Kış bu sıralar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı....
Dışarısı bembeyaz kar altında ve buz gibi..
Biz neredeyse tüm aile hastayız .
Sadece minik kızımız iyi, inşallah onada geçirmeyiz..
Rabbim tüm hastalara şifa versin .
Annelere ekstra şifa versin .
**
*
Hastalıkların dışında canımı sıkan bir konu daha var sizinle paylaşmak istediğim..
Bir kaç takipçimden yorum aldım .
Tariflerime neden kopyalama yasağı getirdiğime dair..
Farkındaysanız başlangıçta bu tarz bir yasak yoktu bloğumda.
Devamında bir çok sitede kaynak gösterilmeden, üstüne üstlük fotoğraflarımın üzerine yazdığım blog adımın silinip kendi uyduruk sitelerinin adını yazarak kendileri hazırlamış gibi paylaştıklarını gördüm..
Paylaştıkları bir tek post olsa amenna diyeceğim
Kusura bakmayın, utanmadan nereyse bütün bloğu kopyala yapıştır yapmış ve kendileri hazırlamış gibi sunmuşlar..
(Bizim akraba günü fotolarını bile almışlar ,şaşırdım nasıl bir insan türüdür bunlar?)
Yorumu yazan arkadaşlar, okuyucularınıza takipçilerinize güvenmiyormusunuz diyerek sitemini belirtmiş.
Kendince haklıdır belki de..
Ama beni de anlayacağınızı umuyorum.
Kopyalamadan dolayı sinirim geçerse belli olmaz daha sonra yasağı kaldırabilirim de..
Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Sizce olması gereken bu mudur?
Haksızmıyım?
Bu kadar serzenişten sonra geçelim tarifimize..
Portakal, limon ailesi, kek vb lezzetlere çok yakışıyor. Seviyorum ben bu tadı..
Malum yine haşhaş sevdam burda da kendini gösteriyor..
Bu kekin mandalina soslu , farklı bir versiyonu da burada bakmak isterseniz buraya tıklayın.
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz fazla haşhaş
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
3 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
Vanilya
Limon sosu için
1 çay bardağı limon suyu
2 limon kabuğunun rendesiyarım su bardağı şeker
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Süt ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletelim.(Limon kabuğunun aromasını tam anlamı ile verebilmesi için)
Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelecek kadar çırpalım.
Sıvıyağı ve yukarıdaki sütlü karışımı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
Un, kabartma tozunu karıştıralım ve eleyerek ilave edelim.
Haşhaş ve vanilyayı da ekleyerek kek hamurumuzu hazırlamış olalım.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbımıza kek hamurumuzu dökelim.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımızda pişirelim.
Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir. (kürdan batırınca temiz çıkarsa kekiniz pişmiştir)
Limonlu sos için tüm malzemeyi karıştıralım ve orta derecede karıştırarak pişirelim...
Ilıkken kekinizin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz..
...........Afiyet Olsun..............
bence en güzelini yapmışsın sevgicim,bu da emek gaspçılarına ders olsun.Kek muhteşem görünüyor.ellerine sağlık.acil şifalar ve sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba,size bu konuda hak veriyorum ama bizi de anlayın lütfen:))Çok güzel tarifler veriyorsunuz sonra bir gün bunlardan birini deneyeyim diyorum bulamıyorum oysa kopyaladıklarımdan oluşturduğum çok güzel bir arşivim var:))
YanıtlaSilSevgiler...
Ben bu konuda çok kararsızım, bi yönden ben bunları paylaşmak için yapıyorum, takipçilerim her tarifte eline kağıt kalem almasın istediği gibi kopyalayıp saklasın diyorum. Ama diğer yönden hırsızlık yapıp, hiçbir emek sarfetmeden kendileri yapmış gibi yayınlayanlara da tahammül edemiyorum. Kendi blogum için uygulamadım ama düşünmüyor değilim. Dedim ya kararsızım. Bu arada kekin çok güzel olmuş, mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
en doğru kararı vermişisn kopyalanmasın tabi.....uyardınmı o arkadaşı
YanıtlaSilHaşhaşlı kek kızlarımın favorisi, evimizin bir numarası, soslusu da bir başka güzel olmuş.Ben muffin kalıplarında ara dolgusu olarak yapmıştım, nefis olmuştu.Ama senin tarif daha pratik ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilKopyalama meselesine gelince tercih senin tabiki ama bilgisayar kurtları yasağa rağmen kopyalayabiliyomuş, hatta bir sitede nasıl yapılacağını anlatıyordu.Ne diyeyim Allah hepimizi emek hırsızlarından korusun demek düşüyor...
en iyisini yapmissin canim ♥ bende uzun zamandan beri ekledim kilidi.. ama evet kopyalayan kopyalayabiliyor.. aslinda cok basit kopyalamak ama iste bir umut benimki :) hani kendileri birsey üretenmiyorlar, acizler ya onuda beceremezler diye düsünüyorum :))
YanıtlaSilneyse biz full keyif paylasmaya devam ediyoruz degilmi ♥
kekin harika görünüyor! ellerine yüregine saglik..
sicacik sevgi ve selamlarla..
Berna inşallah ders olur yapan yapacağını bişekilde yine yaparda Allah ıslah etsin ne diyeyim..
YanıtlaSilYorumlarınla Seni daha çok görmek isterim sevgiler..
Annesininoğluşu kararım belkide değişir dedim ya bi anlık sinir işte..
Elif hanım yazdığınız herşeye yüzdeyüz katılıyorum beni anlamışsınız teşekkür ediyorum sevgiler benden..
İlknur o densizi uyardım aslında ama yorumu göremedim yayınlama cesaretini gösteremedi büyük ihtimalle ama bu tarz insanların utanmasının olacağınıda düşünmüyorum doğrusu..
YanıtlaSilGizem haşhaş sevgisi ortak noktamız olsun o zaman.. Ben yaptığım her keke neredeyse ekliyorum. Ayrıca yasak konusunda dediklerin doğru aklına koyan istediğini yapabilir..
Hasretli lezzetler bendede size sevgi ve selamlar..
selamun aleykum sevgi abla
YanıtlaSilgecmis olsun.insALLAH zeynebe gecmez:)gicik bir sunucunun su sozunu cok sevmistim.annelerin hasta olmaya bile hakki yok.demisti.cokda dogru demis,inan bizim hasta olmaya hakkimiz yok,hatta hasta olma gibi,dinlenme gibi luksumuz yok:)rabbim yardim etsin,sifa versin.
limonlu keke bakmayim:)canim cekebilir
ellerine kollarina saglik.afiyetler olsun size.
Oooo kimler gelmiş Anlayamazsın nerelerdesin bi gittin pir gittin ..
YanıtlaSilMinik oğluşun büyümüştür.
Evet anneler sağlıklı olsunki yavruları ile ilgilenebilsin..
Sesini daha çok duymak isterim bilesin..
sizi sürekli takip ediyorum bir haftadır tarifi gelecek olan rokokoyu bekliyorum çabuk yazarsanız sevinirim şimdiden kolay gelsin reçelci hatice
YanıtlaSil