8 Ocak 2010 Cuma

DÜNKÜ MENÜDEN ...


TUZLU KURABİYE
Bu kurabiye kıyır kıyır yerken ağızda dağılan bir kurabiye.....

Hemen yapılışına geçiyorum

MALZEME

250 gr eritilmiş tereyağı
1su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (1 yumurta sarısı kurabiyenin dışı için )
1paket Kabartma tozu
Çeyrek demet dereotu
150 gr kadar beyaz peynir rendesi
Tüm malzeme ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz .
istenilen şekilde şekillendiriyoruz .Kurabiyelerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
İsterseniz çörek otuda serpebilirsiniz.
V e 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ..

TAVSİYE .: Sıcaklığı az çıkınca taze iken çooook lezzetli oluyor .

KIYMALI GÜL BÖREĞİ(banyolu)

 
Kıymalı gül böreğide çok lezzetli oldu .
MALZEME:
5 Yufka
250 kr kıyma
2 büyük soğan
biraz maydanoz
yarım çay bardağı kadar kuş üzümü
tuz, karabiber
Üzeri için bir yumurta sarısı

YAPILIŞI :
İçi hazırlıyoruz önce .Soğanı yemeklik doğruyoruz ,ben soğanla kıymayı aynı anda
kavuruyorum . Daha sonra kuş üzümü ve maydanoz ,karabiber ve tuzu ekliyorum .
soğuyunca kullanabilirsiniz.
Yufkaları dörde böldüm önce .Daha sonra Bir parçayı alıp hazırladığımız içten bir kenarına şerit
halinde yayıyoruz.Sonrasında sigara böreği gibi sardım ve kendi etrafında döndürerek gül şekli
verdim .
Gelelim banyosuna börekleri derin bir kaba dizdim üzerlerine hazırladığım aşağıdaki harcı
döktüm (üzerlerini streç filmle kapatalım ki kurumasın) ve
ertesi güne kadar buzdolabında beklettim....

BÖREKLERİ ISLATMAK İÇİN : 1 su bardağı süt ,1çay bardağı sıvı yağ
karıştırıp börekleri bununla ıslatıyoruz .
Ertesi gün yumuşamış böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede pişiriyoruz
hemen yemiyoruz az dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınız...
Nasıl sizce yapmaya ve de tadmaya değmez mi???

6 yorum:

  1. HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. Selamün aleyküm,sayfanıza Gülsüm'ün sayfasından ulaştım.Yenisiniz galiba.Destek vermek istedim.Hatta daha da ileri gidip blog listeme ekliyorum:))
    Sevgiler,hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  3. ben bilirim bu tadı nefis olur

    YanıtlaSil
  4. sa.ziyaretiniz için teş.ellerinize sağlık bu böreği madensuyu ile yapıyordum sütlü denemedim eminim nefistir..bloğunuz hayırlı olsun blog listeme ekliyorum..sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  5. Evet bu böreği maden suyu ilede yapabilirsiniz .O zaman çıtır çıtır bir böreğiniz olur ...

    Bu biraz su böreği sıvamında yumuşak bir börek oluyor...

    ben de ziyaret için teşekkür ediyorum ...

    YanıtlaSil
  6. bende herkez gibi yaptıklarınızı çok begendim.ama ben yapamıyorum bi türlü,bu hamur işlerinden fazla anlamıyorum sanırım.:)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...