Bu meyvenin bizdeki adı Ahududu ama genelde aslı Fransızca olan frambuğazı duyuyoruz isim olarak.
Bende Türkçe karşılığını kullanmayı tercih ettim.
Aslında bildiğimiz böğürtlenin farklı renklisi, tadları birbirlerine yakın iki lezzet.
Sütlü tatlılar ve pastaların içinde ve üzerinde, hem görüntü olarak hemde lezzet olarak çok yakışıyor.
Bende Türkçe karşılığını kullanmayı tercih ettim.
Aslında bildiğimiz böğürtlenin farklı renklisi, tadları birbirlerine yakın iki lezzet.
Sütlü tatlılar ve pastaların içinde ve üzerinde, hem görüntü olarak hemde lezzet olarak çok yakışıyor.
Tarifimiz kısaca şöyle..
Malzemeler
Malzemeler
5 su bardağı süt
5 dolu yemek kaşığı un
1 vanilya
1 su bardağı şeker
1 paket süt kreması(isteğe bağlı ama verdiği lezzzet çok güzel)
Sosu için
1 kase kadar Ahududu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı su
Yapılışı
Süt ve unu karıştırıp kaynatıyoruz ve tatlımızın krema bölümünü hazırlıyoruz.Kaynadıktan sonra şeker ,vanilya ve 1 paket süt kremasını ilave edip 15 dakika kadar mikserliyoruz.Servis yapacağımız kaplara paylaştırıyoruz.
Sosu içinse ,Önce ahududuları ister ezin isterseniz şöyle bir rondodan geçirin .Sonra 1 kaşık nişasta , şeker ve yarım çay bardağı suyu karıştırarak sosu pişirin .
Hazırladığınız kremanızın üzerine paylaştırın.
Gerisi sizin zevkinize kalmış.Ben üzerini ahududu ve damla çikolatalar ile süsledim.
*****
***
**
*
Rabbimin yarattığı her şey gibi bu meyveninde türlü türlü yararı var.İşte bunlardan bazıları şunlar imiş..
* Sıvı birikmesi (ödem).
* Bağırsak spazmını çözer
* Safra kesesi taşı oluşumunu engeller.
* Enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu amaçla kanserden korunmada kullanılır
* Böbrek taşını düşürücü etkiye sahiptir.
* İltihaplı bademcik (tonsillit).
* İdrar yolu problemlerini rahatlatıcıdır.
* Yara iyileştirici etkisi
----Afiyet olsun----
5 dolu yemek kaşığı un
1 vanilya
1 su bardağı şeker
1 paket süt kreması(isteğe bağlı ama verdiği lezzzet çok güzel)
Sosu için
1 kase kadar Ahududu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı su
Yapılışı
Süt ve unu karıştırıp kaynatıyoruz ve tatlımızın krema bölümünü hazırlıyoruz.Kaynadıktan sonra şeker ,vanilya ve 1 paket süt kremasını ilave edip 15 dakika kadar mikserliyoruz.Servis yapacağımız kaplara paylaştırıyoruz.
Sosu içinse ,Önce ahududuları ister ezin isterseniz şöyle bir rondodan geçirin .Sonra 1 kaşık nişasta , şeker ve yarım çay bardağı suyu karıştırarak sosu pişirin .
Hazırladığınız kremanızın üzerine paylaştırın.
Gerisi sizin zevkinize kalmış.Ben üzerini ahududu ve damla çikolatalar ile süsledim.
*****
***
**
*
Rabbimin yarattığı her şey gibi bu meyveninde türlü türlü yararı var.İşte bunlardan bazıları şunlar imiş..
* Sıvı birikmesi (ödem).
* Bağırsak spazmını çözer
* Safra kesesi taşı oluşumunu engeller.
* Enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu amaçla kanserden korunmada kullanılır
* Böbrek taşını düşürücü etkiye sahiptir.
* İltihaplı bademcik (tonsillit).
* İdrar yolu problemlerini rahatlatıcıdır.
* Yara iyileştirici etkisi
----Afiyet olsun----
tatlı çok güzel görünüyor ahududunu çok severim,evet tatlılarada çok yakışıyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilselamun aleykum sevgi abla.
YanıtlaSilgoruntuye hayran kaldim inan.oyle guzel gorunuyorki,bayildim:)ellerine saglik.
turkcemize sahip ciksak keske:)herkesin ana dili kendine gore en guzelidir,bizde daha cok sahip cikalim insALLAH.arada yabanci kelimelerle cumleler kuruluyor ben buna karsiyi,ama genclik oyle bir sele kapildiki o selle beraber bizim anadilimizde gidiyor.
afiyet olsun sizlere.hayilri hafta sonlari diliyorum.
ohh ellerinize saglik, gecenlerde bende ahududulu yas pasta yapmistim, kazakistanda iken buna ruscasi yani malina derdik,burda ismini bilmiyorum. turkcesinin ahududu oldugunu fotografta gorunce ogrendim, cunku turkiyede ne diyorduk bilmiyordum :)
YanıtlaSilsevgicim renk bir harika.ellerine sağlık becerikli arkadaşım
YanıtlaSilCanim arkadasim.... Ellerine saglik, bitirdin beni... En sevdigim lezzettir Frambuaz.... Meyvesine d, tatlisina da, pastasina da, dondurmasina da her sekliyle Favorimdir... Ellerine saglik.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilBu görüntünün güzelliği yeter zaten bize, ellerine sağlık. Eminim tadı da çok güzeldir...
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler...
sunum nefis görüntü nefis tat da nefistir herhalde.sevgiler
YanıtlaSilrenkler çok harika olmuş Sevgi.geçen yıl babam bahçeye ekmişti ahududu fidelerinden.hemen salkım salkım olmuşlar,çok güzel duruyorlardı..
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım...
Cok istah acici:) Renkler harika! Ellerine saglik.
YanıtlaSilcomplimenti con applauso..una delizia unica!! ciao!
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım, resimler de müthiş :)
YanıtlaSilbu arada aynı kitabı okuyoruz :)
SA.Ahududuyu çok seviyorum kış içinde reçelini şifa dolu bol,bol yemek lazım..ellerine sağlık şifalar olsun..A.E.O
YanıtlaSilSevgi öyle güzel görünüyor ki parmağımı batırıp yiyesim geldi :)
YanıtlaSilben de yalancı tavuk göğsünü ahududu sos yaparak denemiştim ve yediğim en güzel tatlılardan biri olmuştu bu haliyle gerçekten öyle güzel bir nimet ki..
Ellerine sağlık çok güzel hazırlamışsın..
Harika görünüyor ellerine sağlık.Bende aynı tarifi çilekle yapıyorum o da çok güzel oluyor.Frambuaz yerine çilek kullanıyorum.Frambuazla da deniycem :))
YanıtlaSilAy bu ne güzel ve çekici bir görüntü, bayıldım, ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgi Canım benım bu nasıl bır guzelıktır bu nasıl bır guzel sunumdur.cok guzell:)ellerıne sağlık canım harıka olmus
YanıtlaSilcanım elerine sağlık bende dikkat etmeye çalışıyorum sonuçta türkçe karşılığı varsa neden türkçeyi kullanmayayımki
YanıtlaSilharika görünüyor bu arada ahududunun bu kadar faydalı olduğunuda bilmiyordum canım paylaştığın için çok teşekkürler
görüntü müthiş canımm ellerine sağlık türkçesini kullanmak en güzeli:))
YanıtlaSil