4 Haziran 2014 Çarşamba

Bardakta Şekillendirilen Çilek Soslu İrmikli Lokum


Çilek soslu, sunumu şık lezzetli ve hafif bir tatlı tarifi var bugün..
Bu tatlının en önemli özelliği bardakla şekillendiriliyor olması..
Çileğin tam zamanı denemenizi öneririm.


Malzemeler
1 litre süt
15 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı şeker
1 limonun kubuğu rendesi
1 paket vanilya

5-6 adet uzun bardak

Üzeri için
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Çilek sos için
1 su bardağı çilek püresi
1 yemek kaşığı nişasta(silme)
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Süt  ve irmiği tencereye alalım limon kabuğu rendesini de ilave ederek karışım kaynayıp 
katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Bir kaç kez fokurdadıktan sonra ocağı kapatalım.
Toz şeker ve vanilyayı ilave edelim karıştıralım..
Uzun bardaklarımızı su ile çalkalayalım..
Sıcak irmikli tatlımızı aşağıda gördüğünüz gibi bardaklara paylaştıralım..
Bardakların ağızlarını folyoyla kapatalım ve buzdolabında 1-2 saat katılaşmaları için dinlendirelim..



Dinlenen tatlımızı dolaptan çıkaralım..
Bir bıçağı bardağın kenarından hafifçe sokalım..
Bardağı musluğun altına sokalım ve üzerine su gezdirelim..
Bardaktaki suyu bardağı ters çevirerek dökelim ve bardağı ters çevirip hafifçe sallayalım ki tatlımız kolayca çıkacaktır göreceksiniz..

Yukarıda gördüğünüz gibi lokumumuzu dilimleyelim..
Sonrada her bir dilimi bolca hindistan cevizine bulayalım.. 

Çilek sos nasıl yapılır?
Çilekleri rondodan geçirelim..
Elde ettiğimiz çilek püresini sos tenceresine şeker ve nişasta ile beraber alalım karıştıralım..
Kısık ateşte sosumuzun kıvamı katılaşana kadar  karıştırarak pişirelim..

Çilek sosunuzu biraz daha akıcı kıvamda isterseniz bir çay bardağı su ilave ederek pişirebilirsiniz..


Çilek sosumuz hazırdır sos soğuyunca irmikli lokumlarımızın üzerine dökerek servis yapabiliriz..


Bu tarifin irmiksiz şeklini (çilek soslu kartopu) daha önce paylaşmıştım bakmak isterseniz tarifi burada..

*Bu tatlıyı akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz..Sabaha da şekilendirebilirsiniz..
Bugün biraz yoğunum postu acele ile hazırladım hatam varsa affola :)

....Afiyet şifa olsun....

8 yorum:

  1. ellerine sağlık Sevgicim , nefis görünüyor.

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık çok iyi fikir..

    YanıtlayınSil
  3. 15 kasik irmik çok gelmiyordu genelde ben 7 kasik irmik bilirim acaba yanlış miyim hatice

    YanıtlayınSil
  4. Aman Allahim ne güzel fikir ne tatli ne seker! Bravo sana!

    YanıtlayınSil
  5. tarifinizi eşim pazarda çilek bulamadığı için şeftali sosu ile denedim gerçekten çok güzel oldu tüm misafirlerim bayıldı :)

    YanıtlayınSil
  6. sev gi hanım hayırlı cumalar daha önceki tarifinizde tereyağı var ama bunda yok hangisi daha güzel olur acaba cevap yazarsanız sevinirim haftasonu oğlumun doğum gününde yapmayı planladım allhın izniyle inşallah göründüğü kadar güzel ve leziz olur allaha emanet olun

    YanıtlayınSil
  7. Ben yapmayA calstm ama nedense dagıldı bunun püf noktası nedir acaba tugçe

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...