Hindistan cevizine bulanmış pamuk gibi bir tatlı kartopu
Daha önce farklı şeklini paylaşmıştım sizle.
Sultan lokumunda da tad aynı şekil farklıydı bakınız burası..
Burada fark şekillendirme de.
Evet yanlış okumuyorsunuz bu tatlı bardakla şekillendiriliyor....
Önce tatlı bardaktan kolay çıkar mı acaba ,diyorsunuz ama sonra bir de bakıyorsunuz lop diye çıkıyor..
Bu lezzetli olduğu kadar yapımı da bir o kadar eğlenceli tatlıyı denemenizi ısrarla tavsiye ederim
Aşağıdaki malzemelerle 4 su bardağında , aşağı yukarı 25 adet kartopu çıkıyor..
Malzemeler
1 litre süt
125 gr. tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
Malzemeler
1 litre süt
125 gr. tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
üzeri için;
Bol hindistan cevizi
10-12 adet çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Üzerine unu ilave edelim ve kavrulmuş un kokusu çıkana kadar kavuralım.
Unumuz rengi değişmeden kokusu çıkana kadar kavrulunca sütümüzü ilave edip hızlı hızlı karıştıralım.
Karışımımız kaynamaya başlayınca şekeri, damla sakızını ve vanilyayı ilave edip ,
3-4 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.
Mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
Su ile ıslattığımız uzun su bardaklarına tatlımızı paylaştıralım..Biraz soğuyunca buzdolabında tamamen soğumaya bırakalım..
(4 saat kadar) .
Tatlımız tamamen soğuyunca bardaklarımızı buzdolabından alıp,
musluğun altında bardakların üst kısmına su dolduralım ve suyu boşaltalım.
Bardağı hareket ettirerek tamamen katılaşmış muhallebiyi bardaktan yavaşça çıkartalım.
Çok kolay çıkacaktır, çıkmam derse eğer bardağın kenarından bıçakla tatlıyı hafif esnetirseniz zorluk çıkarmayacaktır..
Yukarıda gördüğünüz gibi bardaktan çıkardığımız tatlıyı, ıslattığımız bıçak yardımı ile dilimleyip( 5 dilim gibi) bol hindistan cevizine bulayalım..
En alt fotoğrafta gördüğünüz gibi ben akraba günümüz için hazırladığım tatlıların bir kısmını yeşil toz fıstığa buladım..
Böylece fıstıklı toplarım oldu.
***
En son olarak çilekleri yıkayıp temizleyelim, doğrayıcıda küçük parçalara ayıralım.
En son olarak çilekleri yıkayıp temizleyelim, doğrayıcıda küçük parçalara ayıralım.
Küçük bir tavada çilek ve nişastayı karıştıralım ,pişirelim
çileğiniz eğer çok tatlı değilse ağız tadınıza göre az şekerde ekleyebilirsiniz..
Çilek sosumuzu da kartoplarımızın üzerine ilave ettik mi tatlımız servise hazırdır...
Çilek yerine siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ama şu anda çileğin tam zamanı .
Enfes rengi ve tadı kartoplarına bence çok yakışıyor..
harika olmuş canım.bende inşallah bu şekilde denemekistiyorum.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilBardak deyince bende bardakla kesiyorsun zannettim, ne güzel fikir bu böyle:)
YanıtlaSilÇileğinde yakışmadığı tatlı yok:) Ellerine sağlık canım.
tarifini merak ediyordum teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor yapımıda çok ilginç bir tatlı olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım benim:)
YanıtlaSilcanım yapan ellere sağlık:)
YanıtlaSilfikrini çok beğendim doğrusu:)
ahh çilekler:)
ne kadar da güzeller:)
merhaba blog cok hos masallah tesekkurler.
YanıtlaSilBiz yurtdisindangeliyorurz 6 hazrian 2011 de istanbulda olucaz.Birkac gun kalmayi dusunuyoruz.Vakit kisitli.Esim iki oglumda yanimdalarIstanbulda en iyi uygun tesetturkiyafet alisverisi nerden yapilir.Acil bilgilendirir seniz cok buyuk yardim etmis olacaksiniz .Simdiden teskkurler.Allah yardimciniz olsun 3 cocuk la zamn bulabiliyorsunuz ya bloga bravo size
Gulsen
Gülsen Hanım yorumunuzu henüz gördüm ancak cevap yazabiliyorum kusurabakmazsınız inşallah..
YanıtlaSilTesettür kıyafet alabileceğiniz yerleri sormuşsunuz benim bildiğim yerler özellikle Fatihte mağazalar çok yoğun , ümraniye merkez olabilir, Başakşehirde olimpa avm, terasyum avm olabilir ilk aklıma gelenler ..