 yumurtanın tamamını ve diğer yumurtanın sadece beyazını iyica çırparak karıştırdık.
Ceviz içleri ile şekeri karıştıralım.
Hazırladığınız sütlü karışımdan 1/2 su bardağı böreğin üstü için ayırdık ve kalan harcı üçgen şeklinde kesilmiş her bir yufka parçasının üzerine eşit olarak dağıtarak sürdük
Yufkaların geniş taraflarına gelecek şekilde şekerli cevizimizi bölüştürdük ve her bir yufkayı sigara böreği sarar gibi sardık.
Daha sonra bu böreklere resimdeki gibi gül böreği şekli vererek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine yerleştirdik. Daha önce ayırdığınız 1/2 bardak harc ile böreklerin üzerini ıslattık, ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürdük.
En son olarakta böreklerin üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serperek, 200 C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirdik.
*******
****
**
*
Fırından çıkan böreklerinizin üzerine çok hafif nemli bezle örterek 5 dakika dinlendirin. Böylelikle börekleriniz daha da yumuşak olacaktır.
AFİYET OLSUN
canımmm ellerıne saglık.harıka bır lezzet oldugu kesın .sevgiler
YanıtlaSilDeğişik tat da ,alternatif bir börek,eminim güzeldir.Ellerinize sağlk,selam ve dua ile...
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım görele'li olduğum için yakinen bilirim:) ama annem fındıklı şekerli yapar. tatlılın şerbetlenmemişi say harika bir tatdır.
YanıtlaSilEllerinize saglik nefis görünüyor ceviz li olmasida güzel lezzetli afiyet olsun Hayirli aksamlar.
YanıtlaSilEvet,bu taraflarda çok yapılır.Çok severimm tatlı olan her şeyi:))
YanıtlaSilSitendeki bütün tarifler harika...
Emeğine sağlık
Canım ben bunun tahinli ve cevizlisini yapmıştım ama şerbetliydi..
YanıtlaSilGece çektim fotoğrafını , bloğa eklesemmi bilemiyorm..:(
ellerine sağlık canım sevgiler
Son zamanlarda senin tariflerini ağzım sulanarak takip ediyorum :) her biri birbirinden nefis görünüyor Sevgicim.maşallah diyorum sana...
YanıtlaSilYes şekerim, üstelik de çok severim :99
YanıtlaSilöfff cevz ve yufka olurmu yaaa ben bunu bu saatte gördüm...sevgiler
YanıtlaSilHic duymamıstım ama kulaga hos geliyor denemek lazım en kısa zamanda :)
YanıtlaSilSevgicim hiç bilmemmi bu böreği? Cevizli harika oluyor ama birde elde açılmışı dene.gevreklik açısından bir adım öne çıkıyor ellerine sağlık canımsın...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Harika gözüküyorlar. Hamurlara gül şeklini vermeni beğendim. İlk fırsatta deneyeceğim. Ayrıca cevizli gül böreğinde çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilCevizin börekteki tadı bir başka oluyor, hiç aklımıza gelmiyor bu şekilde yapmak, iyiki hatırlattınız. Sevgiler teşekkürler canım. Güzel bir pazard iliyorum.
YanıtlaSilselamun aleykum sevgi abla
YanıtlaSilgoruntusu o kadar guzelki insani cezbediyor.inaniyorumki tadida cok guzel.cevizi keklerde,baklavalarda seviyorum,borektede cok guzel olacaktir:)ama bu is cesaret istiyor biraz.:)
hayirli gunler diliyorum
görüntüye bak harika.cevizli börek yemiştim gerçekten çok güzel oluyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Daha önce duymamıştım. Ama merak ettiğim bir şey var. Bunu tatlı neyetine mi tüketeceğiz ? Yarım su bardağı şekerle çok tatlı olmaz gibi geliyor bana, cevaplarsan sevinirim, sevgilerimle...
YanıtlaSilCasminella;
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar kıvamında bir tatlı değil zaten..
ama baya bildiğin böreğin biraz tatlı hali ama cevizle birleşince güzel bir lezzet oluyor...
ilk defa deneyecek biri biraz şüphe ile yaklaşsada bilemiyorum ben çok seviyorum ...dene ve gör derim ..
sevgi hanım blogunuzu yeni keşvedenlerdenim.yeni keşvettim,blogunuz güzel hoşuma gitti.bu güzel tariflerin devamını bekleriz...cevizli ve şekerli gül böregi yapmışsınız onun içine konulan şeker agıza kıyır kıyır sert gelmiyormu..çünkü karakuş tatlısınada konuluyor öyle,o tatlı kızartılmasına ragmen şeker içinde diri duruyor hoşumuza gitmiyor.bu güzelliklerin devamını diliyorum......başarılar....NURŞEN ÖZKARA.......
YanıtlaSilNurşen Hanım hoşgeldiniz,çok memnun oldum..
YanıtlaSilBörekte kullanılan şeker ceviz ile iyice harmanlanıyor..İç için sulu harçta kullandığımız için şekerde sorun çıkmacayak sıcaklıkla eriyecektir..En azından biz yaptığımızda ağza sadece şeker tadı geliyor emin olabilirsiniz.....
Çok sorun ederseniz eğer şeker miktarını azaltabilirsiniz..
Very interesting subject , thanks for posting .
YanıtlaSilBen okumak için birkaç dakika geçirdi pişman değilim. Daha sık yaz , ama kesinlikle yeni bir şey okumak için gelecek.
YanıtlaSil