Kalıpta Patates salatası basit ama göz alıcı bir salatadır..Gök kuşağı gibi rengarenk..
MalzemelerPatates
Havuç
Maydanoz
Taze soğan
Dereotu
Kırmızı lahana
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Kornişon turşu
Limon
Tuz
Not: Bütün malzemelerin miktarı isteğinize bağlı....
Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulup 5-6 parçaya bölünerek haşlanır.. Haşlanan patatesler iyice ezilir.. İçine limon, tuz ve tereyağı ekleyerek iyice karıştırılır (Tereyağı eriyene kadar).... Yeşillikler doğranır ve minik doğranmış kornişon turşularla beraber rendelenen patateslerin içine eklenir,karıştırılır.Kelepçeli kek kalıbına bastırılarak yerleştirilir.
Daha sona havuçlar rendelenir biraz sıvı yağda az tuz ilavesi ile kavrulur.Kavrulan havuçlar patateslerin üzerine diğer bir kat olarak bastırılarak yerleştirilir.
Havuçların üzerine ise kırmızı lahanayı ince doğrayıp yine isterseniz az bir yağ ile kavurarak yerleştirin. İsterseniz de kırmızı lahanaya hafif tuz ilave edip elinizle ovarak öldürün suyunu sıkın öyle ilave edin ..
Üzerini de kornişon turşu ile süslediniz mi salatanız hazırdır..
*****
Biraz buzdolabında dinlendirilirse serviste daha rahat dilimleyebilirsiniz.Hatta misafiriniz için yapacaksanız bir önceki gece bile yapabilirsiniz.
İşte gerçek renklerde bunlar ..Bahar güzel mevsim yaa
Pazar günü ,güne gitmeden önce gördük bu güzellikleri..
Çiçekler rengarenk , sanki renk cümbüşüydü.Kokuları ise başka bir alem insanın içine çektikçe çekesi geliyor.
MalzemelerPatates
Havuç
Maydanoz
Taze soğan
Dereotu
Kırmızı lahana
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Kornişon turşu
Limon
Tuz
Not: Bütün malzemelerin miktarı isteğinize bağlı....
Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulup 5-6 parçaya bölünerek haşlanır.. Haşlanan patatesler iyice ezilir.. İçine limon, tuz ve tereyağı ekleyerek iyice karıştırılır (Tereyağı eriyene kadar).... Yeşillikler doğranır ve minik doğranmış kornişon turşularla beraber rendelenen patateslerin içine eklenir,karıştırılır.Kelepçeli kek kalıbına bastırılarak yerleştirilir.
Daha sona havuçlar rendelenir biraz sıvı yağda az tuz ilavesi ile kavrulur.Kavrulan havuçlar patateslerin üzerine diğer bir kat olarak bastırılarak yerleştirilir.
Havuçların üzerine ise kırmızı lahanayı ince doğrayıp yine isterseniz az bir yağ ile kavurarak yerleştirin. İsterseniz de kırmızı lahanaya hafif tuz ilave edip elinizle ovarak öldürün suyunu sıkın öyle ilave edin ..
Üzerini de kornişon turşu ile süslediniz mi salatanız hazırdır..
*****
Biraz buzdolabında dinlendirilirse serviste daha rahat dilimleyebilirsiniz.Hatta misafiriniz için yapacaksanız bir önceki gece bile yapabilirsiniz.
İşte gerçek renklerde bunlar ..Bahar güzel mevsim yaa
Pazar günü ,güne gitmeden önce gördük bu güzellikleri..
Çiçekler rengarenk , sanki renk cümbüşüydü.Kokuları ise başka bir alem insanın içine çektikçe çekesi geliyor.
çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bu salata böyle bir sunumla süper oluyor...
YanıtlaSilsunumu lezztini anlatmaya yeter çok güzl görünüyor
YanıtlaSilafiyet olsun
harika bir salata, cok guzel resimler.Emeyine saglik canim.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Çok güzel görünüyor pasta gibi ben de yapmak istiyorum uzun zamandan beri ama bir türlü fırsat olmadı aslında yapılacak o kadar çok tarif biriktiki sorma sırayla tek tek yapmalı :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım renkler çok iştah açıcı...
Canım Sevgi'cim sağol varol güzelim. Bu renkli salatan gibi baban da o rengarenk cennette birtanem eminim buna. Toprağı bol olsun nur içinde uyusun amcam :( Meleklerine beraber bu güzel gülüşlerin ve sağlıkların daim olduğu bir ömür dilerim canım. Tekrar teşekkürler. Öperim çok.
YanıtlaSilsalata süslemesi harıka olmuş...bahar gibi:)
YanıtlaSil