Kahvaltı masamızın en kolay hazırlanan ama en çok sevilen lezzeti bu kurabiyelerdi sanırım..
Benim için en zor tarafı fındıkları kırma bölümüydü..
Hazır iç fındığınız varsa çok kısa sürede hazırlanabilecek bir lezzet...
Malzemeler
2 su bardağı dolusu iç fındık(çok inceltilmemiş)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yapılışı
Fındık içi ,pudra şekeri ve 1 yumurtayı karıştırma kabımıza alalım..
Elimizle karıştırarak yumurtayı diğer malzemelere yedirelim..
Pudra şekeri eridikçe kurabiye hamuru oluşacaktır..
2-3 dakika bu şekilde karıştırdığımız kurabiye harcını istersek elimizle istersek de benim kullandığım gibi
minik bir kalıp sayesinde şekillendirelim..
Ben üstte gördüğünüz kalıbın X ile gösterdiğim kısmını kullandım..
Kurabiye harcı normal kurabiye harçlarından farklı..
Çok birbirine yapışan bir harç değil.
Elinizi ya da kullanacağınız kalıbı ıslatarak kullanırsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz..
*
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirdiğimiz kurabiyelerimizi
160 derecede 15 dakika kadar pişirelim..
10 dakika kadar soğumaları için beklettiğimiz kurabiyelerimizi sonrasında servis edebiliriz....
Bu kurabiyeleri servis ederken uç kısımlarını erittiğiniz çikolataya batırarak da servis edebilirsiniz ..
Masamızdaki kalp peçetemizi nasıl şekillendirdiğimi merak eden izleyici bu kolajda senin için..
Peçeteye sırayla neler yaptım, kalbi nasıl elde ettim hepsi bu kadardır..
Peçeteyi değişik nasıl kullanabilirim diyenler içinde fikir olsun..
Daha değişik peçete katlama şekilleri içinse önümüzdeki postları takip etmenizi öneririm..
Ne iştah açıcı bir tarif bu böyle :)) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silkurabiyeler harika görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık...
kalpli peçete katlama şekilini sevdim :)
Tadı da öyleydi.. Kalpli peçete şeklini bende sevdim kii..
SilO kalibi nerden aldin canim cok begendim bulursam bende aliyim
YanıtlaSilEllerine saglik
Kullandığım kalıbı Hatay Reyhanlıda, bir pazardan almıştım.
SilÇok yönlü bir kalıp belki Eminönü'den bulabilirsiniz..
Unsuz olması süper denenmesi gereken bir tarif ama bu kalıpları bulmak zor sanki artık bir şekil bulacağız :) sevgiler...
YanıtlaSilBenzer kalıpları Eminönüde gördüm ama bu kalıplar şart değil..
SilÇareler tükenmez minik buz kalıpları bile aynı işi görebilir bence..
Bu fındık güzelinin lezzetini tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Melihacım durum aynen öyleydi.. Teşekkür ediyorum..
Silfındık ezmesi gibi olmuş mübarek :)eline sağlık
YanıtlaSilDaha çok kavrulmuş fındık tadındaydı,teşekkür ediyorum..
Silof of of.. şahane görünüyor.. kurabiye konusunda birazcık güvenim olsaydı kendime hemen denerdim.. ama nerdeee
YanıtlaSilSevgi bu kurabiyenin öyle kendine güvenecek bir tarafı yok..Gördüğün gibi malzemeler yok denecek kadar az..
Silelıne sağlık un yıyemeyenler ıcın ıyı bır alternatıf
YanıtlaSilHaklısınız buğday un alerjisi olanlar için alternatif olabilecek bir kurabiye..
SilDondurma kaşığıda kullanabiliriz sanırım :) benim merak ettiğim yumurta kokusu olmuyor değil mi? benim için çok önemli bir ayrıntıda :(
YanıtlaSilZeynep piştiği için yumurta kokusu olmuyor emin olabilirsin.. Dondurma kaşığı da tabii kullanabilirsin biraz boyutu büyür o kadarcık..
YanıtlaSil