Az önce çıkan misafirlerim için yapmıştım bu şekerpareleri..
Sıcağı sıcağına söyleyeyim çok çok beğendiler hatta hazır aldığımı sandılar...
Hazır olmadığını duyuncada tarifini aldılar..
Bekletmiyorum vee size de veriyorum tarifini ....
Yapılış aşamalarını kısaca yukarıda gösterdim.
Malzemeler
Hamuru için
250 gr tereyağı
2 fincan pudra şekeri
2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
Kabartma tozu, vanilya
ve aldığı kadar un
İç malzemesi
200 gr kadar kadayıf
kırık ceviz ya da fındık içi
Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir kaş damla limon suyu
Yapılışı
Üstteki tüm hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.10 dakika kadar dinlendirelim. Cevizden biraz daha büyük bir parça alalım ,elimizde inceltelim. İçine cevizli kadayıf karışımından biraz koyalım ve iki ucunu birleştirip kapatalım.. Ben şekil olarak oval yaptım, siz yuvarlakta yapabilirsiniz. Tüm hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sanra şekerparelerin üzerine yumurta sarımızı sürüp ,çatalla üzerlerini çizerek şekil verelim.
180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Şekerparelerimiz fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım .Şekerpareleri, pişince ilk sıcaklığı çıkan kaynar olmayan şerbetimizle birleştiriyoruz.
******
***
Bu şekilde bir gün bekletelim..
***
*
Bu tatlının en önemli püf noktası bir gün önceden yapmanızdır.
Böyle yaparsanız şekerparenin hamuru ile birlikte içindeki kadayıfta şerbeti tam olarak çekecektir...
Kadayıflı şekerpare daha sonraki günlerde daha da lezzetleniyor ayrıca belirteyim.
Deneyin derim pişman olmayacağınız bir tariftir ...
ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜSÜ DENEMEYE DEĞER OLDUĞUNU ANLATIYOR.....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Gerçekten çok güzel görüntüsü var...
YanıtlaSilsevgi off diyorum ya bu ne süper olmuş eline sağlık
YanıtlaSilGörüntü süper, ellerinize sağlık. Benzer bir tarifi denemek için not almıştım ama henüz kısmet olmadı. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilselamun aleykum.
YanıtlaSilsevgi abla oncelikle hayirli cumalar.
senin bu yaptigine mizikcilik denir:))karnim ac ,canim birsey istemiyor ama senin bu serbetli ustelik kadayifli vede sekerpareni gorunce canim nasil cekti bilemezsin.zaten kadayigi cok seviyorum,sekerpareyide oyle.zaten serbetli tatlilara karsida zaafim var,dayanamiyorum:))
ellerine saglik.yiyenlere afiyet olmuski,tarifini almislar:))rahmana emanetsin.
bu ne yaaa:)))) sevgi bitirdin beni...diyetteki su ac aciz kula yapilir mi yaaa...
YanıtlaSilharika gozukuyor, ellerine saglik ve hic gormemistim boyle bi tarif...
wow sono meravigliose!!
YanıtlaSilEline sağlık süper olmuşlar, en kısa zamanda deneyeceğim..
YanıtlaSilof off bune görüntü sevgi afiyetle yemişsindir :))
YanıtlaSilne kadar değişik hazır sanılmayacak gibi değil gercekten..ellerınıze saglık
YanıtlaSilellerinize sağlık .biz buna benzer yapıyoruz adınada tellibaba diyoruz.
YanıtlaSilHayranım senin tariflere..Mutfağımı daha da bir sevmeye başladım senin sayende.. :))
YanıtlaSilEline,emeğine sağlık..
ilk fırsatta deniyeceğim canım bayıldım bu tarife:)) ellerine sağlık nefiss:))
YanıtlaSilAnlayamazsın üzdün beni ama keşke yakında olsan da hemen bir tabak göndersem diyeceğim olmayacak ..
YanıtlaSilBu tarifleri yayınlarken bazen aklımada geliyor birilerinin canı çeker mi acaba diye? Eee sende bu taraflara gelince haber ver artık ben sana bir tepsi yaparım olur mu?
Ayşecim sen yakındasın ama
diyettesinde neyse artık diyet bitincemi desek ...
Umutlu hayat bende sonradan hatırladım adını çok öncelerden bir keredaha yapmıştım hatırlatman için teşekkürler..
Emineciğim ne güzel şeyler yazmışsın o senin güzelliğin..
Deniz denersen pişman olmazsın ...
selamun aleykum sevgi ablam:)
YanıtlaSiluzulme sen benim deliligim gene uzerimde bu aralar.hani insan sevdiklerine sitem eder ya,benimkide o hesap saka yapiyorum.ama gercektende canim cekti.cok lezzetli oldugundean eminim.tembelligim tutmazsa kadayifi alir kendim yaparim artik:)cunku serbetli tatlilari gercektende cok seviyorum.ellerine saglik.
Ilk defa duydum, yufkalisini yemistim de bu daha guzele benziyor ellerine saglik :)
YanıtlaSilselamun aleykum sevgi abla:)
YanıtlaSilkafani agritmaya geldim,oncelikle hayirli cumalar diliyorum.
insALLAH yarin bu tatliyi denemeyi dusunuyorum.biraz rahatsizim yarin daha iyi olacagimi umuyorum.
aklima takilan bir iki soruyu sormak istiyorum.
serbetli tatlilarin serbetini bol seviyorum.acaba bu tatlininki yeterli oluyor mu?
birde pudra sekerini kahve fincaniyla mi olctun?
aklima en takilan soru ise,sekerp[areslerin hamurunu kapattiktan sonra birlestirdigin kismi alta mi getirdin?
bu tatlinin kesinlikle lezzetl;i olduguna inaniyorum.inasallah deniyecem.cevaplarini sabirsizlikla bekliyorum.hayirli aksamlar.gecenki denedigim yarmali nohutlu corbanda cok guzelfdi.iyiki paylasmissin bizimle:)
not:anlayamazsin
Anlayamazsın Aleyküm selam Sanada hayırlı cumalar canım benim geçmiş olsun..
YanıtlaSilBu tarifle 25 e yakın şekerpare çıkıyor ve bu şerbet bana yetti daha bol olsun diyorsan şeker ve suu birer bardak artırabilirsin .
Pudra şekerini normal kahve fincanı ile ölçtüm .
Birleşim yerleri sıkıca kapatıp alta çevirdim pişince açılmasın diye gerçi açılma giibi bir şey olmadı ama en azından göze hoş görünsün dimi..
Bu tatlıyı daha sonra gün için tekrar yaptım yine çok beğenildi.
Önemli olan yaptıktan bir gün sonra tam kıvamına ulaşması.
Afiyet bal şeker olsun..
merhaba tatlı sıcakmı olacak şerbeti dökekken anlayamadım
YanıtlaSilAdsız yorumcum tatlı fırından çıkar çıkmaz değilde ilk sıcaklığı biraz geçsin ama tamamen soğumasın, şerbet ılık olacak ...
YanıtlaSilAınızı yazarsanız size daha güzel hitap ederim ne dersiniz??
Tarif çok güzel görünüyor kadayıflı keki denedikten sonra iyice arayışa girdim kadayıfla ilgili :)
YanıtlaSilBenim sorum hamurun yoğunluğu nasıl olmalı ?
Kulak memesi demişsiniz ama kurabiye hamuru sertliğinde mi yoksa biraz daha yumuşak olmalı mı ?
Teşekkürler.
Şengül.