9 Nisan 2010 Cuma

Telli Baba Tatlısı (Kadayıf Dolgulu Şekerpare)



Az önce çıkan misafirlerim için yapmıştım bu şekerpareleri..
Sıcağı sıcağına söyleyeyim çok çok beğendiler hatta hazır aldığımı sandılar...
Hazır olmadığını duyuncada tarifini aldılar..
Bekletmiyorum vee size de veriyorum  tarifini ....



Yapılış aşamalarını kısaca yukarıda gösterdim.

Malzemeler
Hamuru için
250 gr tereyağı
2 fincan pudra şekeri
2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
Kabartma tozu, vanilya
 ve aldığı kadar un

İç malzemesi
200 gr kadar kadayıf
kırık ceviz ya da fındık içi

Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir kaş damla limon suyu

Yapılışı

Üstteki tüm hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.10 dakika kadar dinlendirelim. Cevizden biraz daha büyük bir parça alalım ,elimizde inceltelim. İçine cevizli kadayıf karışımından biraz koyalım ve iki ucunu birleştirip kapatalım.. Ben şekil olarak oval yaptım, siz yuvarlakta yapabilirsiniz. Tüm hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sanra şekerparelerin üzerine yumurta sarımızı sürüp ,çatalla üzerlerini çizerek şekil verelim.
180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Şekerparelerimiz fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım .Şekerpareleri, pişince ilk sıcaklığı çıkan kaynar olmayan şerbetimizle  birleştiriyoruz.
******
***

Bu şekilde bir gün bekletelim..
***
*
Bu tatlının en önemli püf noktası bir gün önceden yapmanızdır.
Böyle yaparsanız şekerparenin hamuru ile birlikte içindeki kadayıfta şerbeti tam olarak çekecektir...



Kadayıflı şekerpare daha sonraki günlerde daha da lezzetleniyor ayrıca belirteyim.
Deneyin derim pişman olmayacağınız bir tariftir ...
 

21 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜSÜ DENEMEYE DEĞER OLDUĞUNU ANLATIYOR.....

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım. Gerçekten çok güzel görüntüsü var...

    YanıtlaSil
  3. sevgi off diyorum ya bu ne süper olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Görüntü süper, ellerinize sağlık. Benzer bir tarifi denemek için not almıştım ama henüz kısmet olmadı. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum.

    sevgi abla oncelikle hayirli cumalar.

    senin bu yaptigine mizikcilik denir:))karnim ac ,canim birsey istemiyor ama senin bu serbetli ustelik kadayifli vede sekerpareni gorunce canim nasil cekti bilemezsin.zaten kadayigi cok seviyorum,sekerpareyide oyle.zaten serbetli tatlilara karsida zaafim var,dayanamiyorum:))

    ellerine saglik.yiyenlere afiyet olmuski,tarifini almislar:))rahmana emanetsin.

    YanıtlaSil
  6. bu ne yaaa:)))) sevgi bitirdin beni...diyetteki su ac aciz kula yapilir mi yaaa...

    harika gozukuyor, ellerine saglik ve hic gormemistim boyle bi tarif...

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık süper olmuşlar, en kısa zamanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  8. of off bune görüntü sevgi afiyetle yemişsindir :))

    YanıtlaSil
  9. ne kadar değişik hazır sanılmayacak gibi değil gercekten..ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık .biz buna benzer yapıyoruz adınada tellibaba diyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Hayranım senin tariflere..Mutfağımı daha da bir sevmeye başladım senin sayende.. :))
    Eline,emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. ilk fırsatta deniyeceğim canım bayıldım bu tarife:)) ellerine sağlık nefiss:))

    YanıtlaSil
  13. Anlayamazsın üzdün beni ama keşke yakında olsan da hemen bir tabak göndersem diyeceğim olmayacak ..
    Bu tarifleri yayınlarken bazen aklımada geliyor birilerinin canı çeker mi acaba diye? Eee sende bu taraflara gelince haber ver artık ben sana bir tepsi yaparım olur mu?

    Ayşecim sen yakındasın ama
    diyettesinde neyse artık diyet bitincemi desek ...

    Umutlu hayat bende sonradan hatırladım adını çok öncelerden bir keredaha yapmıştım hatırlatman için teşekkürler..
    Emineciğim ne güzel şeyler yazmışsın o senin güzelliğin..

    Deniz denersen pişman olmazsın ...

    YanıtlaSil
  14. selamun aleykum sevgi ablam:)

    uzulme sen benim deliligim gene uzerimde bu aralar.hani insan sevdiklerine sitem eder ya,benimkide o hesap saka yapiyorum.ama gercektende canim cekti.cok lezzetli oldugundean eminim.tembelligim tutmazsa kadayifi alir kendim yaparim artik:)cunku serbetli tatlilari gercektende cok seviyorum.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. Ilk defa duydum, yufkalisini yemistim de bu daha guzele benziyor ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  16. selamun aleykum sevgi abla:)

    kafani agritmaya geldim,oncelikle hayirli cumalar diliyorum.

    insALLAH yarin bu tatliyi denemeyi dusunuyorum.biraz rahatsizim yarin daha iyi olacagimi umuyorum.

    aklima takilan bir iki soruyu sormak istiyorum.

    serbetli tatlilarin serbetini bol seviyorum.acaba bu tatlininki yeterli oluyor mu?

    birde pudra sekerini kahve fincaniyla mi olctun?

    aklima en takilan soru ise,sekerp[areslerin hamurunu kapattiktan sonra birlestirdigin kismi alta mi getirdin?

    bu tatlinin kesinlikle lezzetl;i olduguna inaniyorum.inasallah deniyecem.cevaplarini sabirsizlikla bekliyorum.hayirli aksamlar.gecenki denedigim yarmali nohutlu corbanda cok guzelfdi.iyiki paylasmissin bizimle:)

    not:anlayamazsin

    YanıtlaSil
  17. Anlayamazsın Aleyküm selam Sanada hayırlı cumalar canım benim geçmiş olsun..
    Bu tarifle 25 e yakın şekerpare çıkıyor ve bu şerbet bana yetti daha bol olsun diyorsan şeker ve suu birer bardak artırabilirsin .
    Pudra şekerini normal kahve fincanı ile ölçtüm .
    Birleşim yerleri sıkıca kapatıp alta çevirdim pişince açılmasın diye gerçi açılma giibi bir şey olmadı ama en azından göze hoş görünsün dimi..

    Bu tatlıyı daha sonra gün için tekrar yaptım yine çok beğenildi.
    Önemli olan yaptıktan bir gün sonra tam kıvamına ulaşması.
    Afiyet bal şeker olsun..

    YanıtlaSil
  18. merhaba tatlı sıcakmı olacak şerbeti dökekken anlayamadım

    YanıtlaSil
  19. Adsız yorumcum tatlı fırından çıkar çıkmaz değilde ilk sıcaklığı biraz geçsin ama tamamen soğumasın, şerbet ılık olacak ...
    Aınızı yazarsanız size daha güzel hitap ederim ne dersiniz??

    YanıtlaSil
  20. Tarif çok güzel görünüyor kadayıflı keki denedikten sonra iyice arayışa girdim kadayıfla ilgili :)
    Benim sorum hamurun yoğunluğu nasıl olmalı ?
    Kulak memesi demişsiniz ama kurabiye hamuru sertliğinde mi yoksa biraz daha yumuşak olmalı mı ?
    Teşekkürler.
    Şengül.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...