14 Şubat 2015 Cumartesi

Muzlu Çikolatalı Ekler (Malaga)


Bananas nasıl yapılır)


Sunumu şık, yapımı çok kolay bir tatlı ile karşınızdayım.
İnstagram da dönem dönem belli lezzetler öne çıkıyor.
Aynı anda bir çok kişi aynı lezzeti paylaşıyor bir nevi lezzet modası oluşuyor.

İşte bende takipcilerimi düşünerek paylaşayım dedim.
İnstagramda olan var olmayan var değil mi ama.
Bu lezzetli tatlıya bananas ve malaga da deniliyor..  
 Sık sık gelen misafirlerim yeni lezzetleri denemek için benim için fırsat oluyor.
İşte geçen hafta ki misafirlerim için yaptığım muzlu eklerlerin tarifi..
  
Malzemeler
12 adet küçük boy yerli muz
12 adet kedi dili

1 çay bardağı kadar sulandırılmış neskafe 

400 gr süt kreması(iki paket ve soğuk olsun)
400 gr bitter çikolata
1 paket muzlu cremole

Süsleme için
Toz fıstık
Muffin kağıtları

Yapılışı
1,5 paket süt kremasını cremole ile çırpalım ve biraz buzdolabında bekletelim.
(Katı,sıkılacak bir kıvamda olacak ) 
Kedi dillerini altta gördüğünüz gibi altına yağlı kağıt serdiğimiz bir ızgara teli üzerine alalım
ve her birini ayrı ayrı neskafe ile ıslatalım.
Buzdolabındaki kremayı sıkma poşetine alalım ve altta gördüğünüz gibi
kedi dillerinin üzerine sıkalım..

Muzları altta gördüğünüz gibi iki başına verev olarak keselim ve sıktığımız
 kremanın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
Muzun yanlarından çıkan kremayı spatula ya da bir bıçak yardımı ile düzeltelim.


Kalan yarım paket kremayı küçük bir tavaya alalım ve kaynatmadan ısıtalım..
Çikolatayı da ilave edip karıştıralım çikolata tamamen erisin.

Hazırladığımız muzlu kedi dillerinin üzerlerine erittiğimiz bu çikolatayı kaşık kaşık dökelim.
Muzların üzeri tamamen kapanana kadar bu işleme devam edelim.


Ben üzerlerine sütlü çikolata ile boyuna şeritler çizdim..
Daha sonra kürdan ile enine aralıklarla çizgiler çizdim ve ebru şekli çıktı ortaya..
Süsleme şekli tamamen sizlerin hayal gücünüze kalmıştır.


Altta gördüğünüz gibi mini şekerlerle süsleyebileceğiniz gibi 


Toz fındık fıstıkta serpiştirebilirsiniz..
Buzdolabında 1-2 saat üzerindeki çikolata donana kadar bekletelim.
Sonrasında muffin kağıtlarını açıp muzlu eklerlerimizi yerleştirelim ve servis yapalım


İştee hepsi bu kadar.

...Afiyet Olsun...

8 yorum:

  1. offfff çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. İYİ GÜNLER SEVGİ HANIM BEN ELİF HER ZAMANKİ GİBİ PRATİK VE ŞIK BİR TARİF PAYLAŞMIŞŞINIZ BU TARİFİ DENEMEK İSTİYORUM AMA BİR SORUM OLACAK.DAHA ÖNCE CREMOLE KULLANMADIM İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI? YANİ ŞÜPHELİ Mİ DEĞİL Mİ?SİZDE EN AZ BENİM KADAR BU KONULARA DİKKAT ETTİĞİNİZ VE ÇOK ARAŞTIRMACI BİRİ OLDUĞUNUZ İÇİN SORMAK İSTEDİM.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlayınSil
  3. Ellerinize sağlık ,sizde modaya uydunuz demek ki :) afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlayınSil
  4. sevgi çok şık olmuş bunlar
    ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. süt kreması nedir bir resim ekleyebilirmisiniz? ben tatlı konusunda yeniyim de :(
      Sevgi Yılmaz

      Sil
    2. Sevgi Yılmaz
      Süt kreması dediğiniz nedir? Bir resim ekleyebilir misiniz? Ben yeniyim de :(

      Sil
  5. Süt kreması markette süt reyonunda küçük kutularda satılan çiğ krema..Satış yapanlara sorarsanız gösterirler..

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...