22 Haziran 2010 Salı

Bir Hamur İki Farklı Ekmek (Döner pidesi ve Bazlama)



Bu gördüğünüz ekmekler bildiğiniz içine döner konulan ekmekçikler...
İlk defa Yeturla Lezzet Karelerinde gördüm...
Ve hemen yapmaya karar verdim...
Yapımı hem kolay hem de çok zevkli..
Tarif için kendisine teşekkür ediyorum..

Malzemeler
1 kilo un
1 Paket yaş maya(ben kuru maya kullandım)
1 Yemek kaşığı ekşi yoğurt
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tuz
ve Yoğurmak için ılık su

1 fincan süt (üzerine)


Yapılışı
Ilık su yardımı ile tüm malzemeyi kullanarak yumuşak bir hamur elde edelim(kulak memesinden yumuşak)
1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.....Mayalanıp hamurumuz kabarınca orta boy portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezeyi parmağımız kalınlığında un yardımı ile çok inceltmeden açalım.
( Hamur yumuşak olduğu için şekil verirken elinizi una batırmanız yerinde olur ve çok inceltmeyin hamuru ki pişince sert olmasın ).
Açtığımız hamurları  üzerlerine ılık süt sürerek yağlı kağıt serili tepsiye sığdığı kadar yerleştirelim.
Hamurlar tepside tekrar mayalanırken fırınımızı 200 derecede ısıtalım ..
Püf noktasıTepsimizi fırının en üst kısmına yaklaşık yerleştiriyoruz ki hamurlarımız yüksek sıcaklık ile üstten hemen kabarsınlar..(Bu bölümü izlemek çok zevkli)
Üstleri pişip kızarınca tepsimizi alt rafa alalım ekmeklerimizin altıda pişsin.
Artık içi boş kabarmış ekmekleriniz hazırdır ..
İçini doldurmak zevkinize kalmış..
**
*
Altta ise yumuşacık bazlamalar görülüyor..
Giresunda bazlamanın adı Fetir dir.. 
Yine üstteki aynı hamuru kullanarak ,
aynı şekilde şekillendirerek, ocak üzerinde yağsız boş tavada şipşak pişirerek elde ettim bu bazlamaları...
Puf puf yumuşacık kabaran ekmekciklerim oldu...  
Sıcak sıcak tereyağı ile iyi giderdi eminim...
...................................AFİYET OLSUN.........................

18 yorum:

  1. maşallah her yaptığın bir birinden güzel görünüyor ya.misafirlerim gelecek ya pek bi panik oldum ben.diyorumki keşke senin kadar becerikli olsaydım :))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuşlar...

    YanıtlaSil
  3. Ay teşekkür ederim canım benim utandıyorsun beni, bakış açın güzel... Ayşenur ben senin becerikli olduğunu hissediyorum sen yaparsın...Yakında olsan yardıma gelirdim ama malesef...

    YanıtlaSil
  4. Canan teşekkür ederim .
    yorumun için ayrıca teşekkürler yine beklerim...

    YanıtlaSil
  5. çok yapa<sım var bu ekmeği resimi de nekka iştah açıcı çekmişsin seni senii

    YanıtlaSil
  6. Tadı da iştahını açar Neval emin
    olabilirsin

    YanıtlaSil
  7. afiyet olsun canım beğenmenize sevindim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Özellikle bazlama süper gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. malum almaya dedimmi köse basi döner dükkani... bende sevmiyorum öyle disaridan yenen seyleri bazen döner eti alip pidenin ekmegin arasina yapiyordum. :) ellerine saglik seninki cok hos gözüküyor bi ara denemeli tüketme konusunda ne diyorsun nekadar dayanir söyle yapip mesela buzuga koysam sabahtan cikarsam aksam yemek icin yemege yakin tost makinasinda isitsam...

    YanıtlaSil
  10. Ev yapımı her şeyin tadı ayrı güzel oluyor..
    Ellerine sağlık nefis ekmekçikler olmuşlar..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. bazlamaları pideleri görünce yine bir off çektim :( kilolar beni küstürdü bu güzel nimetlere ne yapasım geliyo ne yiyesim. yok ya hazır önüme koysalar reddetmem :)helede senin yaptıkların enfes görünüyo ellerine sağlık.

    iç ses..

    YanıtlaSil
  12. Yetur hanimin döner ekmekleri benimde aklima düstü,cok harika görünüyorlardi,seninkilerde cok nefis görünüyor,olsada yesek! Eline saglik...

    Ilk firsatta tüüüüm tarfileri denem zamanim olacak,mutfagimi bayadir özledim,artik temmuzun ortalarina dogru...

    sevgiler Istanbul'a...

    YanıtlaSil
  13. wow che bontà!!! complimenti!!

    YanıtlaSil
  14. Karadibikim teşekkürler canım..

    Betül pideyi ilk defa denedim ama bazlamayı annemden bilirim yapıp buzlukta saklar ve daha sonra seninde dediğin gibi ihtiyacı olduğunda sadece tavada ısıtarak yumuşacık kullanır olur yani tost makinasıda aynı işi görür neden olmasın ki...

    Sevil seninde dediğin gibi özellikle şu zamanda ev yapımı herşey daha değerli..

    İç ses bizim evde de var kilo sorunu olan o yüzden bende yaparken senin yiyip yemememede ki skıntını başka şekilde ben hissediyorumm.Yapsam bir dert yapmasam olmuyor..Kararınca her şeyden yeseler sorun olmayacak ama olmuyor işte...

    Serpil sen nerelerdesinde mutfağını özledin..beğenmenede sevindim teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  15. Tarafımdan mimlenmiş bulunuyorsunuz:
    http://seyyahmimoza.blogspot.com/2010/06/mimlendim.html
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba;
    Bazlamalara bizim oralarda fetir diyorlar birde sıcakken üzerine tereyağı sürülünce çok güzel oluyordu ..

    YanıtlaSil
  17. Seyyah mimoza mim için teşekür ederim..

    Nurhayat bizim oralarda da bazlamaya Fetir derler ekleyecektim aslında ama unutmuşum bak ekledim bile hatırlatma için teşekkürler..Bu arada sizin oralar nereler oluyor?

    YanıtlaSil
  18. ellerinize saglık harikasınız
    inanılmaz beceriklisiniz
    sizden öğrenecek cok şey var ya vallaaa....

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...