11 Nisan 2013 Perşembe

Unsuz Fındıklı Kurabiye ve Kalp Peçete Katlama Nasıl Yapılır?


Kahvaltı masamızın en kolay hazırlanan ama en çok sevilen lezzeti bu kurabiyelerdi sanırım..
Benim için en zor tarafı fındıkları kırma bölümüydü..
Hazır iç fındığınız varsa çok kısa sürede hazırlanabilecek bir lezzet...

Malzemeler
2 su bardağı dolusu iç fındık(çok inceltilmemiş)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta

Yapılışı
Fındık içi ,pudra şekeri ve 1 yumurtayı karıştırma kabımıza alalım..
Elimizle karıştırarak yumurtayı diğer malzemelere yedirelim..
Pudra şekeri eridikçe kurabiye hamuru oluşacaktır..
2-3 dakika bu şekilde karıştırdığımız kurabiye harcını istersek elimizle istersek de benim kullandığım gibi  
 minik bir kalıp sayesinde şekillendirelim..


Ben üstte gördüğünüz kalıbın X ile gösterdiğim kısmını kullandım..
Kurabiye harcı normal kurabiye harçlarından farklı..
Çok birbirine yapışan bir harç değil.
Elinizi ya da kullanacağınız kalıbı ıslatarak kullanırsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz..
*
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirdiğimiz kurabiyelerimizi 
 160 derecede 15 dakika kadar pişirelim..
10 dakika kadar soğumaları için beklettiğimiz kurabiyelerimizi sonrasında servis edebiliriz....
Bu kurabiyeleri servis ederken uç kısımlarını erittiğiniz çikolataya batırarak da servis edebilirsiniz ..


Masamızdaki kalp peçetemizi nasıl şekillendirdiğimi merak eden izleyici bu kolajda senin için..
Peçeteye sırayla neler yaptım, kalbi nasıl elde ettim hepsi bu kadardır..
Peçeteyi değişik nasıl kullanabilirim diyenler içinde fikir olsun..
Daha değişik peçete katlama şekilleri içinse önümüzdeki postları takip etmenizi öneririm.. 

18 yorum:

  1. Ne iştah açıcı bir tarif bu böyle :)) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. kurabiyeler harika görünüyor...
    ellerine sağlık...

    kalpli peçete katlama şekilini sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da öyleydi.. Kalpli peçete şeklini bende sevdim kii..

      Sil
  3. O kalibi nerden aldin canim cok begendim bulursam bende aliyim

    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığım kalıbı Hatay Reyhanlıda, bir pazardan almıştım.
      Çok yönlü bir kalıp belki Eminönü'den bulabilirsiniz..

      Sil
  4. Unsuz olması süper denenmesi gereken bir tarif ama bu kalıpları bulmak zor sanki artık bir şekil bulacağız :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer kalıpları Eminönüde gördüm ama bu kalıplar şart değil..
      Çareler tükenmez minik buz kalıpları bile aynı işi görebilir bence..

      Sil
  5. Bu fındık güzelinin lezzetini tahmin edebiliyorum.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melihacım durum aynen öyleydi.. Teşekkür ediyorum..

      Sil
  6. fındık ezmesi gibi olmuş mübarek :)eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok kavrulmuş fındık tadındaydı,teşekkür ediyorum..

      Sil
  7. of of of.. şahane görünüyor.. kurabiye konusunda birazcık güvenim olsaydı kendime hemen denerdim.. ama nerdeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi bu kurabiyenin öyle kendine güvenecek bir tarafı yok..Gördüğün gibi malzemeler yok denecek kadar az..

      Sil
  8. elıne sağlık un yıyemeyenler ıcın ıyı bır alternatıf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız buğday un alerjisi olanlar için alternatif olabilecek bir kurabiye..

      Sil
  9. Dondurma kaşığıda kullanabiliriz sanırım :) benim merak ettiğim yumurta kokusu olmuyor değil mi? benim için çok önemli bir ayrıntıda :(

    YanıtlaSil
  10. Zeynep piştiği için yumurta kokusu olmuyor emin olabilirsin.. Dondurma kaşığı da tabii kullanabilirsin biraz boyutu büyür o kadarcık..

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...