Çilek zamanı geçmeden bol bol çilekli tarifler denemenin tam zamanı ..
İşte böyle bir düşünce ile bende cuma günü gelen misafirlerim için çilekli rulo pastayı hazırlamıştım ..
Çokta güzel oldu şimdide sizlerle paylaşıyorum..
Malzemeler
Pandispanya için
4 oda sıcaklığında yumurta (beyaz ve sarıları ayrı çırpılacak)
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tencere de bütün malzemeleri karıştıralım ve orta ateşte pişirip, kremayı hazırlayıp soğutalım.
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kadar çilek
1 çay bardağı kadar kırık fındık
1 çay bardağı kadar hindistan cevizi rendesi
Kremşantiyi mikserle soğuk süt ile çırparak hazırlayalım .
Soğuyan kremayı ekleyip bir kaç dakika daha çırpmaya devam edelim.
Yapılışı
Önce yumurta beyazlarını mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
Daha sonra ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını çırpalım. Vanilya,un ve kabartma tozunu yumurta sarılarının içine eleyelim ve çırpalım.Pürüzsüz bir kıvam alınca mikseri bırakıp,tahta bir kaşık veya spatula ile çırpılmış yumurta beyazlarını unlu karışıma yavaşça,sönmesine izin vermeden ekleyelim.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına karışımı dökelim.
180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzeri kızarmadan kontrol ederek pişirelim.
Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Bir kaç dakika bekleyip yağlı kağıtla birlikte çok sıkı olmayan bir rulo yapalım.Üzerine nemli bir bez serip bir kaç dakika bekletelim.
Soğuyan pandispanyadan üzerindeki yağlı kağıdı ayıralım.Keki servis tabağına yerleştirelim ve önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremanın bir kısmını kekin içine sürelim ve biraz çilek dilimleyip kremanın üzerine yerleştirelim. Kırık fındık serpiştirelim.
Krema ve çilek yerleştirilmiş pandispanyayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım ve bitiş yeri alta gelecek şekide servis tabağına yerleştirelim.
Üzerine ve yanlarına da kremadan sürüp hindistan cevizine bulayalım ve en sonunda da çilek dilimleri ile süsleyip servis edene kadar buzdolabına kaldıralım..
....................................Afiyet olsun..............................
Son fotoğraf pastayı unutturdu canım, nasıl güzel bir kare maşaallah..:)
YanıtlaSilsevgiler
ben bu rulo olayına hiç girmedim yapamam diye düşünüyorum..zor geliyor acıkcası püf noktası varmı acaba..
YanıtlaSilRummacım bende çok severek çekmiştim o fotoyu..
YanıtlaSilNohut oda Gülcancım rulo pastanın en önemli püf noktası pandispanyayı pişirdikten sonra rulo yapma aşamasıdır..
Bunun içinde yağlı kağıtla pişirirsek rulo yapmak kolaylaşacaktır.Ve tam soğumadan rulo yapılmalıdır..
ellerine sağlık uzun zamandan beri rulo pasta yapmadım yapsammı ne:)
YanıtlaSilcanımm şu çiçek fotoğrafların beni bitiriyor çileğin hakkını vermeliyiz haklısınn sen vermişsin pastan nefis:))
YanıtlaSilpasta harika olmuş eline sağlık
YanıtlaSilher zamanki gibi süper olmuş.
YanıtlaSilRULOYU BENDE BECEREMİYECEKMİŞİM GİBİ GELİYOR :( AMA NEFİS OLDUĞU ÇOK BELLİ..
YanıtlaSilrulonun görüntüsüne bayıldım nefis gözüküyor ellerine sağlık canım.eyüp sultan resimlerinede hayranlıkla baktım çok görmek istiyorum paylaaşımın için tşkler .
YanıtlaSilHımmmmmmmmm
YanıtlaSilnefis
ellerine sağlık canım
çok da güzel resim çekmişsin :))
ellerine sağlık.bu güzel pastayı o papatyaların arasında yemek hiçte fena olmaz galiba:))
YanıtlaSil