Bugünkü tarifimiz herkesi ilgilendirecek cinsten değil..
Daha çok bebek ve çocuklarımızı ilgilendiriyor doğal olarakta annelerini..
Çocuklarımızın doğal ve katkısız beslenmeleri en büyük isteklerimizden.
Bunun için elimizden geleni yapsakta dışarıdan aldığımız bir çok gıdanın içinde ne olduğunu bilmeden yiyoruz yada yediriyoruz sevdiklerimize.
Daha çok bebek ve çocuklarımızı ilgilendiriyor doğal olarakta annelerini..
Çocuklarımızın doğal ve katkısız beslenmeleri en büyük isteklerimizden.
Bunun için elimizden geleni yapsakta dışarıdan aldığımız bir çok gıdanın içinde ne olduğunu bilmeden yiyoruz yada yediriyoruz sevdiklerimize.
Bugünler de hastayız, analı kızlı grip olduk..
Ben neyse de minicik yavrunun hastalığı insanın canını sıkıyor.
Zeynep'im 6 aylık oldu artık, zaman ne çabukta geçiyor doğumu daha dün gibi..
Ek gıdalara da başladık artık.
Abilerini büyütürken özellikle kahvaltıda doyurucu olması için bebe büsküvisi ve diğer kahvaltılıkları bereber veriyordum.
Zeynep için doktora gittiğimizde doktorunun bebe büsküvisi kullanmamamı söylemesinden sonra bende yerine ne kullanabilirim arayışları başladı.
Ve biraz araştırmadan sonra burada buldum bende kızıma evde katkı maddesiz ,içinde ne olduğunu bildiğim,uzun süre saklanamayacak büsküviler yaptım.. (uzun süre saklanamaması doğal içinde katkı maddesi yok çünkü)
*
Ve biraz araştırmadan sonra burada buldum bende kızıma evde katkı maddesiz ,içinde ne olduğunu bildiğim,uzun süre saklanamayacak büsküviler yaptım.. (uzun süre saklanamaması doğal içinde katkı maddesi yok çünkü)
*
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Malzemeler
10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez (Üzüm yada dut)
1 yumurta (1 yaş öncesi için sadece sarısı)
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yukarıdaki malzemelerin tamamını karıştırarak yoğuralım ve pürüzsüz bir hamur elde edelim. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Benim kullandığım pekmezin kıvamı yoğundu bana bu kadarı yetti..
Hamuru ne kalın nede ince orta kıvamda olacak şekilde şekillendirelim.
Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur, kalın olursada içi pişmez.
Önceden ısıtılmış 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirelim.
*
Büsküvilerin üzerindeki şekli çatalla verdim.
Ve sonuç benim için güzel oldu.
Hamuru ne kalın nede ince orta kıvamda olacak şekilde şekillendirelim.
Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur, kalın olursada içi pişmez.
Önceden ısıtılmış 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirelim.
*
Büsküvilerin üzerindeki şekli çatalla verdim.
Ve sonuç benim için güzel oldu.
*Bisküvilerin rengi pekmezden dolayı biraz koyu olacaktır.
*Pişerken kurutmamak için sık sık kontrol etmek gerekiyor.
* Bir çay bardağı yada değişik kurabiye kalıpları ile de şekil verebilirsiniz.
*Kullanacağınız pekmezin kıvamı eğer akıcıysa unu koyarken kaşık kaşık koymanız yerinde olur.
*1 yaş öncesi bebeği olanlar yumurtanın sadece sarısınını kullanmaları allerji açısından önemlidir. Bende sadece yumurtanın sarısını kullandım.
*Vanilya ve kabartma tozu gereksizdi. Sadece bir miktar aroma vermesi açısından limon kabuğu rendesi kullandım.
*100gr lık tereyağı miktarını azıcık düşünerek kullandım, sanki biraz fazla gibi geldi bana ama zaten kahvaltısı içine de tereyağı ilave ediyoruz onun yerine diye düşündüm..
