4 Mayıs 2010 Salı

Çilekli Rulo Pasta....



Çilek zamanı geçmeden bol bol çilekli tarifler denemenin tam zamanı ..
İşte böyle bir düşünce ile bende cuma günü gelen misafirlerim için çilekli rulo pastayı hazırlamıştım ..
Çokta güzel oldu şimdide sizlerle paylaşıyorum..

Malzemeler
Pandispanya için
4 oda sıcaklığında yumurta (beyaz ve sarıları ayrı çırpılacak)
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tencere de bütün malzemeleri karıştıralım  ve orta ateşte pişirip, kremayı hazırlayıp soğutalım.

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kadar çilek
1 çay bardağı kadar kırık fındık
1 çay bardağı kadar hindistan cevizi rendesi

Kremşantiyi mikserle soğuk süt ile çırparak hazırlayalım .
Soğuyan kremayı ekleyip bir kaç dakika daha çırpmaya devam edelim.

Yapılışı
Önce yumurta beyazlarını mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
Daha sonra ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını çırpalım. Vanilya,un ve kabartma tozunu yumurta sarılarının içine eleyelim ve çırpalım.Pürüzsüz bir kıvam alınca mikseri bırakıp,tahta bir kaşık veya spatula ile çırpılmış yumurta beyazlarını unlu karışıma yavaşça,sönmesine izin vermeden ekleyelim.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına karışımı dökelim.
 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzeri kızarmadan kontrol ederek pişirelim.
Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Bir kaç dakika bekleyip yağlı kağıtla birlikte çok sıkı olmayan bir rulo yapalım.Üzerine nemli bir bez serip bir kaç dakika bekletelim.
Soğuyan pandispanyadan  üzerindeki yağlı kağıdı ayıralım.Keki servis tabağına yerleştirelim ve önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremanın bir kısmını kekin içine sürelim ve biraz çilek dilimleyip kremanın üzerine yerleştirelim. Kırık fındık serpiştirelim.
Krema ve çilek yerleştirilmiş pandispanyayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım ve bitiş yeri alta gelecek şekide servis tabağına yerleştirelim.
Üzerine ve yanlarına da kremadan sürüp hindistan cevizine bulayalım ve en sonunda da çilek dilimleri ile süsleyip servis edene kadar buzdolabına kaldıralım..

....................................Afiyet olsun..............................

11 yorum:

  1. Son fotoğraf pastayı unutturdu canım, nasıl güzel bir kare maşaallah..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben bu rulo olayına hiç girmedim yapamam diye düşünüyorum..zor geliyor acıkcası püf noktası varmı acaba..

    YanıtlaSil
  3. Rummacım bende çok severek çekmiştim o fotoyu..

    Nohut oda Gülcancım rulo pastanın en önemli püf noktası pandispanyayı pişirdikten sonra rulo yapma aşamasıdır..
    Bunun içinde yağlı kağıtla pişirirsek rulo yapmak kolaylaşacaktır.Ve tam soğumadan rulo yapılmalıdır..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık uzun zamandan beri rulo pasta yapmadım yapsammı ne:)

    YanıtlaSil
  5. canımm şu çiçek fotoğrafların beni bitiriyor çileğin hakkını vermeliyiz haklısınn sen vermişsin pastan nefis:))

    YanıtlaSil
  6. pasta harika olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. her zamanki gibi süper olmuş.

    YanıtlaSil
  8. RULOYU BENDE BECEREMİYECEKMİŞİM GİBİ GELİYOR :( AMA NEFİS OLDUĞU ÇOK BELLİ..

    YanıtlaSil
  9. rulonun görüntüsüne bayıldım nefis gözüküyor ellerine sağlık canım.eyüp sultan resimlerinede hayranlıkla baktım çok görmek istiyorum paylaaşımın için tşkler .

    YanıtlaSil
  10. Hımmmmmmmmm
    nefis
    ellerine sağlık canım
    çok da güzel resim çekmişsin :))

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık.bu güzel pastayı o papatyaların arasında yemek hiçte fena olmaz galiba:))

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...