16 Ekim 2014 Perşembe

ATOM KURABİYE ,Elmalı Kurabiye (Limon sıkacağı ile)


Elmalı kurabiye malum çoğumuz seviyoruz..
Sıcacık bir çayın yanında ya da soğuk bir sütle hatta kahve ile harika olur..
Değişik bir çok şekilde elmalı kurabiye yapıyoruz.
Burada ,burada, burada ve burada göreceğiniz üzere..

Biraz daha farklı bir sunum olsun, değişik görünsün derseniz bu yöntemi ısrarla denemenizi öneririm..
Görüntü itibari ile karlı dağları andıran bu kurabiye de baş rolde bir limon sıkacağı var..


Malzemeler
250 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Limon sıkacağı

Yapılışı
Hamur malzemelerinin un hariç tümünü yoğurma kabımıza alalım elimizle karıştıralım..
Unu yavaş yavaş ilave edelim.. 
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim..

İç harcımız için elmaları rendenin ince bölümü ile rendeleyelim. 
Tavaya alalım üzerine şeker ve tarçını ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim.. 
Ceviz içini ilave edip soğutalım..

Kurabiyelerimize şekil vermek için limon sıkacağının sıkacak bölümünü kullanacağız..
Bunun için sıkacağın içine bir parça streç film kesip yerleştirelim..
Hamurdan küçük bir mandalina kadar koparıp yuvarlayalım..
Elimizde içli köfte misali açıp, aşağı da gördüğünüz gibi sıkacağın içine yerleştirelim..
İç harcımızdan içine yerleştirelim..
Küçük bir parça hamurla üzerini kapatıp elimizle bastırarak yerleştirelim ;
kurabiyelerimiz böylece sıkacağın şeklini almış olacak..


Sıkacağı tepsiye ters çevirelim streç filmi yavaşça üzerinden alalım..
Kurabiyemiz hazırdır..
Hamur tamamen bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım..


170 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimiz hafifçe pembeleşene kadar pişirelim..
Tamamen soğuttuktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip servis yapabiliriz..

Birde iç görünümünü gösterelim tam olsun..


Altta biraz daha süslenmiş halleriyle yine atom kurabiyelerimiz..


*Pudra şekerinin birbirine yapışmaması için elmalı kurabiye tamamen soğuduktan sonra dökelim.

.....Afiyet Olsun...

15 yorum:

  1. wallahi bravo süper fikir süper görüntü, ellerine sağlık Sevgicim...

    YanıtlaSil
  2. ELİNİZE SAĞLIK ENFESS VE ÇOK ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ :) SEVGİLER http://bedismutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. tarif için teşekkürler ...yaptığınız diğer tarifleri de çok beğendim ..kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Cok kolay ve her evde yapilabilecek tarifleriniz var supersijiz

    YanıtlaSil
  5. iyi gunler Sevgi Hanım ben Bolu dan Elif bu kurabiyeleri yapmak istiyorum bunun şeklini normal elmalı kurabiye gibi yapsak olur mu acaba.klasik elmalı kurabiyeye yoğurt koyuluyor ve biraz yumuaşak oluyor bende daha çok kıyır kurabiyeyi severim bunun içinde yoğurt yok nasıl oluyor gevrek mi yumuşak mı.Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim..şimididen teşekkür ederim.Cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Elifcim bu kurabiye de yoğurt yok ama gerçekten kıyır kıyır oluyor.. Hatta normal elmalı kurabiyeler içindeki elmalı harçtan dolayı ertesi güne biraz yumuşamış gibi olsalarda bu kurabiye de kıyırlık devam ediyor..Yani misafir gelmeden önce bir gün önceden çok rahat hazırlanabilecek bir kurabiye.

    YanıtlaSil
  7. süper görünüyorrr ellerinize sağlıkkk
    bloğunuzu takibe aldım bende desteklerinizi bekliyorum

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Super kiyir kiyir ellinize saglik defterime ekledim cocuklar cook begendi tesekkurlerr....fatma

    YanıtlaSil
  9. Elmali rulo kek ve rulo yaspastalari denedim harika oldular tesekkurler.....fatma

    YanıtlaSil
  10. Şekli güzel görünüyo

    YanıtlaSil
  11. canım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor demedim süper herkese tavsiyesi ederim teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Süper oldu demedim herkeze tavsiye ederim ama kurabiyelerim catladi neden acaba yinede süper

    YanıtlaSil
  14. Tarifi denedim.Yalnız hamuruna bir yemek kaşığı da yoğurt koydum aşırı kıyır kıyır olmasın diye. Paylaşımınıza sağlık siteniz çok güzel.başka tariflerinizden de deneyeceğim
    Şam tatlısı sitenizde yok galiba birde onun tarifini arıyordum bulamadım.

    YanıtlaSil
  15. Mrb nohutu koymanızın nedeni ne acaba

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...