Akraba günümüz için son anda hazırladığım Çilekli Etimekli Tatlı..
Etimek ve tavuk göğsünün birbirine çok yakıştığını düşünüyorum.
Tatlının görünümü çokta iç açıcı görünmüyor farkındayım.
Son anda resim çekmeyi akıl edince telaştan bu kadarı oldu artık kusurlar affola..
Malzemeler
1 .5 paket tuzsuz etimek
Etimekleri ıslatmak için
2 su bardağı su
1.5 çay bardağı şeker
Krema için
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket toz vanilya
100 ml çiğ krema(isteğe bağlı)
***
Üstü için hazır çilek jölesi
Yapılışı
Etimeklerimizi borcamımıza dizelim. Su ve şekerle hazırladığımız şerbetle borcamdaki etimekleri kaşık kaşık ıslatalım.
Krema için sıvı krema ,şeker ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp şekerini ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar mikserleyelim.Üzeri kabuk bağlamadan kremayı ilave edelim mikser ile 5dk. daha çırpalım.
Kremamızı ıslattığımız etimeklerin üzerine eşit şekilde dökelim.Üzerine bu aşamada çilek dilimleri dizelim ve soğutalım.
Çilek jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğuyan tatlımızın üzerine döküp tekrar soğutalım..
...................................Afiyet olsun...................................
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENCE
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
Sevgicim uzun zamandir mutfagindan cikan o nefis lezzetleri izleyemedim,kusura bakma...
YanıtlaSilBüyük kizim bu tatlinin resmini görünce hemen "annee bundan yap bana"dedi,ilk firsatta denemeliyiz,ellerine saglik canim,Istanbul'a sevgiler,biz simdi dogru yataga:) öyle yorgunumki....
Sevgicim ellerine sağlk görüntü şahane ,afiyet şifa olsun,selam ve dua ile...
YanıtlaSilsevgicim süper görünüyor
YanıtlaSiliyi günle sevgi hanım tarif güzel görünüyor ama bu jöle tarzı şeylerde domuz jelatini kullanıldığını biliyormusunuz?
YanıtlaSil