Karışık domates soslu kızartma sevmeyeniniz var mı?
Her ne kadar zararlı olduğu söylense de, özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezidir kızartmalar..
Aslında kızartmayı herkes yapıyor .
Burada ki tek fark sunum şekli..Bazen değişiklik yapmak gerekiyor .
Kullanılan malzeme
1 kilo kadar orta oy dolmalık biber
5 adet orta boy küp doğranmış kabak
5 adet orta boy küp doğranmış patlıcan
1 iri soğan uzun uzun piyazlık doğranmış
1 diş sarımsak, tuz
1 kase kadar domates sos
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Önce dolmalık biberlerimizi kızartalım .Yağını kağıt havlu üzerinde biraz çektirelim .
Daha sonra sırayla küp küp doğradığımız kabak ve patlıcanları üzerlerine hafif tuz serpip kızartalım yine kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını bırakmasını sağlayalım.
Soğumuş olan kızarmış dolmalık biberlerimizi kabak ve patlıcanımız ile dolduralım.Ağız bölgesi biraz boşluk kalsın.
Piyazlık doğradığımız soğanlarımızı başka bir tavada yumuşayacak şekilde kavuralım ve dolmalık biberlerimize kabak ve patlıcanın üzerine ekleyelim.
En üste de sarımsak ve tuz ekleyerek hazırladığımız domates sosumuzu ekleyelim..
Servise bu şekli ile hazırdır ama yanında sarımsaklı yoğurt da düşünülebilir.
...............Afiyet olsun...........
Ellerine sağlık..Güzel ve değişik bir sunum..
YanıtlaSilsa.Nefis bir görüntü aynı zamada içtah açıcı..canım ellerine sağlık..A.E.O
YanıtlaSilHarika bir sunum olmus.Iyi bir fikir denerim mutlaka.Ellerine saglik afiyet bal seker olsun.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
mmmmmmmmmmmm..mi piacciono moltissimo! complimenti!
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilsarımsaklı yoğurrrrtt :))
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bayılırım kızartmaya....
YanıtlaSilSevgiciğim harika bir sunum aslında ama bize kızartma yasak o yüzden kaç kez görüp denemek istediğim halde yapamadığım bir tarif bu sizlere afiyet olsun canım sağlığım düzelince inşaallah muhabbetle
YanıtlaSilKizartma basligini gorunce tikladim. Bayilirim kizartmaya ama sunumunu da oyle guzel yapmissiniz ki! Gozlerim senlendi.
YanıtlaSilSanirim yeni bir blog kesfettim S.'nin sayesinde:)
evet kızartma yasaklansa bile mutlaka yeniliyor sunum harika bayıldım ellerine sağlık sevgiyle kal.
YanıtlaSilhımm bayılırım ellerinize sağlık cok nefis gözüküyolar. hemsehrimiyiz acaba ben k.maraşlıyım siz?
YanıtlaSilAldığı kadar un ;Ben Giresunluyum K.maraşlı değilim.Siz Giresunda oturunca o şekilde sandım ..
YanıtlaSilAnnemde yapar sunumolarak cok hosuma gıdıyor kızartmayı severım ama evde yapmam :)
YanıtlaSilsevgicimm uzayda yada başka bir boyutta yaşamışımm... hiç aklıma gelmemişti dolma kızartma:)) ellerine sağlık tuttum bu fikri bennnn
YanıtlaSilçok güzel bir fikir ve biraz emekli.emeğine ellerine sağlık çok güzel gönüyorlar inan........
YanıtlaSil