*Bisküvilerin içine toz fındık yada ceviz de ilave edilebilir.(Doktorumuz kahvaltıda ceviz kullanabileceğimizi söyledi bisküvülerin içinde de doğal olarak kullanılabiliriz)
*Benim bisküvilerim piştikten sonra elle kolayca dağılabilecek cinstendi ,kahvaltıda da yoğurdun içinde de ezerek çok rahatlıkla kullandım. ...
*Kapalı cam kase yada kavanozun içinde 8 -9 gün saklanabilirsiniz.
......................Afiyet Olsun.....................
*Pişerken kurutmamak için sık sık kontrol etmek gerekiyor.
* Bir çay bardağı yada değişik kurabiye kalıpları ile de şekil verebilirsiniz.
*Kullanacağınız pekmezin kıvamı eğer akıcıysa unu koyarken kaşık kaşık koymanız yerinde olur.
*1 yaş öncesi bebeği olanlar yumurtanın sadece sarısınını kullanmaları allerji açısından önemlidir. Bende sadece yumurtanın sarısını kullandım.
*Vanilya ve kabartma tozu gereksizdi. Sadece bir miktar aroma vermesi açısından limon kabuğu rendesi kullandım.
*100gr lık tereyağı miktarını azıcık düşünerek kullandım, sanki biraz fazla gibi geldi bana ama zaten kahvaltısı içine de tereyağı ilave ediyoruz onun yerine diye düşündüm..
*Bisküvilerin içine toz fındık yada ceviz de ilave edilebilir.(Doktorumuz kahvaltıda ceviz kullanabileceğimizi söyledi bisküvülerin içinde de doğal olarak kullanılabiliriz)
*Benim bisküvilerim piştikten sonra elle kolayca dağılabilecek cinstendi ,kahvaltıda da yoğurdun içinde de ezerek çok rahatlıkla kullandım. ...
*Kapalı cam kase yada kavanozun içinde 8 -9 gün saklanabilirsiniz.
......................Afiyet Olsun.....................
merhabalar benim de 8. ayını doldurmak üzere olan bir oğlum var. ilk bebeğim ve oldukça tecrübesiz biri olarak ne yedireceğimi şaşırıyorum. bu tarifi görünce çok sevindim. ben de deneyeceğim inşallah oğlum beğenir.
YanıtlaSilpaylaşımınız için teşekkürler.
Geçmiş olsun.
YanıtlaSilBebeklerin hastalığı çok daha zor geçiyor ve insanın içini acıtıyor.
Allah şifa versin.
Bende kızıma yapmıştım bir aralar bu bisküvilerden ..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
canım çok geçmiş olsunnn:(
YanıtlaSilbebe bisküvilerini sanırım koca bebekler de çok severler:)
ellerine sağlık..
sevgiler..
bence bebisi olmayanlara da hitap eder bu tarif, cunku bebe biskuvileri cok leziz oluyor!
YanıtlaSilyiyen miniklere, buyuklre afiyet olsun!
canım çok geçmiş aolsun acil şifalar... ellerine sağlık canım nekadar güzel olmuş bu bisküviler
YanıtlaSilgecmis olsun Sevgi, aman cocuklara bizrsey olmasin insanin ici aciyor.
YanıtlaSilEllerien saglik biskuvide harika gorunuyor.
çok geçmiş olsun allah şifalar versin
YanıtlaSilbisküvilerde çok besleyici olmuş ellerinize sağlık...
Gecmis olsun sizlere.. Birsey sorucam sutle islattiginizda nasil oluyor?
YanıtlaSilOglum sutlu seviyor cicibebeyi)
Rana Eslem Gülmez; ben bu bisküvileri direkt ıslatmadım hiç bebeğimin kahvaltısı için önce elimle ufalayarak kullandım genelde.
YanıtlaSilGerçi sonrasında su ilave edince eriyordu. Sütle de öyle olur herhalde..