Yumurtasız ve fındıklı mozaik pasta, hem kolay, hem lezzetli…
Hem de yaklaşan sıcak günler için buzluğunuzda hazırda bulunacak bir pastadır..
Benim için , fındığın memleketi Giresunlu olunca fındığı bir çok yerde kullanmak şart oluyor..
Malzemeler:
100 gr tereyağı
2 paket petibör bisküvi
1 kahve fincanı süt
5 yemek kaşığı dolu dolu kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
1 su bardağı kavrulmuş fındık
2 -3 yemek kaşığı hindistan cevizi veya toz fıstık
Çikolata sosu
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı nişasta
Sosu daha fazla isterseniz miktarları orantılı artırabilirsiniz..
Yapılışı
Bisküvileri ve fındıkları kabaca ufalayalım. Şekeri ve tereyağını eritelim. Ocaktan aldığımız karışıma süt ve kakao katıp iyice karıştıralım.
Portakal kabuğu rendesini, kavrulmuş fındıkları ve bisküvileri üstteki karışıma ekleyelim
Bisküvileri çok ezmeden malzemeyi karıştıralım.Hazırladığınız karışımı istediğimiz bir kek kalıbında ya da streç film sererek üzerine harcımızı dökerek elimizle pramit şekli verelim üzerini kapatalım. Derin dondurucuda bekletelim.
4 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek ,
hindistan cevizi veya toz fıstık serpip üzerinde çikolatalı sos ile servis yapalım.
Tarifi sevgili Lezzet günlüğüm'ün ev sahipliği yaptığı 56. porselen demlik çay saatleri etkinliğine yolluyorum
sevgiler
----Afiyet olsun----
Hem de yaklaşan sıcak günler için buzluğunuzda hazırda bulunacak bir pastadır..
Benim için , fındığın memleketi Giresunlu olunca fındığı bir çok yerde kullanmak şart oluyor..
Malzemeler:
100 gr tereyağı
2 paket petibör bisküvi
1 kahve fincanı süt
5 yemek kaşığı dolu dolu kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
1 su bardağı kavrulmuş fındık
2 -3 yemek kaşığı hindistan cevizi veya toz fıstık
Çikolata sosu
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı nişasta
Sosu daha fazla isterseniz miktarları orantılı artırabilirsiniz..
Yapılışı
Bisküvileri ve fındıkları kabaca ufalayalım. Şekeri ve tereyağını eritelim. Ocaktan aldığımız karışıma süt ve kakao katıp iyice karıştıralım.
Portakal kabuğu rendesini, kavrulmuş fındıkları ve bisküvileri üstteki karışıma ekleyelim
Bisküvileri çok ezmeden malzemeyi karıştıralım.Hazırladığınız karışımı istediğimiz bir kek kalıbında ya da streç film sererek üzerine harcımızı dökerek elimizle pramit şekli verelim üzerini kapatalım. Derin dondurucuda bekletelim.
4 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek ,
hindistan cevizi veya toz fıstık serpip üzerinde çikolatalı sos ile servis yapalım.
Tarifi sevgili Lezzet günlüğüm'ün ev sahipliği yaptığı 56. porselen demlik çay saatleri etkinliğine yolluyorum
sevgiler
----Afiyet olsun----
tatlı olsun benim olsun.bayılırım.ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık.......
YanıtlaSilBiküvili tatlıları eskiden çok yerdim,öğrencilik yıllarımda,ama şimdi ağır geliyor,fazla yiyemiyorum..ama seninki hafif gözüküyor,eminim lezzetide yerindedir,ellerine sağlık cnm.sevgiler.
YanıtlaSilelleriniZe sağlık çok severim bu pastayı
YanıtlaSilmamma mia che goloso! complimenti!
YanıtlaSilKatılımın için Teşekkür ederim canım.Çokta nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilçok severim bu pastayı.tadı hafif ve çok lezzetli bir tarif olduğundan sık sık yaparım.eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canımm pasta müthiş görünüyor görüntüsü ile kalbimi çaldı:))
YanıtlaSilsayfanizi cok begendim elinize saglik
YanıtlaSil