20 Ocak 2013 Pazar

Karnabahar Salatası


Güzel bir tatil gününün son demlerine yaklaşırken;
karnabahar salatası ile karşınızdayım..
Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz akraba günümüzün belki de en sevdiğim lezzetiydi bu salata..

Karnabaharın çok da seveni olmadığını biliyorum..
İtiraf ediyorum kokusundan dolayı yemeğini ben de sevmiyorum .
Bizim evde yumurtaya bulayıp kızartılan şekli pek sevilir ama kalorisinden dolayı çok yapmıyorum..
Çocuklar genelde ellerinde çiçek çiçek yemeyi seviyorlar ;böylesi en sağlıklı şekli aslında.  
Teyzem kıymalı yemeğini kızartarak yapar o şeklini biraz sevebilirim belki ama o da nihayetinde kızartma..
Ama bu salata karnabaharla ilgili tüm ön yargılarımı silip attı.
Artık salatalarım arasına bir salata daha eklemiş bulunuyorum.
Sizlere de denemenizi ısrarla tavsiye ederim. 

Malzemeler
1 adet irice karnabahar
1 adet patates(küp doğranmış)
1 adet havuç (küp doğranmış)
7-8 adet kornişon salatalık turşusu
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
5-6 adet yeşil soğan
1 çay bardağı mısır
2 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı pul biber, karabiber ve tuz

Yapılışı
Karnabaharı dallarına ayıralım ,yıkayalım ve dağılmayacak kıvamda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
(Haşlayacağımız suya biraz tuz atalım )
Haşlanan karnabahar dallarını karıştırma kabına alalım.. Biraz küçültelim..
Küp küp doğradığımız patates ve havuçları da yumuşayıncaya kadar haşlayalım süzelim..
 Karnabaharın üzerine ilave edelim. (Burada hazır garnitür de kullanabilirsiniz.)
Dereotu ,maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım karnabahara ilave edelim.
Mısır ve küpler şeklinde doğradığımız kornişon turşuyu da ekledikten sonra salatamızın baharatlarını yağını ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
Bu haliyle salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim (limon suyu ve baharatları iyice çeksin diye)
Dinlenen salatamıza tuzunu da ilave edip servis edebiliriz.. 


*Salatanıza havucu rendeleyerek de kullanabilirsiniz..
Bunun dışında közlenmiş kırmızı biber de ilave edilebilir.. 
Nar taneleri de beyaz karnabaharın üzerinde kırmızı kırmızı pek ala güzel durabilir. 
Bunlar benim sonradan aklıma gelenler. 

.......Afiyet Olsun........

9 yorum:

  1. salata çok güzel görünüyor canım.vitamin deposu olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. denemeye değer sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de başta öyle diyordum hatta burun kıvırdım bile diyebilirim ama limon ve yeşillikler ayrı bir güzellik vermiş salataya..

      Sil
  3. canim ellerine saglik
    gerçekten çok guzel gorunuyorlar
    bende seni seve seve bloguma beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Aicha ne kadar renkli bir bloğun var.. Bu arada Aicha Ayşe midir?

    YanıtlaSil
  5. sevgi hanım merhaba bu salata gerçekten çok lezzetli bende tadına bakmıştım bir arkadaşımda yalnız benim bir problemim var bazen aldığım karnıbaharlar acı çıkıyor bazen hiç sorun yok.bu acılığı ortadan kaldırmak için ne yapmak lazım. acaba sorun karnıbahar seçimimdemi bilemedim. Şimdiden sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Karnabaharda acılığa hiç raslamadım ben pişirmeden önceki acılıktan bahsediyorsanız pişirdikten sonra geçiyor o zaten.. Acaba sizin yediğiniz salatada ki karnabar pişmemiş olabilir mi?
    Bir daha ki yorumunuzda alta isminizi yazarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. Esma Cuma günü günüm vardı degişik salata yapmak istedim ve sizin bu tarifinizi yaptım çok begendiler tesekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...