24 Nisan 2015 Cuma

KADINBUDU KÖFTE TARİFi(Saçaklı Köfte)


Kadınbudu köfte ismini beğenmesem de lezzetini çok sevdiğim bir köftedir..
Hazırlanışı azıcık el oyalıyor ama sonuç buna değiyor..
Normal köfte de harcı tutsun diye ekmek içi yada galeta un kullanırken 
bu köfte de haşlanmış pirinç kullanıyoruz.  

Bu köfteyi artan pirinç pilavınızı değerlendirmek için de yapabilirsiniz..
Aslında duyduğuma göre böylesi daha makbulmüş . (Pilavın lezzetinin de geçmesi açısından)

Malzemeler
Köfte için
1 kase haşlanmış pirinç
Yarım kilo kuzu kıyma
200 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Karabiber, Kimyon, Tuz

Köfteleri bulamak için
1 su bardağı un
2 yumurta

Kızartmak için
Bol sıvı yağ

Yapılışı
Kuru soğanı ve sarmısağı çok ince doğrayıp 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda kavuralım.
Soğanlar yumuşayınca kıymanın yarısını ilave edelim.
 Kavurmaya devam edelim. Kıyma toplamda 700 gram'dı,
Kavurma işlemi kıyma saldığı suyu çekene kadar sürecek.
Kıymanın soğumasını bekleyelim.

Sonra geri kalan malzemeyi de ilave ederek karıştırma kabında yoğuralım..
Buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.
Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yassı köfteler yapalım.
Köftelerimizi kızartmadan önce unu geniş bir kaba alalım. 
2 adet yumurtayı da bir kap'da çırpalım
Sonrasında hazırladığımız köfteleri önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayalım ve
 kızgın yağda kızartalım..
Kızarttığımız köfteleri fazla yağını çekmesi için havlu peçete üzerine alalım.
Yanında soğan salatası ile servis ederseniz harika olur..


Kadınbudu köfte için bir kaç püf nokta
*Köftenizin lezzetli olmasını istiyorsanız ve baharatların aromasının köfteye geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletmenizi özellikle tavsiye ederim
*Eğer köftenizin pişerken köpürüp saçaklı olmasını istiyorsanız 
yumurtaya buladıktan sonra tekrardan una bulamayın.
*Kadınbudu köftenin özelliği saçaklı olmasıdır.  
Ayrıca, tavada seyrek olarak kızartmanızı tavsiye ederim. 

*Köftenizi pişirdikten sonra soğuyunca derin dondurucuya kaldırıp saklayabilirsiniz.

 *Anadolu'nun bir çok yerinde Kadınbudu köfteyi bulgurla yaparlar. Lezzetinin daha güzel olduğunu da ifade ediyorlar bu şekliyle de denemek lazım..

....Afiyet Olsun...

1 yorum:

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...