10 Temmuz 2013 Çarşamba

İftar Menüsü 2 ve Kıymalı Pide Tarifi


           Bugünkü iftar menümüz şöyle

                  1- Süzme Mercimek Çorbası
                 2-Ev Yapımı Kıymalı Pide 
3- Karışık Salata
                                                  4- Kara Dut suyu (veya istediğiniz bir komposto)
               5- Cappicinolu Krem Tatlı

Süzme Mercimek Çorbası


Ev Yapımı Kıymalı Pide


Karışık Salata


Kara Dut Suyu


Cappuccinolu Krem Tatlı
Tarifine tıklayarak ulaşabilirsiniz.....


Menümüzü şöyle bir saydıktan sonra Kıymalı pidemizin tarifine geçebiliriz..
Deneyip pişman olmayacağınız bir pide..
Karadeniz pidecilerinde yediklerinizi aratmayacak tarzda bir pide yapmak istiyorsanız ,
lezzetli ve de bereketli olan bu tarif tam da size göre..

Malzemeler
Hamur için
5.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı ılık su(aşağı yukarı)

İç malzeme için
Yarım kilo kıyma( yağlı)
1 iri kuru soğan
9-10 dal maydanoz
1 iri domates
1 iri sarmısak(rendesi)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Kekik ve az kimyon
3  yemek kaşığı su

Üzeri için
2 yumurta sarısı
  
Yapılışı
Hamur malzemelerini su hariç yoğurma kabına alalım..
 Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.. (Hamurun kıvamına burayı tıklayıp bakabilirsiniz)
Yoğurduğumuz hamurumuzu mayalanıp iki katı olana kadar sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde üzerini kapatarak bekletelim..(1.5 saat kadar)
Biz bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz..
Kuru soğan, sarmısak ve domatesi rendeleyelim.. Maydanozu incecik doğrayalım..
Alttaki kolajda gördüğünüz gibi diğer malzemeleri de ilave ederek birbirlerine tamamen karışması için özellikle elimizle harcı yoğuralım..
Hamur mayalanana kadar iç harcımızı da buzdolabında dinlendirelim..
  


Mayalanmış olan hamurdan iri bir mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım..
Yaptığımız ilk bezeden başlayarak unladığımız tezgah veya sini üzerinde hamuru merdane yardımıyla oval olarak açalım..(Altta kolajda görüyorsunuz)

Hamur ele yapışan kıvamda olduğu için aşırıya kaçmadan unlayarak açmanız işimizi kolaylaştıracaktır. 

Hamurun inceliğini altta görüyorsunuz kafi derecede açtığınız hamura kıymalı harcımızı gördüğünüz gibi kenarlarında boşluk bırakarak bolca yayıyoruz..
Kenarlarda bıraktığımız hamurları kıymanın üzerine kapatıp baş kısımlarını elimizle birleştirerek yapıştırıyoruz..


Bu şekilde hazırladığımız pidelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize 
iki başından tutup, hafifçe uzatarak alıyoruz..
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim..Tepsi mayası için bir müddet bu şekilde bekletilirse iyi olur..
Daha sonrasında 250 derecede ısıttığımız fırında,
 hamurumuz kabarıp nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.. 


Pişirdiğimiz pidelerin üzerlerini  fırından çıkarır çıkarmaz bir bezle kapatalım ki yumuşacık olsunlar..(Bu şekilde 5 dakika beklemeleri yeterli olacaktır)

Bu hamurla ben 
9 adet büyük kıymalı pide


9 adette daha küçük boyutta pide pişirdim...


Evet bugünlükte benden bu kadar..

Kara dut suyunu kışlık ; reçeliyle beraber hazırlamıştım
 tarifi önümüzdeki günlerde gelecek ..

Rabbim oruçlarımızı kabul etsin inşallah ..

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,menün harika..Bu pideyi bende çok sık yapıyorum,çok güzel oluyor..Yiten herkes bayılıyor..afiyetler olsun..sevgiler nurşen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nurşen Hanım; lezzetli ve de bereketli bir tarif..

      Sil
  2. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Ramazanlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de Hayırlı Ramazanlar Selda Hanım..
      Beğenmenize sevindim.

      Sil
  3. sevgi hanım iftar menüsü fikriniz için teşekkürler inanın çok yardımcı oluyor merakla bekliyorum...mervegül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervegül;amacım da tamda buydu zaten yardımcı olabiliyorsam sevindirici..

      Sil
  4. ayyy elinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık menu sahane

    YanıtlaSil
  6. Merhaba sitenizi dün keşfettim oldukça güzel. iftar menüleri hazırlamanız çok iyi fikir. dün balparmak tatlısını yaptım tadına bile bakamadan komşuya da bir tabak verdim ( bu arada bu eve yeni taşındım beni yeteri kadar tanımıyorlar) iftara da misafirim vardı size güvenip yaptım mahcup olmadım Allah razı olsun. tatlı beklediğimden güzel oldu. oğlum şimdi tatlı istiyor ama bitti:( artık sitenizi ilgiyle takip edeceğim . hayırlı ramazanlar. .... İklima Sultan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma Hoş geldiniz İklima Sultan..
      Tatlıyı beğenmenize sevindim..
      Bayağı geniş bir arşivimiz var keşfedeceğiniz bir çok lezzetle dolu..
      Sizede Hayrlı Ramazanlar diliyorum. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim..

      Sil
  7. İYİ AKŞAMLAR BEN ELİF MENULERİNİZ ÇOK GÜZEL SAYENİZDE NE PİŞİRSEM DİYE DÜŞÜNMEK YOK.BU PİDELERİ DENEDİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE YUMUŞACIK OLDULAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYENİZDE YEMEK KONUSUNDA KENDİMİ BAYA GELİŞTİRDİM.ALLAH RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
  8. Elifcim sen de beceriklisin ki tarifleri hemencecik başarılı olarak yapabiliyorsun..Ayrıca yaptığın yorumlarla da beni motive ediyorsun Allah senden de razı olsun inşallah..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    pidelerinizi denedim şu an fırındalar ben yurtdışında yaşıyorm ve sayenizde inşaallah güzel bir pide yiyeceğiz nasipse :)
    esra g.

    YanıtlaSil
  10. merhaba,pideleriniz çok güzel görünüyor birazdan deneyeceğim yalnız instant maya yok yerine yaş mayadan bir paket kullansam sizce olur mu.birazdan yapacağım yaş maya ile inşallah güzel olacak:) tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu Hanım pideler gerçekten göründüğü gibi güzel olmuşlardı.. Instand maya şart değil yaş maya da aynı işi görür.. Kolay gelsin sonrasında da afiyet olsun inşallah....

      Sil
    2. yaptım,çok güzel oldu pideler.eşim de çok beğendi.hamuru enfesti.yarım paket yaş maya kullanmaya karar verdim sonradan.çok teşekkür ederim tarif için.

      Sil
  11. Elinize sağlık
    http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...