21 Mart 2012 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı (Galeta Unlu Tatlı)



Akraba günümüzün lezzetli tatlısı Kıbrıs tatlısıydı..
Adı neden Kıbrıs tatlısıdır, Kıbrıs'la bir bağlantısı var mıdır bilemeyeceğim ama  lezzeti gerçekten yerindeydi bunu biliyorum..
İçinde un yerine galeta unu var , bunları yazarken bile insanın ağzını sulandıracak derecede lezzetli bir tatlı..



Denemenizi ısrarla tavsiye ederim vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerin arasına girecek iddia ediyorum....

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ(bir parmak eksik olsun)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)yarısı içine yarısı üzerine
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Kreması için:
1 lt. süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti

Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım, bunun için bir tencerede şeker ve suyu  10 dakika kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Tatlının keki için yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamını alıncaya kadar çırpalım.
Diğer malzemeleri de sırayla ekleyelim ve karıştırarak kek hamurumuzu hazırlayalım.
 180 derecede kekimizi üzeri kızarıp içini tamamen çekene kadar pişirelim.

Pişmiş ve ılımış  kekimizi yine ılık olan şerbetimizle ıslatalım ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra kremamızı hazırlamaya geçelim.
Bunun için tencerede süt, nişasta ve şekeri karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince ılıtalım ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyelim
 mikserle çırpalım.
Şerbeti dökülmüş, soğumuş kekin üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökebiliriz..
Tatlımız bu şekilde hazırdır..

Eğer vaktiniz varda tatlınızı buzdolabında  1 gece, yoksa 3-4 saat bekletip dinlendirirseniz  lezzeti daha yerinde olacaktır..

Üzeri için geride kalan cevizleri kullanabilir veya meyvelerle süsleyebilirsiniz..

..........Afiyet Olsun..........

24 yorum:

  1. of of of suan o kadar acıktım kı olsa bırrrrrr borcam dolusu yerım :((

    YanıtlayınSil
  2. Lezzeti o kadar güzel
    ki yenin ama sonrasını düşünmek bile istemiyorum gelsin bol bol kaloriler....

    YanıtlayınSil
  3. çok güzel oluyor bu kime yapsam bayıldılar ellerine sağlık seninkide güzel olmuş canım

    YanıtlayınSil
  4. Hande teşekkür ederim; galeta ununun verdiği ayrı bir lezzeti var bu tatlının beğenilmeyecek gibi değil ki...

    YanıtlayınSil
  5. bende en kisa zamanda denemek istiyorum. cok guzel gorunuyor....

    YanıtlayınSil
  6. Dene Seyhan pişman olmazsın..

    YanıtlayınSil
  7. Tatlın nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  8. tarif alındı.ağzımın suyları akmadan sayfadan ufak ufak kaçsam iyi olacak :))).ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  9. çok güzel bir tarif, hiç duymamıştım, aldım listeme. kaçmaz;))

    YanıtlayınSil
  10. mmmmhhhhhh mecburen denememiz gereken bir tatli, harika bir sey

    YanıtlayınSil
  11. ellerine sağlık bloğunu blogger annelerde gördüm. çok beğendim izlemeye aldım. Ben de beklerim ;)

    YanıtlayınSil
  12. Merhaba bu tarifi çok merak ettim ve hafta sonu oğlumun doğum gününe yapmayı düşünüyorum yalnız anlamadığım bir şey var krema kısmında bir bardak hindistan cevizi yazmışsınız ama tarifinde adı geçmiyor.Malzemelerde mi fazladan yazdınız yoksa yapılışında mı eklemeyi unuttunuz .
    Tarifler ve yapılanlar çok güzel görünüyor herşey için ellerinize sağlık.Çok teşekkürler.
    Mailime cevap atabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
    nurhanmeral@gmail.com

    YanıtlayınSil
  13. Çok severek yaptığım,ailecek çok sevdiğimiz,kime yaptıysam çok hoşlarına giden bir tatlı..Paylaşım için çok teşekkürler..sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  14. elinize sağlık nefis görünüyor..
    keyifli pazarlar.

    YanıtlayınSil
  15. bundan yapıcam da acaba hangi borcama dökcem.şu büyük dikdörtgen var.kenarları hani tırtıklı ona mı.ben acemiyim de bu konularda. ama denicem niş merak ediyorum.şimdiden teşekkrüler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın yoğunluktan cevap gecikmeli oldu.. Büyük boy dikdörtgen borcam bu tatlı tarifi için idealdir.. Bu tatlı çok güzel oluyor lezzeti güzeldir. Her işin vardır bir acemiliği sorun etmeyin :D

      Sil
  16. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından kaldırıldı.

    YanıtlayınSil
  17. ayy bayılıyorum bu tatlıya: ) senin sunumunda süper olmuş.. ellerine sağlık: )

    YanıtlayınSil
  18. Ne güzel bir tatli olmus, ellerine saglik

    YanıtlayınSil
  19. Cok guzel oluyor bu tatli yiyenler bayıldı tadina

    YanıtlayınSil
  20. Şuan deniyorum merakla sonucu bekliyorum

    YanıtlayınSil
  21. Uzun borcam icin bu tarif degilmi

    YanıtlayınSil
  22. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
    Teşekkürler.

    YanıtlayınSil
  23. Galeta unuyla tatli tuzlu bi tat birakiyo agiza normal unla yapilsa nasil olur deneyen warmi

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...