Hayırlı bir hafta diliyorum tüm izleyenlerim ve blog dostlarına..
Bu köfte bayatlamış olan ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem..
Et yemeyenler içinde alternatif bir köfte tarifi olabilir..
Bizim evde ekmek pek nadir bayatlar....
Bu köfte için özellikle ekmek bayatlatmamız gerekiyor.. .
Malzemeler
Bizim evde ekmek pek nadir bayatlar....
Bu köfte için özellikle ekmek bayatlatmamız gerekiyor.. .
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri(isteğe bağlı)
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan rendesi
2 diş rendelenmiş sarımsak(çok büyük değil)
Tuz ,kimyon, kekik ve karabiber
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri(isteğe bağlı)
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan rendesi
2 diş rendelenmiş sarımsak(çok büyük değil)
Tuz ,kimyon, kekik ve karabiber
Yapılışı
Bayat ekmeği karıştırma kabımıza elimizle ufalayalım..
Yumurta ,rende kaşar peyniri ,ve diğer malzemeleri ilave ederek ele yapışmayan bir köfte hamuru
elde edelim..
Harcımıza köfte şekli vererek yuvarlayalım.
Köftelerimizi kızdırdığımız sıvı yağ içinde kızartalım..
Kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım..
Normal kıyma köftesinden çokta farkı olmayan lezzetli köftelerimizi sıcak sıcak servis etmenizi özellikle öneririm bu şekliyle daha da lezzetli oluyor..
Fotoğrafta her ne kadar yağlı bir köfte gibi görünse de görüntüye aldanmayın hiç yağ çekmiyor..
*Yoğurma aşamasında harcınız kuru olursa çok az su ilave edebilirsiniz..
..........Afiyet Olsun........
Çok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilBaylırım ekmek köftesine,çocukluğumda kıymadan yapılan hiçbir köfteyi yemezdim,evde ne zaman ızgara köfte yapılsa bende kendime ekmek köftesi yapardım,o gün bugün hala yaparım çocuklarda çok seviyor tabi sıcakken lezzetide başka oluyor,benimkinin tek farkı kaşar ve sarmısak yok,seninkide çok lezzetli görünüyor,günün her saati yenilebilir,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilKıyma yemeyenler için güzel bir alternatif sarmısaksız köfte düşünemiyorumlezzet katıyor bence..
Silçok güzel görünüyor hem ekmekler değerlendirilmiş oluyor nefis
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler...:)
Teşekkür ediyorum..
SilIlk kez duyuyorum ve görüyorum,o kdar tarif baktim,ne güzel fikir ,süper! Bizde de ekmek filan bayatlamaz,hic birsey cürümez atilmaz,cünkü alisverisi esim günlük yapiyor,buzdolabina girmez hicbir sebze meyve bu yüzden,ben ilk basta zorlandim ama tabiki alistim,seninde eline saglik canim,harikasin her zamanki gibi...sevgiler benden.
YanıtlaSilBizde de bayatlamıyor ekmek bayatlamaya kalmıyor desem yeri aslında ekmek sever bir aileyiz sanırım.. Ama değerlendirme için bu köfteler birebir.. Sizde bizim gibi özellikle bayatlatın Serpil'cim olmaz mı?
SilÇok faydalı bir tarif ekmek israfı olmaması açısından. teşekkür ederim paylaşımınız için. :)
YanıtlaSilSüper bir fikir..Hemen not alıyorum..
YanıtlaSilHadi bakalım kolay gelsin size..
Silelıne sağlık goruntu lezzetı bellı edıyor
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum..
SilHarika bir tarif, en kısa sürede deneyeceğim ,
YanıtlaSilbloğunu yeni keşfettim, izlemeye aldım artık sık sık uğrarım banada beklerim,
ayrıca çekilişim var sevgiler.. http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html
merhaba bugun tesadüfen bloğunu gordum bugun köfte yapmayı dusundugum ıcın bu bolum ılgımı cektı yalnız ıkı gun once bayat ekmeklerı nasıl degerlendırıyorsunuz adı altında bır yarışma duzenlenmıs gayet güzel hedıyeler verıyorlar ben bu kofteyı orada gordum bılgınıze sunarım sızın emegınızı bırı kopyala yapıştır yapmış olabılırmı
YanıtlaSilAdsız takipcim hassasiyetiniz için çok teşekkür ediyorum. Gördüğünüz o foto bana ait yarışmaya katılanda benim gülümsettiniz beni.. Evet bu alemde bu tarz şeyler çok ama bu sefer katılan benim..
YanıtlaSil