Şükür kavuşturana sevgili dostlarım ; sesli ,sessiz tüm izleyicilerim...
Seçim konuşmacısı gibi başladım di mi ?
Bir post yayınlıyorum sonra kayboluyorum bu aralar..
Eeee artık benim zamanımı alan bugün itibari ile 1 ay 1 haftalık minik ama sevimli bir mazeretim var...
Yeni tarifler deniyorum denemesine ama pc nin başına geçipte kayıt yapmak kısmet olmuyor bir türlü.
Ben zamanı bulupta şimdi dediğimde de bloğun kayıt bölümüne girebilene aşk olsun
***
Bir kaç gündür bloglara girişte yine sorun vardı...
Seçim konuşmacısı gibi başladım di mi ?
Bir post yayınlıyorum sonra kayboluyorum bu aralar..
Eeee artık benim zamanımı alan bugün itibari ile 1 ay 1 haftalık minik ama sevimli bir mazeretim var...
Yeni tarifler deniyorum denemesine ama pc nin başına geçipte kayıt yapmak kısmet olmuyor bir türlü.
Ben zamanı bulupta şimdi dediğimde de bloğun kayıt bölümüne girebilene aşk olsun
***
Bir kaç gündür bloglara girişte yine sorun vardı...
Ne olacak bu blogların hali bilemiyorum doğrusu.
Ben de tüm bu aksaklıklardan dolayı artık yavaş yavaş adres değiştirmeyi düşünmeye başladım..
Neyse tadımız daha fazla kaçmadan sizi bu güzel ama basit tatlı ile baş başa bırakayım..
Gerçi portakalın mevsimi geçti sayılır ama portakal bulamıyor da değiliz..
Bu tatlının renkli kısmını başka meyvelerin suları ile de hazırlayabiliriz ki çokta güzel olur..
Malzemeler
Portakallı bölüm için
2 su bardağı portakal suyu ,
4 kaşık irmik ,
4 kaşık şeker,
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ,
Sütlü bölüm için
1lt. süt ,
10 yemek kaşığı irmik ,
10 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya ,
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Önce portakallı bölümü hazırlayalım..
2 bardak portakal suyunu, şeker, irmik ve portakal kabuğu rendesini tencerede birleştirelim muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim..
Hazırladığımız bu portakallı irmik tatlısını kalıbımıza veya bir cam kaba dökelim..
(Ben silikon bir kalıp kullandım )
Tatlımızın beyaz bölümünü hazırlayabiliriz..
Bunun için malzemeleri bir tencereye koyup aynı şekilde karıştırarak pişirelim .
Pişen beyaz irmik tatlısını da portakallı olanın üzerine dökelim .
Tatlımızı soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim..
Tamamen soğuyunca kalıptan düz bir tabağa ters çevirelim.
Portakallı sütlü irmik tatlısı artık servise hazırdır..
........................Afiyet Olsun.......................
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilgörüntü süper olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu güzelliğe tatlı demeye dilim varmıyor.bir sanat şaheserini andırıyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsenin bu kalıpların beni mahfediyor sevgi
YanıtlaSiltam kocacığıma göre bir tarif , süper oldu öğrendiğim..Gece gündüz demiyor sıkıldıkça irmik istiyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Canım beni ya! Ne zaman yorum yazmak için gelsem bloggerda bir problem vardı. Bebeğin hayırlı mübarek olsun. Kızının olduğuna çok sevindim. Rabbim salihalardan etsin.
YanıtlaSilTatlı da nefis görünüyor. Rengine bayıldım. Ellerine sağlık Sevgicim...
Karadibikim ve lezzet sarayı teşekkür ederim..
YanıtlaSilHavva arada sunumda değişiklik yapmak gerekiyor..Bu kalıplarda bunun için birebir..
Neval benide değişik bişey gördüğümde almadan duramıyorum ev kalıptan geçilmiyor..
İçimizdeki karnaval irmik seven bir eşiniz varsa portakal suyu ilavesi dahada sevdirecektir emin olabilirsiniz..
YanıtlaSilCahide evet bloger düzelemedi gitti her an yeni ne aksaklık çıkacak diye bekliyorum resmen .düzelemedi gitti. Ayrıca güzel dileklerin için teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin çocuklarını salihlerden ve salihalardan etsin inşallah..
sevgicim maşalah suphanallah.iki prense bir prenses nasip etti rabbim.sağlıkla sıhhatle büyüt.vatanına dinine faydalı bir evlat olsun inş.tatlın her zamanki gibi nefis .ellerine sağlık.sevgilerle yavrunu çok çok koklarım
YanıtlaSilahh o minik mazerete can kurban:)
YanıtlaSilcanımm tatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsunn:)
süper görünüyor ellerinize sağlık.Bebeğinizle size mutluluklar dilerim.
YanıtlaSilharika görünüyor cidden ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgüzel tatlıda beyaz irimik tatlısı diyo onu nerden bulabiliriz
YanıtlaSilBeyaz irmik tatlısı derken tatlının alt kısmını kastediyorum ve onu nasıl yapacağınızı da anlattım..
YanıtlaSilDenedim çok beğenildi ellerinize sağlık. Tsklr
YanıtlaSil