Bugünkü iftar menümüz şöyle
1- Süzme Mercimek Çorbası
2-Ev Yapımı Kıymalı Pide
3- Karışık Salata
4- Kara Dut suyu (veya istediğiniz bir komposto)
5- Cappicinolu Krem Tatlı
Süzme Mercimek Çorbası
Ev Yapımı Kıymalı Pide
Karışık Salata
Kara Dut Suyu
Cappuccinolu Krem Tatlı
Tarifine tıklayarak ulaşabilirsiniz.....
Tarifine tıklayarak ulaşabilirsiniz.....
Menümüzü şöyle bir saydıktan sonra Kıymalı pidemizin tarifine geçebiliriz..
Deneyip pişman olmayacağınız bir pide..
Karadeniz pidecilerinde yediklerinizi aratmayacak tarzda bir pide yapmak istiyorsanız ,
lezzetli ve de bereketli olan bu tarif tam da size göre..
Malzemeler
Hamur için
5.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı ılık su(aşağı yukarı)
İç malzeme için
Yarım kilo kıyma( yağlı)
1 iri kuru soğan
9-10 dal maydanoz
1 iri domates
1 iri sarmısak(rendesi)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Kekik ve az kimyon
3 yemek kaşığı su
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur malzemelerini su hariç yoğurma kabına alalım..
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.. (Hamurun kıvamına burayı tıklayıp bakabilirsiniz)
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.. (Hamurun kıvamına burayı tıklayıp bakabilirsiniz)
Yoğurduğumuz hamurumuzu mayalanıp iki katı olana kadar sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde üzerini kapatarak bekletelim..(1.5 saat kadar)
Biz bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz..
Kuru soğan, sarmısak ve domatesi rendeleyelim.. Maydanozu incecik doğrayalım..
Alttaki kolajda gördüğünüz gibi diğer malzemeleri de ilave ederek birbirlerine tamamen karışması için özellikle elimizle harcı yoğuralım..
Hamur mayalanana kadar iç harcımızı da buzdolabında dinlendirelim..
Mayalanmış olan hamurdan iri bir mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım..
Yaptığımız ilk bezeden başlayarak unladığımız tezgah veya sini üzerinde hamuru merdane yardımıyla oval olarak açalım..(Altta kolajda görüyorsunuz)
Hamur ele yapışan kıvamda olduğu için aşırıya kaçmadan unlayarak açmanız işimizi kolaylaştıracaktır.
Hamurun inceliğini altta görüyorsunuz kafi derecede açtığınız hamura kıymalı harcımızı gördüğünüz gibi kenarlarında boşluk bırakarak bolca yayıyoruz..
Kenarlarda bıraktığımız hamurları kıymanın üzerine kapatıp baş kısımlarını elimizle birleştirerek yapıştırıyoruz..
Bu şekilde hazırladığımız pidelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize
iki başından tutup, hafifçe uzatarak alıyoruz..
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim..Tepsi mayası için bir müddet bu şekilde bekletilirse iyi olur..
Daha sonrasında 250 derecede ısıttığımız fırında,
Daha sonrasında 250 derecede ısıttığımız fırında,
hamurumuz kabarıp nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz..
Pişirdiğimiz pidelerin üzerlerini fırından çıkarır çıkarmaz bir bezle kapatalım ki yumuşacık olsunlar..(Bu şekilde 5 dakika beklemeleri yeterli olacaktır)
Bu hamurla ben
9 adet büyük kıymalı pide
9 adette daha küçük boyutta pide pişirdim...
Evet bugünlükte benden bu kadar..
Kara dut suyunu kışlık ; reçeliyle beraber hazırlamıştım
tarifi önümüzdeki günlerde gelecek ..
Kara dut suyunu kışlık ; reçeliyle beraber hazırlamıştım
tarifi önümüzdeki günlerde gelecek ..
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin inşallah ..
Ellerine sağlık canım,menün harika..Bu pideyi bende çok sık yapıyorum,çok güzel oluyor..Yiten herkes bayılıyor..afiyetler olsun..sevgiler nurşen
YanıtlaSilEvet Nurşen Hanım; lezzetli ve de bereketli bir tarif..
SilMerhabalar,
YanıtlaSilPaylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Ramazanlar....
Size de Hayırlı Ramazanlar Selda Hanım..
SilBeğenmenize sevindim.
sevgi hanım iftar menüsü fikriniz için teşekkürler inanın çok yardımcı oluyor merakla bekliyorum...mervegül
YanıtlaSilMervegül;amacım da tamda buydu zaten yardımcı olabiliyorsam sevindirici..
Silayyy elinize sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silellerıne sağlık menu sahane
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma Hanım..
SilMerhaba sitenizi dün keşfettim oldukça güzel. iftar menüleri hazırlamanız çok iyi fikir. dün balparmak tatlısını yaptım tadına bile bakamadan komşuya da bir tabak verdim ( bu arada bu eve yeni taşındım beni yeteri kadar tanımıyorlar) iftara da misafirim vardı size güvenip yaptım mahcup olmadım Allah razı olsun. tatlı beklediğimden güzel oldu. oğlum şimdi tatlı istiyor ama bitti:( artık sitenizi ilgiyle takip edeceğim . hayırlı ramazanlar. .... İklima Sultan :)
YanıtlaSilBloğuma Hoş geldiniz İklima Sultan..
SilTatlıyı beğenmenize sevindim..
Bayağı geniş bir arşivimiz var keşfedeceğiniz bir çok lezzetle dolu..
Sizede Hayrlı Ramazanlar diliyorum. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim..
İYİ AKŞAMLAR BEN ELİF MENULERİNİZ ÇOK GÜZEL SAYENİZDE NE PİŞİRSEM DİYE DÜŞÜNMEK YOK.BU PİDELERİ DENEDİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE YUMUŞACIK OLDULAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYENİZDE YEMEK KONUSUNDA KENDİMİ BAYA GELİŞTİRDİM.ALLAH RAZI OLSUN.
YanıtlaSilElifcim sen de beceriklisin ki tarifleri hemencecik başarılı olarak yapabiliyorsun..Ayrıca yaptığın yorumlarla da beni motive ediyorsun Allah senden de razı olsun inşallah..
YanıtlaSilSevgiler..
merhaba
YanıtlaSilpidelerinizi denedim şu an fırındalar ben yurtdışında yaşıyorm ve sayenizde inşaallah güzel bir pide yiyeceğiz nasipse :)
esra g.
merhaba,pideleriniz çok güzel görünüyor birazdan deneyeceğim yalnız instant maya yok yerine yaş mayadan bir paket kullansam sizce olur mu.birazdan yapacağım yaş maya ile inşallah güzel olacak:) tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilDuygu Hanım pideler gerçekten göründüğü gibi güzel olmuşlardı.. Instand maya şart değil yaş maya da aynı işi görür.. Kolay gelsin sonrasında da afiyet olsun inşallah....
Silyaptım,çok güzel oldu pideler.eşim de çok beğendi.hamuru enfesti.yarım paket yaş maya kullanmaya karar verdim sonradan.çok teşekkür ederim tarif için.
Sil