Güneşli bir ilkbahar günü var İstanbul'da
Sıcacık bir Merhabayla başlayalım biz de bugünkü tarifimizi vermeye..
Bir akşam yemeği sonrası; canların tatlı çektiği ve pratik ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıkan bir tatlıdan bahsedeceğim bugün size..
Pratik ,bildiğiniz helvalardan pekte farkı olmayan ,farkı malzemesi olan bir tatlı..
Mısır unu helvası..
Anneme mısır unu helvası deyince yüzünü ekşitip ,
'mısır unundan da helva mı olurmuş' deyişi hala gözümün önünde..
Belki bu tadı bilmeyenler de aynı tepkiyi vermişdir başlığı görünce ne dersiniz ???
Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
125 gr tereyağı
1 su bardağı kırık fındık içi
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Helvamızın şerbetini su ve şekeri kaynatarak hazırlayalım ve soğumaya bırakalım..
Tereyağını yayvan bir tencereye alalım ve eritelim..
Mısır ununu ilave edelim kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavuralım..
Çekilmiş fındık içinden yarım çay bardağı kadar ayıralım gerisini helvaya ilave edelim ve
karıştırmaya devam edelim..
Kavrulup kokusunu aldığımız mısır ununa şerbeti ilave edelim ve kaşıkla hızlıca karıştıralım.
Helvayı servis tabağına alıp ayırdığımız yarım çay bardağı fındıkla süsleyelim..
Sıcacık bir Merhabayla başlayalım biz de bugünkü tarifimizi vermeye..
Bir akşam yemeği sonrası; canların tatlı çektiği ve pratik ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıkan bir tatlıdan bahsedeceğim bugün size..
Pratik ,bildiğiniz helvalardan pekte farkı olmayan ,farkı malzemesi olan bir tatlı..
Mısır unu helvası..
Anneme mısır unu helvası deyince yüzünü ekşitip ,
'mısır unundan da helva mı olurmuş' deyişi hala gözümün önünde..
Belki bu tadı bilmeyenler de aynı tepkiyi vermişdir başlığı görünce ne dersiniz ???
Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
125 gr tereyağı
1 su bardağı kırık fındık içi
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Helvamızın şerbetini su ve şekeri kaynatarak hazırlayalım ve soğumaya bırakalım..
Tereyağını yayvan bir tencereye alalım ve eritelim..
Mısır ununu ilave edelim kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavuralım..
Çekilmiş fındık içinden yarım çay bardağı kadar ayıralım gerisini helvaya ilave edelim ve
karıştırmaya devam edelim..
Kavrulup kokusunu aldığımız mısır ununa şerbeti ilave edelim ve kaşıkla hızlıca karıştıralım.
Helvayı servis tabağına alıp ayırdığımız yarım çay bardağı fındıkla süsleyelim..
Mısır unu helvası aslında irmik helvası tadında bir helva..
Bu tadı tatmamış olanlara, servis ederken mısır helvası olduğunu söylemezseniz
irmik helvasından ayırt edemeyeceklerdir..
*Baştan uyarayım bu helva çok hafif oluyor bu yüzden çok yenebiliyor..
* Kullanacağınız mısır ununun gerçek fırın kurusu unu olmasına dikkat edin..(Fırınlanmış mısır unu değil)
Rengi koyu olan mısır unundan bahsetmiyorum ; fırında kurutulmuş mısırı kastediyorum.
Piyasadaki özellikle marketlerde satılan hazır mısır unları çok ince taneli ve hatta nişasta karışımlı olduğu için aynı lezzete ulaşamayabilirsiniz..
Bu yüzden de mısır unu alırken bir bilenle almanızı tavsiye ederim..
.........Afiyet Olsun......
Ellerinize sağlık Mısır unu helvasını hiç denemedim. Merak ettim şimdi. Nefis görünüyor...Sevgilerimle,
YanıtlaSilBanada beklerim...
Oooo ellerine sağlık...İyi fikir aslında...Denemek lazım.
YanıtlaSilelıne sağlık bu tadı cok merak ettım hemen denemelıyım
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sevgi hanımcım. Hemen notumu aldım. Tadını çok merak ettim. Denemek istiyorum:)))
YanıtlaSilSevgiler...
Ne güzel görünüyor, ellerine sağlık canım..Hayırlı Cumalar..
YanıtlaSilEmeğinize sağlık,
YanıtlaSilBna da beklerim,
http://ilknur--akpinar.blogspot.com
Harika bir tadı var arkadaşlar
YanıtlaSil