17 Nisan 2014 Perşembe

Magnolia Puding Tarifi


Bugün blog ve instagram dünyasında pek revaçta olan bir tatlı tarifi var..
Türkiye'de ki adı Magnolia Puding olmasına rağmen Amerika'da ünlenmiş bir lezzet.
 Newyork'un magnolia  yani manolya fırının bir spesyaliymiş..
Gerçek adı banana pudingmiş. Gerçeği muzla yapılıyor yani.. 
 Ünlenince fırının adını da alıp Magnolia puding olarak nam salmış.. 
**
*
Magnolia puddig tatlı yapımı çok basit olmasına rağmen lezzet olarak çok doyurucu bir tatlı..
Uzun süredir aklımın bir köşesinde denenmek üzere bekliyordu..
Sabah markette dolaşırken mis kokulu mini mini çilekleri görünce almadan geçemedim..
İşte o gün bu günmüş..
Aldım çileklerimi ,lezzetleri süper tarla çileğiydi büyük ihtimalle


 Eve gelir gelmez de başladım; Magnolialarımı hazırlamaya.. 

Malzemeler
1 litre Süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek  kaşığı nişasta
2  yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya 
1 Paket  eti burçak bisküvi
Çilek ya da Muz
1 kutu süt kreması (200 ml )

Yapılışı
1 Litre sütün içine yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri ekleyelim..
Tüm malzemeyi mikserle karıştıralım.Sonrasında  kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına
 gelene kadar pişirelim.
Pişen pudingimize vanilyayı ilave edip mikserleyerek hafif soğumasını sağlayalım.. 
Sonra da süt kremasını ilave edelim tekrar mikserleyelim..

Çileklerimizi altta gördüğünüz gibi dilimleyelim..
Bisküvilerimizi rondodan geçirelim toz haline getirelim.


Servis yapacağımız bardak ,cup  ya da kaselerimizin tabanına çok az pudingimizden koyalım ,
üzerine bisküvi tozundan koyalım. 
Kenarlarına da dik olarak dilimlediğimiz çilekleri dizelim..
Tekrar pudingten ilave edelim üzerini toz bisküvi ile kapatalım..

Ya da 
en altını toz bisküvi ile başlayıp en üstünü puding ile kapatabilirsiniz..
Üzerini meyve ve bisküvi ile süsleyebilirsiniz..
buz dolabında 1-2 saat dinlendirirseniz tam kıvamında bir tatlınız olur..


Ben bir kısmını bardak da bir kısmını kaselerde servis ettim..


Tercih sizin ..
Özellikle soğuk soğuk yerseniz dondurma lezzetinde ve serinliğinde bir lezzet.


*İlave ettiğim şeker miktarı bizim için yeterli geldi..
*Daha şekerli severim derseniz 1 su bardağı ilave edebilirsiniz..
Normal tarifte bisküvi olarak bebe bisküvisi ya da minik kedi dilleri  kullanılıyor ben 
burçak bisküvinin daha lezzetli olduğunu düşündüğümden onu kullandım..
*En üstteki bisküvi kırıntılarını servis anında ilave ederseniz yumuşamadığı için daha lezzet verecektir..

25 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. sut kreması yerine toz krem santi koysak olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt kreması bulamıyorsanız olur tabii neden olmasın..

      Sil
  4. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım :)
    Bende bloguma beklerim
    Sevgiler,
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebru Hanım..Hemen geliyorum ziyaretinize..

      Sil
  5. Merhaba
    Ben süt kreması yerine pasta kremasını toz halde koyuyorum.
    Ellerine sağlık Afiyetle yiyin.
    Çatallarına bayıldım ♥
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii pasta kreması da olur.Kremayı biraz daha katı ve lezzetli yaptıktan sonra neden olmasın.. Bende seviyorum onları mini mini.. Benden de sevgiler..

      Sil
  6. Blogger furyası magnolia:) bende yaptım da tarifi eklemek nasip olmadı
    Ellerine sağlık nefis görünüyor
    Sevgilerinle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kübra; bende de oluyor bazen öyle.. Tarifi hazırlıyorum ama bazen araya başka tarifler girince; paylaşmamam aylar sonra bile olabiliyor..

      Sil
  7. MERHABA SİZE BİR ŞEY SORACAĞIM YEMEK KAŞIĞI İLE VERDİĞİNİZ ÖLÇÜLER TEPELEMMİ YOPKSA SİLMEMİ BUNLARIDA BELİRTİRESNİZ ÇOK MEMNUN OLURUM AYRICA EMEĞİNİZE VE ELLERİNŞİZE SAĞLIK SİTENİZ VE YEMEKLERİNİZ ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
  8. Pelin kaşık ölçüsü tepeleme değil ama silmede değil arası .. Yorum ve değerli görüşlerin için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Sevgi hanım instagram hesabınız varsa takip etmek isterim(Sena)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sena instagram hesabı açtım ama yeterince ayıracak zaman kalmadığı için henüz bir şey paylaşmadım..Daha aktif olduğum zaman buradan bildiririm..

      Sil
  11. Tesekkur ederim siteniz ve facebook hesabiniz bizler icin yeterince oluyor zaten.Emeginize saglik.Sena

    YanıtlaSil
  12. Süt kreması derken ne demek istediniz makarnalara kullandığımız kremadanmi bahsediyosunuz :) bu arada ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Misafirlerim gelicek bu tatlıdan yapicam cvp yazarsaniz hemen çok memnun olurum :) süt kreması derken makarnayada koyulan kremadanmi Bahsediyosunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet süt kreması makarnada kullandığınız küçük paketlerde satılan krema .. Cevap inşallah geç olmamıştır..

      Sil
  14. Teşk ederim cevabıniz tam zamanında Olduuu :) yaptıktan sonra yazarım :)

    YanıtlaSil
  15. verdiginiz olcuden kac kup ya da kase cikiyor acaba

    YanıtlaSil
  16. verdiginiz olcuden kac kup ya da kase cikiyor acaba

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...