20 Nisan 2010 Salı

Kızarmış Dolmalık Biber İçinde Domates Soslu Kabak-Patlıcan Kızartması

Karışık domates soslu kızartma sevmeyeniniz var mı? 
Her ne kadar zararlı olduğu söylense de, özellikle yaz günlerinin vazgeçilmezidir kızartmalar..
 
Aslında kızartmayı herkes yapıyor .
Burada ki tek fark sunum şekli..Bazen değişiklik yapmak gerekiyor .  
Kullanılan malzeme
1 kilo kadar orta oy dolmalık biber
5 adet orta boy küp doğranmış kabak
5 adet orta boy küp doğranmış patlıcan
1 iri soğan uzun uzun piyazlık doğranmış
1 diş sarımsak, tuz
1 kase kadar domates sos
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Önce dolmalık biberlerimizi kızartalım .Yağını kağıt havlu üzerinde biraz çektirelim .
Daha sonra sırayla küp küp doğradığımız kabak ve patlıcanları üzerlerine hafif tuz serpip kızartalım yine kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını bırakmasını sağlayalım.
Soğumuş olan  kızarmış dolmalık biberlerimizi kabak ve patlıcanımız ile dolduralım.Ağız bölgesi biraz boşluk kalsın.
Piyazlık doğradığımız soğanlarımızı başka bir tavada yumuşayacak şekilde  kavuralım ve dolmalık biberlerimize kabak ve patlıcanın üzerine ekleyelim.
En üste de sarımsak ve tuz ekleyerek hazırladığımız domates sosumuzu ekleyelim..
Servise bu şekli ile hazırdır ama yanında sarımsaklı yoğurt da düşünülebilir. 
...............Afiyet olsun...........

15 yorum:

  1. Ellerine sağlık..Güzel ve değişik bir sunum..

    YanıtlaSil
  2. sa.Nefis bir görüntü aynı zamada içtah açıcı..canım ellerine sağlık..A.E.O

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sunum olmus.Iyi bir fikir denerim mutlaka.Ellerine saglik afiyet bal seker olsun.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. mmmmmmmmmmmm..mi piacciono moltissimo! complimenti!

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. sarımsaklı yoğurrrrtt :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık. Bayılırım kızartmaya....

    YanıtlaSil
  8. Sevgiciğim harika bir sunum aslında ama bize kızartma yasak o yüzden kaç kez görüp denemek istediğim halde yapamadığım bir tarif bu sizlere afiyet olsun canım sağlığım düzelince inşaallah muhabbetle

    YanıtlaSil
  9. Kizartma basligini gorunce tikladim. Bayilirim kizartmaya ama sunumunu da oyle guzel yapmissiniz ki! Gozlerim senlendi.
    Sanirim yeni bir blog kesfettim S.'nin sayesinde:)

    YanıtlaSil
  10. evet kızartma yasaklansa bile mutlaka yeniliyor sunum harika bayıldım ellerine sağlık sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. hımm bayılırım ellerinize sağlık cok nefis gözüküyolar. hemsehrimiyiz acaba ben k.maraşlıyım siz?

    YanıtlaSil
  12. Aldığı kadar un ;Ben Giresunluyum K.maraşlı değilim.Siz Giresunda oturunca o şekilde sandım ..

    YanıtlaSil
  13. Annemde yapar sunumolarak cok hosuma gıdıyor kızartmayı severım ama evde yapmam :)

    YanıtlaSil
  14. sevgicimm uzayda yada başka bir boyutta yaşamışımm... hiç aklıma gelmemişti dolma kızartma:)) ellerine sağlık tuttum bu fikri bennnn

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir fikir ve biraz emekli.emeğine ellerine sağlık çok güzel gönüyorlar inan........

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...