Evde Ramazandan kalma 1 paket güllacım vardı .Bununla farklı ne yapabilirim diye araştırma yaparken özgülüntarifleri'ndeki bu tarife rastladım...Orjinal tarifte güllaçların içine tavuk göğsü kullanılmıştı ben irmik tatlısı kullanmayı tercih etim .Özgül Hanım'a tarifi için teşekür ediyorum.
Malzemeler;
4 yaprak güllaç
1.5 su bardagi kırık ceviz
1 kahve fincani gül suyu
İrmik tatlısı
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Şerbet icin:
1 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Yapilisi:
İrmik tatlısını önce tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim.(kıvamı biraz oldugundan katı olacak)
Bir yaprak güllacı suyla ıslatalım.
Küçük bir kaseye ikiye katlayıp dışa taşacak şekilde yerleşstirelim.
Önce bir miktar ceviz , sonra irmik tatlısından kasenin içine ilave edelim
Sonra dışa taşan güllaç yaprağını tatlının üzerine kapatalım.
Kaseyi servis tabagina ters çevirelim.
Diğer güllaç yapraklarına da aynı işlemi uygulayalım.
Ilık şerbeti ve gül suyunu üzerine gezdirerek dökelim
Kalan cevizleri güllaçların üzerine serpiştirelim.
Üzerine yine sevdiğim meyve narı kullandım.
----Afiyet olsun----
Malzemeler;
4 yaprak güllaç
1.5 su bardagi kırık ceviz
1 kahve fincani gül suyu
İrmik tatlısı
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Şerbet icin:
1 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Yapilisi:
İrmik tatlısını önce tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim.(kıvamı biraz oldugundan katı olacak)
Bir yaprak güllacı suyla ıslatalım.
Küçük bir kaseye ikiye katlayıp dışa taşacak şekilde yerleşstirelim.
Önce bir miktar ceviz , sonra irmik tatlısından kasenin içine ilave edelim
Sonra dışa taşan güllaç yaprağını tatlının üzerine kapatalım.
Kaseyi servis tabagina ters çevirelim.
Diğer güllaç yapraklarına da aynı işlemi uygulayalım.
Ilık şerbeti ve gül suyunu üzerine gezdirerek dökelim
Kalan cevizleri güllaçların üzerine serpiştirelim.
Üzerine yine sevdiğim meyve narı kullandım.
----Afiyet olsun----
Sevgicim eline sağlık çok değişik olmuş güllaç çok sevdiğim bir tatlıdır sevgiler
YanıtlaSilDeğişik ve de albenili..
YanıtlaSilGüzel bir lezzet cıkmış ortaya aşikar..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
MaşaAllah, çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsahane fikir bu ay cok hos denemeliyim cok güzel gözüküyor o ayri birde fikirde cok güzel kaldiki evde acilmamis paket güllacim varken:)
YanıtlaSilcome sempre una ricetta super!! ciao!
YanıtlaSilbayılıyorum orjınal tarıflere..
YanıtlaSilellerıne saglık..
Bizdede ramazandan geriye kalsın diye alınmış bol güllaç var:))
YanıtlaSilbu benim elimdeki tariften de değişikmiş ellerine sağlık canım:)
nefis görünüyor.listeme aldım.mutlu
hafta sonları diliyorum..
çok degışık olmus canım elelrıne saglık sevgıler:)
YanıtlaSilDegısık bır tarıf olmus denemek lazım ,ellerine saglık :)
YanıtlaSilhmmm nasil lezzetli görünüyor simdi yanimda olsaydi iyi olurdu .heheh.
YanıtlaSilellerine saglik