Akraba günümüzün lezzetli tatlısı Kıbrıs tatlısıydı..
Adı neden Kıbrıs tatlısıdır, Kıbrıs'la bir bağlantısı var mıdır bilemeyeceğim ama lezzeti gerçekten yerindeydi bunu biliyorum..
İçinde un yerine galeta unu var , bunları yazarken bile insanın ağzını sulandıracak derecede lezzetli bir tatlı..
Denemenizi ısrarla tavsiye ederim vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerin arasına girecek iddia ediyorum....
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ(bir parmak eksik olsun)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)yarısı içine yarısı üzerine
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kreması için:
1 lt. süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım, bunun için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Tatlının keki için yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamını alıncaya kadar çırpalım.
Diğer malzemeleri de sırayla ekleyelim ve karıştırarak kek hamurumuzu hazırlayalım.
180 derecede kekimizi üzeri kızarıp içini tamamen çekene kadar pişirelim.
Pişmiş ve ılımış kekimizi yine ılık olan şerbetimizle ıslatalım ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra kremamızı hazırlamaya geçelim.
Bunun için tencerede süt, nişasta ve şekeri karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince ılıtalım ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyelim
mikserle çırpalım.
mikserle çırpalım.
Şerbeti dökülmüş, soğumuş kekin üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökebiliriz..
Tatlımız bu şekilde hazırdır..
Eğer vaktiniz varda tatlınızı buzdolabında 1 gece, yoksa 3-4 saat bekletip dinlendirirseniz lezzeti daha yerinde olacaktır..
Eğer vaktiniz varda tatlınızı buzdolabında 1 gece, yoksa 3-4 saat bekletip dinlendirirseniz lezzeti daha yerinde olacaktır..
Üzeri için geride kalan cevizleri kullanabilir veya meyvelerle süsleyebilirsiniz..
..........Afiyet Olsun..........
of of of suan o kadar acıktım kı olsa bırrrrrr borcam dolusu yerım :((
YanıtlaSilLezzeti o kadar güzel
YanıtlaSilki yenin ama sonrasını düşünmek bile istemiyorum gelsin bol bol kaloriler....
çok güzel oluyor bu kime yapsam bayıldılar ellerine sağlık seninkide güzel olmuş canım
YanıtlaSilHande teşekkür ederim; galeta ununun verdiği ayrı bir lezzeti var bu tatlının beğenilmeyecek gibi değil ki...
YanıtlaSilbende en kisa zamanda denemek istiyorum. cok guzel gorunuyor....
YanıtlaSilDene Seyhan pişman olmazsın..
YanıtlaSilTatlın nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSiltarif alındı.ağzımın suyları akmadan sayfadan ufak ufak kaçsam iyi olacak :))).ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel bir tarif, hiç duymamıştım, aldım listeme. kaçmaz;))
YanıtlaSilmmmmhhhhhh mecburen denememiz gereken bir tatli, harika bir sey
YanıtlaSilellerine sağlık bloğunu blogger annelerde gördüm. çok beğendim izlemeye aldım. Ben de beklerim ;)
YanıtlaSilMerhaba bu tarifi çok merak ettim ve hafta sonu oğlumun doğum gününe yapmayı düşünüyorum yalnız anlamadığım bir şey var krema kısmında bir bardak hindistan cevizi yazmışsınız ama tarifinde adı geçmiyor.Malzemelerde mi fazladan yazdınız yoksa yapılışında mı eklemeyi unuttunuz .
YanıtlaSilTarifler ve yapılanlar çok güzel görünüyor herşey için ellerinize sağlık.Çok teşekkürler.
Mailime cevap atabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
nurhanmeral@gmail.com
Çok severek yaptığım,ailecek çok sevdiğimiz,kime yaptıysam çok hoşlarına giden bir tatlı..Paylaşım için çok teşekkürler..sevgiler:)
YanıtlaSilelinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilkeyifli pazarlar.
bundan yapıcam da acaba hangi borcama dökcem.şu büyük dikdörtgen var.kenarları hani tırtıklı ona mı.ben acemiyim de bu konularda. ama denicem niş merak ediyorum.şimdiden teşekkrüler
YanıtlaSilKusura bakmayın yoğunluktan cevap gecikmeli oldu.. Büyük boy dikdörtgen borcam bu tatlı tarifi için idealdir.. Bu tatlı çok güzel oluyor lezzeti güzeldir. Her işin vardır bir acemiliği sorun etmeyin :D
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilayy bayılıyorum bu tatlıya: ) senin sunumunda süper olmuş.. ellerine sağlık: )
YanıtlaSilNe güzel bir tatli olmus, ellerine saglik
YanıtlaSilCok guzel oluyor bu tatli yiyenler bayıldı tadina
YanıtlaSilŞuan deniyorum merakla sonucu bekliyorum
YanıtlaSilUzun borcam icin bu tarif degilmi
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
YanıtlaSilAyrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Teşekkürler.
Galeta unuyla tatli tuzlu bi tat birakiyo agiza normal unla yapilsa nasil olur deneyen warmi
YanıtlaSil