4 Temmuz 2014 Cuma

Ramazan 7.Gün iftar ve Sahur Menü Önerim


مَنْ لَمْ يَدَعْ قَوْلَ الزُّورِ والعَمَلَ بِهِ فلَيْسَ لِلَّهِ حَاجَةٌ في أَنْ يَدَعَ طَعامَهُ وشَرَابهُ
“Kim yalan konuşmayı ve yalan-dolanla iş yapmayı terketmezse,
  Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına kıymet vermez.” (Buhârî, Savm, 8, Ebû Dâvûd, Savm, 25)
**
Ramazandan yeterince faydalanmak için yapılması gereken, insanın yeme-içmeden kendisini alıkoyduğu gibi aynı zamanda diğer bütün organlarını da haramlardan ve yakışıksız şeylerden uzak tutması, beden ve ruhunu Kur’an, sohbet-i Cânân, tefekkür ve ibadetle meşgul etmesidir. 
Böyle bir oruç, insanı alışık olduğu zararlı alışkanlık ve adetlerden de Allah’ın izniyle muhafaza edecektir.

8 . Gün iftarı için hazırladığım menü önerim şöyle
*Süzme Mercimek çorbası
*Köfteli semizotu yemeği(tarifi altta)
*Arpa şehriye pilavı 
*Bostana
*Cacık
 ve tatlı olarak
Sahur için
Kabarcık , yanında çay ve karpuz
Tariflere üstte altı çizili yemek isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Malzemeler
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz ,karabiber
Sıvı yağ
Köftesi için

200 gr. kıyma

2 yemek kaşığı kısırlık bulgur

1 adet yumurta akı 

Tuz, karabiber

Yapılışı

Semiz otunu iyice temizleyip doğrayalım.
Köfte malzemelerini karıştırıp yoğuralım ve fındıktan biraz daha büyük köfteler yuvarlayalım..
Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanları bu yağda kavuralım.
Hazırladığımız köfteleri de kavrulan soğanlara ilave edelim dağılmamalarına dikkat ederek (tencereyi sallayarak)kavurmaya devam edelim..
Köfteler kızarır gibi olunca salçayı ilave edelim.
Sonrasında doğradığımız semiz otlarını da ilave edelim.
Tuz karabiberini de ilave edelim.
Semiz otlarının üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
Kısık ateşte semizotları pişene kadar yemeğimizi pişmeye bırakalım.




Geçen sene Ramazan ayında bugün için önerdiğim menü şöyleymiş..



*“Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır.” (Buhârî, Savm, 20; Müslim, Sıyâm, 45)
*“Bizim orucumuz ile Ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli fark sahur yemeğidir.” Müslim, Sıyâm, 46)


Kabarcığın hamurunu yatmadan yoğura bilirsiniz..
Sahurda kalkıp hazır bir şekilde kullanabilirsiniz ki bu size kolaylık sağlar..


Bereketli iftar ve sahurlar.
....Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...