22 Mart 2010 Pazartesi

Mantar turşusu..

Mantar turşusunu hep pazara gittiğim de görürdüm ....
Bir turşu sever olarakta merak etmedimde değil..Hatta bir keresinde aldım da .
Eee ben bunu yapamazmıyım dedim.Yaptım da patik günlük turşu oldu benimkisi..
Ben ara ara yapıyorum çok ta severek yiyoruz..

Malzemeler 
1 kilo kadar kültür mantarı kullandım.
4  diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
yarım çay bardağı sirke
1 limon suyu

Yapılışı
Mantarları iyice temizledikten sonra üzerlerini az geçecek kadar limonlu su ile çok yumuşamayacak şekilde haşlayalım.Haşlama suyuna tuzunu da ilave edelim. 
Haşlanma işi bitince mantarların haşlama suyunu dökmeyelim .Su soğuyunca içine sıvıyağını,ezilmiş sarımsağı ve sirkesini ekleyelim .Bu şekilde mantarları kendi pişme suyu ile kavanoza koyalm .İsterseniz hemen isterseniz bir gün sonra yemeye başlayabilirsiniz..
****
**Turşu için minik mantarları seçerseniz yerken daha hoş oluyor.Ben çok ufak bulamamıştım bazılarını bıçakla bölmek zorunda kaldım..
**İçi beyaz olan mantarlardan yapmanızı tavsiye ederim.Çünkü içi koyu olanlarla yapmıştım .Üzerine limon sıktığım halde pişince rengi koyulaştı ...

----Afiyet olsun----

17 yorum:

  1. sevgicim ellerine sağlık canım bende çok severim mantar ve hertürlü yemeğini ben güzel mantar buldummu sadece su limon ve tuzla kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyuyorum hani markette satılanlar gibi oluyor.

    YanıtlayınSil
  2. mantar çok severim ama hiç turşusunu yememiştim merak ettim!

    YanıtlayınSil
  3. çok değişik bende mantar turşusunu duymamıştım daha önce ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  4. mantarı çok severim.turşusu da çok güzel görünüyo.eline sağlık.

    YanıtlayınSil
  5. Hıc yemedım daha once ama yapması kolaymıs ellerıne saglık :)

    YanıtlayınSil
  6. Hiç aklıma gelmezdi günlük turşu olarak yapmak. Diğer türlü zaman gecicek diye üşenridim. Ne iyi ettiniz paylaştınız bunu, ellerinize sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  7. bellissima la presentazione di questa ricetta! ciao!

    YanıtlayınSil
  8. bizde bu kültür mantarını dağdan toplayıp yaparız kastamonuda aaahhh memleketimm gözümde tütüyorr. birde kanlıca mantarı var bilmem bilirmisin satarlar istanbulda kastamonulular hep.. oda harika oluyor turşuda..

    YanıtlayınSil
  9. Deniz dağdan köyyden toplanılanlar benim de favorim ama onu bulmak biraz zor..Kanlıca mantarını bilmiyorum lezzetlidir herhalde ..Artık bulduklarımızla idare ediyoruz..

    YanıtlayınSil
  10. harika görünüyor. bu aralar pancar turşusu yapacakken, mantaarı gördüm ona da heveslendim:)
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. aa çok ilginç, hiç görmedim de tatmadım da..ellerine sağlık canım..ızgaralara da içim gitti, süper olmuş:)

    YanıtlayınSil
  12. Bana da değişik geldi hiç denemedim.Pancar turşusu yapmıştım bikere eşim beğenmedi bana da alışık bir tat gibi gelmemişti.Yiyemedik valla.Mantarı seviyoruz ama börekleri yemeği filan güzel oluyor.

    YanıtlayınSil
  13. kesinlikle yapıcam bende...

    YanıtlayınSil
  14. YAPICAM DİYE YAZDIM AMA NE KADAR SÜRE DAYANIR ONU MERAK ETTİM ....BİDE ZEHİRLENMMEYELİM YAHU...

    YanıtlayınSil
  15. Harika elelrinize sağlık. Yorumlarım geliyormuu bu 2, yazım..

    YanıtlayınSil
  16. Nusevin Hanım hoş geldiniz.. Blogda bu ilk yorumunuz değil mi ben başka yorum farkedemedim..
    Bunu da biraz geç gördüm galiba kusuruma bakmayınız..

    YanıtlayınSil
  17. Mantar turşusu 2. yıl da saklamak istesek ona nasıl bir işlem uygulamamız lazımdır, suyunu değiştirmek mi mesela? (Annemin sorusu)

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...