Hayırlı bir gün diliyorum tüm ziyaretçilerime..
Kızartmayı sevmeyenimiz yoktur sanırım..
Ah bir de bol yağda kızarmasından dolayı zararlı olmasa..
Bizim evde uzun süre oldu bol yağda kızartma yapmayalı ..
Fırında yaptığım az yağlı bu pratik kızartma diğerini hiçte aramayacak lezzette oluyor..
Özelikle sabah kahvaltısı için deneyin derim..
Ben büyük fırın tepsisine göre anlatıyorum..
Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim..
Bir tepsi kadar sivri biberi 2 yemek kaşığı sıvı yağ karıştıralım tuz serpelim..
Bunu elinizle yaparsanız, yağ biberlerinizin her yerine ulaşacaktır. ..
Biberleri üst üste gelmeyecek şekilde tepsimize dizelim..
Fırında 200 derecede 10 dakika da kızarmış biberiniz hazır olacaktır..
Bu yöntemle patateste kızartabilirsiniz çok lezzetli ve tabiki az yağlı olacaktır..
Fırında kızartılmış baharatlı patates için bakınız burası..
.......Afiye Olsun......
tam kayınvalıdeme gore bır trıf anlatayım hemen:) elıne fıkrıne saglık
YanıtlaSilçok iyi oldu bu çok yağlı olduğu için yiyemiyordum ben
YanıtlaSilsüpersin
Kızartmanın layt hali varken yağ depolamanın alemi yok dimi ama.
Sildün akşam közleme niyetine bunlara benzer bişiy yaptım bende fırında canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler..
offf gene harika,hic demedim firinda kizartma,bol yogurtla tam diyet yemegi:))) elelrinize saglik
YanıtlaSilBen ki yıllardır kızartmanın tadını unutmuşum(sağlıklı değil gerekçesiyle)bu fırsatı kesinlikle kaçırmam ve fırın versiyonunu hemen yaparım:))emeğine yüreğine sağlık canım...Sevgiler Belgin
YanıtlaSilKızartmanın en sağlıklı hali. Eline sağlık Sevgicigim...
YanıtlaSilSelamlar...
Ilk defa bir bloga yorum yaziyorum. Bugun bu tarifi pazara gitmeden once okudum ve aksam yaptim.ben de esim de bayildik. Cocukken biber kizartmasini cok severdim ama yillardir kizartma yemedigim icin hasret kalmistim bu tada. Paylasiminiz icin cok amacok tesekkur ederim. -cigdem
YanıtlaSilİyi yapıyorsunuz devamınıda bekleriz artık . Afiyet olsun Çiğdem
Sil