Sevgili Dostlar Merhaba;
Havaların bir yağmur bir güneşli gidişinden midir,çocuklar evde ondan mıdır nedir bilinmez
bloğa yeni tarifler ekleme ve yazma konusunda pek bi yavaşım ...
Durum ve ortam müsait olsa ,yaptıklarım ve yapacaklarım evdekilere kilo aldırmasa ne güzel olurdu..
İşte böyle, bendeki durum bundan ibaret.
Zeytinyağlılar yaz aylarının kurtarıcı hafif yemekleridir..
Bu arada barbunyanın tam zamanı kışlık dondurucuya koymak için alınabilir..
Bizim evdekiler çok severek yemeseler de kurtuluşları yok sağlıklı diyorum zoraki yiyorlar...
Malzemeler
1 kg barbunya
3 domates rendesi
2 kuru soğan,( yemeklik doğranmış)
1 küp doğranmış havuç(ben eklemedim)
1 çay bardağı sıvıyağ
750 ml kaynamış su
3 diş sarmısak
2 küp şeker ve tuz
Bir kaç dal maydanoz..
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavuralım. Bu aşamada isterseniz minik küpler şeklinde doğradığınız havuçları ilave edebilirsiniz.
Rendelediğimiz domatesleri de ekleyelim ve iyice kavuralım.
Barbunyayı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
Suyunu ,tuzunu ,sarmısak rendesi ve küp şekerini ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirelim..
Zeytinyağlı barbunyamız iyice yumuşayıp pişince soğuk olarak, hatta mümkünse buzdolabında 1 gün dinlenmiş şekilde servis edilirse daha da lezzetli olur.
Bu arada üzerine ince doğranmış maydanozunu da serpmeyi unutmayalım ....
**
*
***Barbunya pişerken suyunu çok çeker ,pişerken arada kontrol ederseniz iyi olur.
Suyu azalırsa ilave edebilirsiniz.. Ama zeytinyağlılar genelde piştikten sonra susuz olur ona göre..
.............................Afiyet olsun.........................
Havaların bir yağmur bir güneşli gidişinden midir,çocuklar evde ondan mıdır nedir bilinmez
bloğa yeni tarifler ekleme ve yazma konusunda pek bi yavaşım ...
Durum ve ortam müsait olsa ,yaptıklarım ve yapacaklarım evdekilere kilo aldırmasa ne güzel olurdu..
İşte böyle, bendeki durum bundan ibaret.
Zeytinyağlılar yaz aylarının kurtarıcı hafif yemekleridir..
Bu arada barbunyanın tam zamanı kışlık dondurucuya koymak için alınabilir..
Bizim evdekiler çok severek yemeseler de kurtuluşları yok sağlıklı diyorum zoraki yiyorlar...
Malzemeler
1 kg barbunya
3 domates rendesi
2 kuru soğan,( yemeklik doğranmış)
1 küp doğranmış havuç(ben eklemedim)
1 çay bardağı sıvıyağ
750 ml kaynamış su
3 diş sarmısak
2 küp şeker ve tuz
Bir kaç dal maydanoz..
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavuralım. Bu aşamada isterseniz minik küpler şeklinde doğradığınız havuçları ilave edebilirsiniz.
Rendelediğimiz domatesleri de ekleyelim ve iyice kavuralım.
Barbunyayı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
Suyunu ,tuzunu ,sarmısak rendesi ve küp şekerini ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirelim..
Zeytinyağlı barbunyamız iyice yumuşayıp pişince soğuk olarak, hatta mümkünse buzdolabında 1 gün dinlenmiş şekilde servis edilirse daha da lezzetli olur.
Bu arada üzerine ince doğranmış maydanozunu da serpmeyi unutmayalım ....
**
*
***Barbunya pişerken suyunu çok çeker ,pişerken arada kontrol ederseniz iyi olur.
Suyu azalırsa ilave edebilirsiniz.. Ama zeytinyağlılar genelde piştikten sonra susuz olur ona göre..
.............................Afiyet olsun.........................
çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.ailece çok sevdiğimiz bir lezzet.dediğiniz gibi buzdolabında 1 gece bekleyince daha da lezzetli oluyor.
YanıtlaSilsevgiler...
bayılırım barbunyaya
YanıtlaSilsevgiyle kalın